"Velem sincs minden rendben, veled sincs minden rendben, és ez így van rendben!" Paul Watzlawick

Bárkivel megtörténhet, hogy úgy érzi, annyira nincsen RENDBEN, hogy a legjobb lenne feladni, elbújni, elmenekülni, megszűnni létezni.

Feladni az ÁLMOKAT, A CÉLOKAT.

Ebből az állapotból kilépni és újra, meg újra "harcba" szállni, nem könnyű.
Vannak "szerencsések", akiknek elég, ha elolvasnak egy könyvet, megnéznek egy filmet, elolvasnak néhány motivációs szlogent, és máris újra startra készen állnak. (én irigylem őket).
És vagyunk mi, akiknek szüksége van egy segítő kézre, aki megkérdezi, hogy mi a baj, hogy hogyan és miben tudok segíteni. Hogy hol akadtál el, nézzük, lépésről-lépésre.



 Számtalan megoldás létezik, mindenkinek hite, meggyőződése, vérmérséklete alapján. Lehet ez egy előadás, egy tanfolyam, egy kineziológiai oldás, egy pszichodráma csoport, de akár egy pszichológus is. Bármi, a lényeg, hogy kimozdítson a holtpontról, hogy elindítson az úton előre.



 Ne feledjük el észrevenni a testünk jelzéseit, hiszen a testünk rögtön jelez ha nincs minden rendben. Meghallani a belső hangot, figyelmesnek lenni lelkünk üzeneteire. Merjünk belenézni a "tükörbe", amit barátunk, barátnőnk, társunk, vagy éppen gyermekünk tart elénk. Tanuljunk meg egy "másfajta" kommunikációt, ami nem a kimondott szóra, sokkal inkább a belső intuicióra épül. 

Az első lépés a megoldás felé:
Kérdezd meg önmagadtól, hogy miért kerültél ebbe a helyzetbe, mire tanít, mire akarja felhívni a figyelmedet.

A "könnyebb" utat választani  ( az anyám a hibás, a férjem az oka, az a sz..ét főnök), valaki másra hárítani a felelősséget egyszerűbb, mint felvállalni, hogy mi magunk vagyunk az okok, a múltban való sorozatos "rossz" döntéseink következményei azok amiket most megélünk. 

Mindig van választásunk, bármikor dönthetünk úgy, hogy "ÚJ ÉLETET KEZDÜNK"
 
Ez viszont azzal jár, hogy fenekestül fel kell forgatnunk az életünket, és fel kell vállalnunk, hogy közben lesznek nehéz percek, órák, napok, hetek. Enélkül nem megy!!!! 


 A következő lépés:  
Én magamnak csináltam egy listát, amiben két oszlop volt. Az egyikben az szerepelt, hogy mik azok a dolgok, amik miatt változtatnom "kell", a másikban pedig, hogy mit szeretnék elérni, mik az álmaim (vagy mik voltak). Ebből feketén-fehéren látszott, hogy mit "kell" tennem.

Az álmaim oldalon szereplő dolgok, valójában nekem a  motivációk voltak, amiben szinte láttam magam, hogy ELÉREM, MEGVALÓSÍTOM

 A harmadik lépés: 
Ezt sem szabad kihagyni, hiszen ennek hiányában, bármikor visszaeshetünk. Ez pedig a probléma  valódi oka, a legmélyebb kiinduló gyökerének a "megfejtése", ahonnan az egész elkezdődött. Ezt a legnehezebb megkeresni, de egyben a legfontosabb lépés is. Ha csak a felszínen látszó dolgokon változtatunk, akkor is elérünk némi változást, de nem elegendőt és a probléma tünetei egy idő múlva ismét megjelennek. 
Ehhez a feladathoz ŐSZINTESÉGRE ÉS ÖNISMERETRE VAN SZÜKSÉG!!!!!!

Az utolsó lépés:
Feloldani, felszámolni a probléma okát. 
Hiszen önmagától, vagy az idő múlásától nem oldódik fel, meg. Ehhez az egyik legjobb, legcélirányosabb technika a Kineziológia-oldás.

Saját tapasztalataim alapján, ahhoz, hogy ezeket a lépéseket megtudjuk tenni, már egy "egészen jó szintre el kell jutni". Amíg csak pörgünk a problémába, mint a mókus a mókuskerékbe......Amíg sajnáljuk magunkat, hogy nekünk mennyire rossz.....Amíg nem vállaljuk fel a felelősséget.....Addig nincs is lehetőségünk arra, hogy megoldjuk......

Akkor hát.....Ne egyben nézd az egész problémát, mert akkor kizárt, hogy meglátod a megoldást. Vedd sorra! Old meg egyesével.

Ami talán még ennél is fontosabb, hogy NE EZZEL FOGLALKOZZ EGÉSZ NAP. ONNAN, HOGY KINYITOD A SZEMED, ODÁIG, HOGY MÁSNAP KINYITOD A SZEMED!!!!!

Van néhány dolog, ami segíthet, amit ha nap mint nap megteszel, szinte észrevétlen, és kilábalsz a bajból, megérkezik a megoldás.



Tedd meg: 

KOCOGJ,
KACAGJ,
 LAZÍTS,
 ÉRINTS, 
SEGÍTS,

ez nem más, mint a Pszichofitness.

Egy nagyon kedves barátom ajánlotta, hogy
              EZT HALLGASSAM MEG, FOGADJAM MEG, TEGYEM MEG!!!!!!
                          https://www.youtube.com/watch?v=0mVaTzWqfCM

Most én is ezt ajánlom. Szánj rá egy órát! Hallgasd meg!
És kezd el!!!!!
Csak 5 percig kocogj ma, holnap 6-ig, és így tovább.

Írd meg, ha kipróbáltad a pszichofitnesst, hogy milyen volt, mit éreztél. Sikerült e az első lépést megtenni, hogy ismét erős, sikeres, BOLDOG legyél.
Várom a leveled!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra