Mit is jelent az, hogy betegség?

Ebben a zimankós időben a legjobb "csemege": egy forró, gőzölgő tea. Ami felmelegít, finom illatával segít az ellazulásban. Persze nem utolsó sorban nagyon jó kiegészítője lehet egy kellemes estének amit a blogom olvasgatásával töltesz. Nagyon sokféle tea van és még több elkészítési lehetőség. Ha szereted a teát, akkor érdemes beruházni egy szép teáskészletre, mert ezzel még ünnepibbé lehet varázsolni a teázást. Jómagam féltve őrzök egy csészét, amit még a barátnőmtől kaptam 15 évvel ezelőtt az esküvőmre (sajnos a párja már eltörött) és abba szoktam elkészíteni az éppen aktuális kedvenc teámat. A mostani kedvencem: MANDALA tea. Ennek is a Hold áldása nevű változat. Ez a teakeverék kellemes ízével segít bennünket abban, hogy gyönyörködni tudjunk az élet szépségében. Kinyitja szívünket, derűssé és megértővé tesz. Az intim perceket megszínesíti és felejthetetlenné varázsolja. (ezt nem én fogalmaztam meg ilyen szépen, a teásdoboz oldalán olvasható) 
A következő ÁLDÁS-sal együtt:
A HOLD ÁLDÁSA
Érzékeny akár a Hold pillantása
Bársonyos fényben jelenik meg társa
Gyönyört fakaszt az Élet szeméből
És lágyságot csal elő mindenki szívéből!
Segít a hölgyeknek a nehéz időkben
Oldja fájdalmukat, ha testük erőtlen

Ha valaki más is kipróbálja ezt a fincsi teát, akkor kíváncsi vagyok, hogy valóban megszínesítette-e a mindennapjait. Várom a visszajelzéseteket!



A mai témám a betegség. Mit is jelent valójában?



  • Louis Pastuer az 1800-as években azt mondta, hogy a betegség olyan kórokozóktól ered, amelyek kívülről támadják meg a testet. 
  •  Dr. Robert Young  15 évnyi kutatások, kísérletezések után megfogalmazta, hogy minden betegség mögött egyetlen ok van, és ez a test TÚLSAVASODÁSA. Dr. Robert O. Young amerikai biokémikus, mikrobiológus és kutató, aki élete nagy részét annak szentelte, hogy megtudja, hogyan működik a testünk sejtszinten.   
  • A betegség az összhang és a harmónia hiánya.   
  •  Sokan úgy gondolják, hogy a betegség egyfajta „zavar”, amit minél gyorsabban meg kell szüntetni, hogy azután ugyanolyan helytelenül élhessenek mint korábban.(de ugye mi nem?)
  • Elsősorban a természetgyógyászok szerint, de mind inkább elterjedőben van az a nézet, hogy a betegségeket pozitívan kell értékelnünk, hiszen a szervezet így próbálja jelezni, hogy az egészségtelen életmód miatt egyre felhalmozódó „méreganyagokkal” már nem képes megbirkózni.
  •  A rohanó életünk velejárója, hogy gyors ételeket eszünk gyorsan, félkész és tartósított élelmiszerekből készítjük el az ebédünket, vacsoránkat, olyan ételek, italok, sokaságát visszük be a testünkbe, amelyek a szervezet sav-bázis egyensúlyát felborítják és betegséghez vezetnek. Ilyen ételek: az állati fehérjék, tejtermékek, cukrok, cukros italok, fehér liszt és a belőle készülő tészták és péksütemények.  Minél nagyobb a savak okozta megterhelés, annál súlyosabb a betegség. Hogy kinél milyen betegség alakul ki, az nagy mértékben a hajlamtól függ, vagyis hogy milyen adottságokat örökölt a családjától.
  • Persze nem csak ételeink, italaink felelősek ezért, hanem a környezetszennyezés, elektroszmog, savas eső, gyógyszerek, vegyi anyagok, kipufogó gázok, dohányzás, stb.
  • Fontos az is, hogy mit gondolunk a saját egészségi állapotunkról, betegnek gondoljuk, hisszük magunkat, vagy egészségesnek. Hiszen aki úgy gondol a saját testére, hogy beteg itt, meg beteg ott, az nem lehet egészséges, mert a tudatunk is befolyásolja az egészségünket. Viszont ha azt gondoljuk, hogy igen én alapvetően egészséges vagyok, csak vannak különböző testi tüneteim, amik mind-mind arra hívják fel a figyelmemet, hogy valamit nem jól csinálok és ezt a valamit  én hajlandó vagyok megváltoztatni, akkor máris megtettem az első lépést. Az öntudat nem ismeri a betegséget, tökéletesen egészséges!
  •   A betegséget tekinthetjük sorscsapásnak, szenvedésünk okozójának, ellenségnek, vagy inkább egy jó barátnak, segítőtársnak, aki arra hívja fel a figyelmünket, hogy rossz úton járunk. Esélyt, lehetőséget ad arra, hogy ráébredjünk, hogy hol rontottuk el és mit kell másként csinálni. Figyelmen kívül is hagyhatjuk, vagy gyógyszerekkel elnyomhatjuk a tüneteket, de ezzel az okot még nem szüntetjük meg, sőt következő alkalommal még erőteljesebb, még fájóbb lesz a jelzés. Pl. ha túl sokat fáj a fejünk, lehetséges, hogy egy problémán törjük túl erősen, ahelyett, hogy vennénk a bátorságot és megoldanánk azt a helyzetet, ami a problémát okozta,
  •   A stressz, a düh, a negatív gondolatok, a bosszankodás is mind-mind betegséget idéznek elő.
A következő bejegyzésemben az éppen aktuálisan olvasott könyvemből szeretnék egy kis ajánlót adni Nektek. Hátha más is kedvet kap, hogy elolvassa, és ha van kedvetek, akkor megvitassuk, megbeszéljük, beszélgessünk róla, hogy ki mit gondol erről a témáról.


Köszönöm szépen a mai figyelmet is és remélem máskor is a látogatóim, olvasóim lesztek.
Mivel ma már péntek délután van, így kívánok mindenkinek nagyon kellemes, pihenős, kikapcsolódós szép hétvégét!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra