Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február 19, 2012

Stresszeink!!!!

Kép
A mai csemegém egy kis stresszoldó zene: http://www.youtube.com/watch?v=EuJdzRcW174&feature=related  Írtam már arról, hogy a táplálékaink hogyan befolyásolják a testünk sav-bázis egyensúlyát. Arról is, hogy pontosan mit is jelent az, hogy a testünk el van savasodva. Sőt ennek a lelki okairól is. Amiről még nem esett szó az-az, hogy az életvitelünk, vagyis a stresszeink hogyan járulnak hozzá az elsavasodáshoz.. Kimondhatjuk azt, hogy manapság elkerülhetetlen a stressz, bármivel is foglalkozzunk, bárhol is éljünk. De mit is jelent ez a szó, hogy stressz : a félelem kiváltotta reakció az élet változásaira, életünk motorja, amíg nem lépi túl terhelhetőségünk határait,  mikor ez bekövetkezik felborul az egyensúly és energiablokk  keletkezik, végül megbetegít,  a stressz attól van, hogy nem tudjuk kezelni azt ami körülöttünk van, vagy bennünk történik.  Naponta élünk át stresszes helyzeteket, nincs arra mód, hogy elkerüljük a stresszt, hiszen az elk

Ha Anyának jó, a BABÁNAK még jobb.

Szoptatás kontra tápszerek. Természetes hogy az anyukák alapvetően szoptatni szeretnék a babájukat és ezért igyekeznek is mindent megtenni. Viszont sokszor pont emiatt a nagyon akarástól, a szorongástól,  vagy az elapadástól való aggódás miatt nincs elég tej. Nagyon sok olvasnivaló áll rendelkezésre, amiből az anyukák sok-sok megnyugtató dolgot tudnak magukhoz venni, ezzel csökkentve a szorongást. Ilyen pl. ez is: http://www.szoptassugyesen.hu/ Már a baba megszületése előtt ellehet kezdeni felkészíteni a mellet a szoptatásra. Gyengéd masszírozással, a mellbimbók enyhe de céltudatos körkörös mozgatásával. A gyermek a betegségek elleni oltóanyagot az anyatejjel szívja magába, sőt a bélbaktériumok kifejlődéséhez szükséges indíttatást is így kapják meg.  Az ember bélflórája olyan mint az ujjlenyomata egyedi, csak rá jellemző.  A gyermek lelki fejlődéséhez is hozzájárul az a bensőséges kapcsolat, amit csak szopizáskor tud az anyuci kialakítani a babájával. Miután  baba megs

Ételeink pH-értéke

Egyszerű ételeink pH-értéke Az alábbi táblázat mindennapi ételek savasító(-) vagy lúgosító(+) hatásának körülbelüli mértékét mutatja meg. A számértékek relatívak, és egységnyi tömegre vonatkoznak. Az egészséges étrend legalább 80%-ban tartalmaz lúgosító és legfeljebb 20%-ban savasító ételeket. A lúgosító ételek 70%-a nyersen a legértékesebb. A biotermesztett növények optimális mennyiségben tartalmaznak ásványi anyagokat, vitaminokat, fehérjét, enzimeket és aminosavakat. Egy egészséges étrendnek nagy mennyiségű vizet is kell tartalmaznia; igyon meg 15 testsúlykilogrammonként legalább 1 liter vizet naponta. Megjegyzés: Habár néhány étel ezek közül savas lehet, lúgosító hatással vannak a testre. (Pl. a citrom, mely segít a szén-dioxidot vízzé alakítani.) Ennek fordítottja szintén igaz lehet. A ételek melletti számok tehát az ételek végtermékeire vonatkoznak. Zölds

Ételeink rezgése?

Kép
A mai csemegém:  Hol van az élet, melybe születtem? Hol van a halál, melybe elmentem? Hol van a hitem, mely célommá vált? Hol van a világ, mely reám várt?     Az élet most menekülésre vár...     A halál most árnyékként fölöttem jár...     A hit most félelembe bújt...     A világ most a semmibe eltűnt... Hol van az otthon, mely meleget ád? Hol van a szeretet, mely reám vár? Hol van a tűz, mely lángot gyújt? Hol van a fény, mely utat nyújt?     Az otthon most odaát...     A szeretet most gyűlöletté vált...     A tűz most pokolban ég...     A fény most sötétségbe ért... Hol van a hang, mely hívogat? Hol van a szó, mely simogat? Hol van a kéz, mely megérint? Hol vagyok én, mely énem int?     A hang most messzi útra kélt...     A szó most mély álomba tért...     A két kéz most bilincsbe vert... A táplálékainkat csoportosíthatjuk aszerint, hogy energiát adnak, vagy energiát vesznek el tőlünk, hogy lúgosak vagy savasak, ezekről már írtam is. Most pedig az al