A pozitív gondolkodás kialakulása


A mai csemegém, életképek a Balatonról:











 









Az Én Megoldásom http://egeszsegradtalalt.blogspot.com/2012/02/mai-csemegem-egy-kis-zene-hogy.html című bejegyzésemben már írtam arról, hogy az én életembe a LELKI egészség fontos szerepet tölt be. Talán mondhatom, hogy a legfontosabbat.

Egyik fő jellemvonásom, hogy "szeretem" analizálni a velem és a körülöttem történő dolgokat. Ez sokszor nagyon hasznos, hiszen olyan felismerésekre teszek közben szert, ami ismét új irányba fordítja az életemet.Persze az is tagadhatatlan, hogy időnként túl "gondolkodom" egy bizonyos helyzetet, és már magam sem tudom, hogy merre van az előre. Ilyenkor szoktam kineziológushoz fordulni, hogy segítsen egy "másik szemüvegen" át látni azt, amit én látok.
Életem legnehezebb időszakain segített át egy-egy oldás, illetve azok az információk, amiket a kineziológiai tanfolyamokon elsajátítottam. A kineziológusom: Éva, aki hihetetlenül sok tudással rendelkezik. Tőle tanultam meg ezt a mondatot: "Mire tanít (tott) ez Téged?" Amikor történik velem valami, ez a mondat ugrik be először. Ez nem azt jelenti, hogy én nem szoktam időnként elkeseredni, hanem egy fajta pozitív gondolkodásra sarkal.

Mit is jelent a pozitív gondolkodás?

A pozitív gondolkodás eredetileg egy ősi buddhista hagyomány nyomán jött létre. A buddhizmus lelki gyakorlatai közé tartozik a bomló tetemek nézegetése, azért, hogy az ember megértse a fizikai mulandóságot. "Fönnmaradt egy legenda, miszerint Buddha és tanítványai néztek egy döglött kutyát. Mester, nézd, a halál, a bomló hús, a rothadó tetem milyen rettenetesen visszataszító! Milyen undorító, ha csak az marad meg egy lényből, ami belőle a test"-mondták a tanítványok. Buddha odanézett, és azt mondta, hogy igen, de milyen szép fehér foga van!"
Ez a pozitív gondolkodás alaptörténete. Vagyis nem arról van szó, hogy a negatív élményeinket, keserveinket, bánatainkat hazudjuk pozitívnak. Sokkal inkább arról van szó, hogy a rossz dolgokat fogadjuk el olyan rossznak amilyenek a valóságban, de ha van bennük valami pozitív, akkor azt is vegyük észre.
Alapvetően ilyenek a betegségeink. Ha, és amennyiben hajlandóak vagyunk arra, hogy ránézzünk, megvizsgáljuk azokat a dolgokat ( lelki ) amik a betegséget előidézték, akkor a betegség lehet akár pozitív is, hiszen egy rosszul működő dolgot változtathatunk meg ezáltal.
A betegség fogalmáról is írtam már, itt olvashatod:http://egeszsegradtalalt.blogspot.com/2012/02/mit-is-jelent-az-hogy-betegseg.html  
Persze ezt egyedül végigcsinálni nem lehet, vagy nem könnyen. Ebben lehet nagy segítségre a kineziológus.

De mi is az a kineziológia? 
 
A kineziológia jelentése: Mozgástudomány
kinesis= mozgást, logos= tudományt jelent,

Célja:

AZ EGYENSÚLY A MÚLT ÉS A JELEN KÖZÖTT, 
EGYENSÚLY A POZITÍV ÉS A NEGATÍV TUDATOSSÁG KÖZÖTT,
EGYENSÚLY A TEST, ELME ÉS LÉLEK KÖZÖTT.

Eszköze:

Izomteszt 
Az izomtesztelés azon alapszik, hogy az agyunk eltárol minden információt. De a legtöbb emlékkép, impulzus nem hozzáférhető a tudatunk számára. Ezeket tekintjük tudattalannak. Itt tároljuk pl. a fájdalmas emlékeket, az elfojtott vágyakat.  Az izomtesztelés segítségével ezek a rejtett információk könnyedén lehívhatók.
   Az izomteszt nem az izmokat vizsgálja, hanem az agyban tárolt információkat. De ezt úgy teszi, hogy megkerüli a tudatos elmét. Azért nagyon megbízható, mert kikerüli a tudatos énünk adta válaszokat.
   Azon alapszik, hogy az izom tónusa egészen más, ha valami negatív érzés van bennünk – ilyenkor lekapcsol, elernyed – és egészen más, ha jó viszonyban vagyunk egy témával – ilyenkor feszes, tart. Gondoljunk csak arra az esetre, ha valami megrázó hírt közölnek velünk. Olyankor van, aki leül, van, aki elájul. Vagyis az izmai stressz hatására lekapcsolnak. Ez a példa jól megvilágítja az izomteszt működésének alapelvét. 
   Az izomteszt tulajdonképpen egy hazugságvizsgálat. Ezért, ha jól végezzük, eljutunk a legmélyebb igazságokig, a valódi okokhoz.

Az agy definíciójának egyik módja: a szellem megjelenésének a fizikai formája. Az agy alakítja át a nem fizikai eredetű eseményeket fizikai valósággá. Más szóval: amit mi mentálisan igaznak hiszünk, az fizikailag is igaz, legalábbis az agyunk vonatkozásában. A test fizikai felépítése tükrözi vissza hiedelmeinket, mi több, tükrözi az érzéseket és a stresszt is amiket a hiedelmeink váltottak ki. Az összes érzékszerv adata hitelesen tükrözi mindazt, amit hitrendszerünk  (értékrendünk) jóváhagy. Értékrendünk irányítja ennek a tevékenységét és ezért a test tevékenységét is.

Feladata: 

Stresszoldás, Kiegyensúlyozás, Harmonizálás,

Kineziológus nem akar másokat megváltoztatni, hiszen a változást csak önmaga hozhatja létre mindenki önmagában.


A lényeg, hogy ösztönzi a hozzá fordulókat, hogy egyéni és egyedi válaszaikat találják meg. 
Az oldás mellett, gyakorlatokkal a mindenkiben működő öngyógyító reflex felébresztését teszi lehetővé, mely testi-lelki-szellemi erőnlétünket növeli.

Amikor magunkon dolgozunk, más lesz a reakciónk, hozzáállásunk és nem lesz szükség fájdalmas leckékre.

A kineziológus nem gyógyít, hanem stresszoldással foglalkozik.

A hétévente kicserélődő sejtek átadják a negatív információkat, de ha oldjuk azokat, akkor nem adódnak át.

Miben segít a kineziológia? 
 
- A testi-lelki egészség és egyensúly létrehozásában és fenntartásában

- a vitalitás és energiaszint növelésében

- az önbizalom és az önértékelés pozitív megerősítésében

- kreativitásunk és képességeink kibontakoztatásában

- a céljaink elérését akadályozó belső gátak felszámolásában

- a stresszek és félelmek kezelésében

- a kommunikáció és az önkifejezés útjában álló blokkok feloldásában

- döntéshelyzetekben, egyéni választásunk meghozatalában,

- kapcsolataink mélyítésében,

- munkahelyi, családi konfliktusok és szexuális problémák rendezésében

- önmagunk megismerésében, tudatosságunk fejlesztésében és belső harmóniánk
kialakításában,

- életminőségünk fejlesztésében,

Milyen a jó kineziológus?

Itt nem a képzettségére gondolok, hanem arra, hogy képes legyen "ránk hangolódni", magabiztosságot sugározzon, érdeklődő legyen, hogy azt érezzem: neki mindent, bármit elmondhatok,

Amikor megváltoztatod az elképzeléseidet saját magadról, megváltoztatod az életről alkotott élményeidet is.





Megjegyzések

  1. Körtvélyessy Andrea2012. április 28. 15:47

    A negatív gondolkodású ember és a pozitív gondolkodású ember között az én számomra az a különbség,hogy amikor valaki a padlón van,a béka feneke alatt,akkor a negatív gondolkodású,sír,sajnáltatja magát,meg saját magát sajnálja,másban keresi a hibát és nem csinál semmit.A pozitív gondolkodású ember 1 óráig jól kisírja magát,majd feláll és nekilát amunkának,hogy kikászálódjon a gödörből.Tehát a pozitív gondolkodás nem azt jelenti,hogy nekem soha nincs bajom,gondom,tragédiám,hanem azt,hogy én megpróbálok kijönni a rosszból,van erőm hozzá.

    VálaszTörlés
  2. Ebben a három mondatban tökéletesen összefoglaltad a pozitív gondolkodás lényegét. Köszi!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra