"Fejtem le magamról a láncokat, amiket én magam tettem fel"


Egy pillanat műve volt meghozni a végső döntést, de az út nagyon hosszú volt.
 


 Egy szép napsütéses reggelen történt, hirtelen ötlettől vezérelve beírtam a gépembe a következőt: www.egeszsegradtalalt.blogspot.hu, és éreztem, hogy IGEN, EZ AZ!!!!




Asztrológiai jegyemből adódóan (Szűz) mint állandó elemző, rendszerező, most sem tettem mást mint "olvastam", rendszereztem, a sok-sok apró jelet, történést, nemdöntéseket, betegségeket, balesetet, depit az elmúlt másfél, két évből, és azt éreztem, hogy döntenem kell. ÉS DÖNTÖTTEM......



Persze a "kisördög" azonnal felbukkant, és feltette a kérdést: VALÓBAN EZ A JÓ DÖNTÉS?
EZ NEM CSAK EGY MENEKÜLÉS?
A JELEK, VALÓBAN JELEK?
NEM CSAK TE HOZTAD ŐKET ÚGY ÖSSZE, HOGY AZT MUTATJA AMIT.......
MEGMERED TENNI????
MI LESZ AKKOR HA....?????
NA AKKOR HOGYAN TOVÁBB???


Mindig is csodáltam azokat a "merész" embereket, akik képesek voltak arra, hogy kiszálljanak, hogy elhagyják a komfortzónát és mertek valami teljesen újba kezdeni, valamibe, amit még maguk sem tudták hogyan és mi módon fogják  végrehajtani, de azt érezték, hogy menni kell, hogy akárki-akármit mond, nekik akkor is el kell indulni. Ezt érzem most én is.Menni kell......Indulni kell...... Meg "kell" tegyem.........

A kisördögnek pedig azt üzenem, hogy: -Mindenhonnan van visszaút!!!!!

Amikor egy közösségi oldalon megírtam  a  a következő bejegyzést, még magam sem tudtam, hogy ez lesz belőle.

"Tavaszias, szép napot kívánok Mindenkinek!

A héten már nem csak az érdeklődés hiánya miatt ér véget a tél, hanem beköszönt a naptári tavasz is.
Míg a tél a visszavonulás, a befelé fordulás, magunkba tekintés időszaka, addig a tavasz az újrakezdés, a megújulás, az új célok kitűzésének időszaka.

Ilyenkor megtisztíthatjuk a szervezetünket a méreganyagoktól,új célokat tűzhetünk ki, az év elején kitűzött célokat újraértékelhetjük.

Az első és legnehezebb lépés talán az, hogy odaálljunk a tükör elé, és szembesüljünk a látvánnyal. Nézzük meg testünket, mélyen nézzünk a saját szemünkbe, hiszen a szem a lélek tükre és nem hazudik, majd konfrontáljuk a látottakat.

 
Csak egy ötlet, ne csak futólag nézz magadra, hanem állj a tükör előtt, és csak nézd a tükörképed, akár 5-10 percig is. Közben figyeld meg a gondolataidat, az érzéseidet, az érzelmeidet. Nem is olyan könnyű feladat, próbáld ki ha nem hiszed!

Majd ha ez megvan, szánj további néhány percet arra, hogy leírd amit „megláttál, megéreztél, meghallottál”, ott legbelül. Kicsit boncolgasd az életed, a miérteket, a hogyanokat, a személyiséged. Hatalmas felismerések, rádöbbenések, nevetések, sírások kerekedhetnek ki ebből a néhány perces gyakorlatból.

Hihetetlenül nehéz ebben a külcsín központú világban megfelelni, elfogadtatni magunkat, érvényesülni, gátlásainkat, komplexusainkat levetkőzni.
A valódi kérdés az, hogy el kell-e fogadtatni magunkat?
Meg kell-e felelnünk másoknak?
Miért nem hiszünk benne, hogy CSODÁLATOSAK VAGYUNK, hogy SZERETHETŐEK VAGYUNK, hogy SZÉPEK VAGYUNK?????
MIÉRT NEM TUDJUK SZERETNI ÖNMAGUNKAT??????
Mit is jelent valójában a SZERETET? Kérdezd meg 10 ismerősödet, számára mit jelent a szó, SZERETET. Olyan magától értetődőnek tűnik, és mégsem az. Még a csapból is a szeretet folyik, mégis egyre magányosabbak, depressziósabbak, szomorúbbak vagyunk, és egyre több az ebből adódó betegség.

Csak a magam nevében beszélhetek, de azt gondolom, sok NŐTÁRSAM is így van ezzel, hogy a szeretet szellemében „feláldozza” önmagát. Csak egy egyszerű példa: mindent megteszünk azért, hogy a családunk zökkenőmentesen tudjon működni, akár még erőnkön felül is, és közben nem kérünk segítséget, nem szánunk magunkra ÉNIDŐT, majd egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy elfásultunk, belefáradtunk, örömtelenek vagyunk. 

Pedig tudomásul kell venni, hogy ÖNMAGUNK SZERETETE, MEGBECSÜLÉSE, alapfeltétele annak, hogy másokat is SZERETNI TUDJUNK.
            Önmagunk szeretete annyi, mint HARMÓNIÁBAN LENNI ÖNMAGUNKKAL.

 


Volt egy kedves barátom, aki mindig azt mondta: „ha te BOLDOG ÉDESANYA VAGY, AKKOR BOLDOG LESZ A CSALÁDOD IS, HISZEN A BOLDOGSÁG BELŐLED INDUL. (köszönöm neki ezt a mondatot)

 



Persze nem olyan könnyű elfogadni a hibáinkat, hogy súlyfelesleggel küzdünk, hogy nem vagyunk elég türelmesek, hogy nem vagyunk olyan sikeresek mint Gipsz Jakab. Ezek tények, de sosem késő lépéseket tenni, hogy lefaragjuk a súlyunkból, hogy elmenjünk egy terapeutához, aki segíthet a miérteket megtalálni, hogy azt tegyünk amit szeretnénk, amiről álmodunk.

Amíg ÖNMAGUNKKAL NEM BÁNUNK SZERETETTEL, ADDIG MÁSOKTÓL SEM VÁRHATJUK EZT. Ugyanakkor ha szeretjük magunkat, akkor már nem „harcolunk”, nem „függünk” mások szeretetétől. Inkább elhalmozzuk szeretetünkkel a környezetünket és egyszer csak azt vesszük észre, hogy sok-sok boldog ember vesz bennünket körül.

Ne halogasd!!!! Tedd meg ma!!!! Tedd meg, hogy bevezetsz apró változtatásokat és meglátod meghálálják magukat.



Ez volt az egyik bejegyzés. Folyt köv......








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra