Mit is jelent az EGÉSZSÉG?

Kezdjük ma is egy kis "csemegével". Arra gondoltam, hogy ma nem az ízlelőbimbóknak kedvezek az ötletemmel, inkább a lelkünknek.

Számomra az egészség azt jelenti hogy:
  • Az egészség egy nagyon fontos része az életünknek, talán a legfontosabb, mégis hajlamosak vagyunk csak akkor foglalkozni vele amikor, már nincs. Akkor viszont mindenkitől várjuk a segítséget, mindenkiben megpróbálunk hinni és mindent ki is próbálunk hátha segít. Pedig talán ha előre gondolkodnánk és egy picit tudatosabban táplálkoznánk, odafigyelnénk a testünk jelzéseire, ha mozognánk és megtanulnánk néhány olyan technikát amivel a napi felgyülemlett stresszt kitudnánk oldani, rájöhetnénk arra, hogy igazából mi magunk vagyunk azok akik megbetegítik magukat és mi is tudjuk ezt magakadályozni vagy meggyógyítani.
  • A régi Kínában az orvosok addig kaptak pénzt, amíg a „pácienseik” egészségesek voltak. Ez merőben más, mint a jelenlegi nézőpont az egészségüggyel kapcsolatban.            
  •  A nevében is benne van EGÉSZ-ség, vagyis egésznek lenni az élet minden területén, önmagam lenni.
  • Vitalitás, erő, lelki béke, öröm.
  • A Sav-Bázis egyensúly megléte.
  • Összhangban és harmóniában élni, a testünkben, a lelkünkben és az elménkben, ezek egyensúlyának a megteremtése alapvető fontosságú a gyógyuláshoz és az egészséghez.   
  • Az egészség eléréséhez azzal, hogy ezt az oldalt vagy egy másik hasonló témával foglalkozó oldalt elolvasod már meg is tetted az első lépést.
  •  A következő az, hogy higgy benne, hogy lehetséges. Lehetséges újra egészségesnek lenni és lehetséges, hogy végig tudod csinálni, sőt képes vagy megreformálni az életed, és ezáltal meggyógyítani önmagad.      
  •  Rettentően fontos a felelősségvállalás, azt kell meglátni, hogy nem a körülményeken, a házastárson, munkahelyen, vagy egyéb körülményeken múlik, hogy az ember boldog, egészséges, kiegyensúlyozott, sikeres-e, hanem azon, hogy felelősséget válla-e önmagáért, az életéért. Gondolhatjuk, azt is, hogy kivagyunk szolgáltatva a „sorsnak”, de bármelyik verziót is választjuk és bármelyikben is hiszünk, végül igazunk lesz. Mert bármit is teszünk, gondolunk, mondunk, annak következménye van. Ezért nem érdemes panaszkodni, sokkal inkább a kezünkbe kell venni az irányítást és megtenni az első, majd a második lépést és a huszonegyedik lépés után, ha ezeket következetesen be is tartjuk, egyszer csak szokássá válik az „új viselkedésünk”. Persze ahhoz hogy kapjunk, egy egészséges testet, harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb életet, először nekünk kell adni, időt, energiát, tanulást, odafigyelést, következetességet, önfegyelmet és akkor elérhetővé válik az, amit szeretnénk     
  •  Mint mindenhez, az egészség eléréséhez is célokra van szükség. Nem is akármilyen célokra, hanem pozitív célokra. Fontos a megfogalmazás, mintha már el is érted volna. Pl. ideális 60kg a testsúlyom, minden nap tornázom, rendezem a kapcsolataimat.       
  • Fontos a táplálkozás, nem csak az ételek mennyisége, minősége, hanem a rendszeressége, az összetétele, sőt még a rágása is.  
  • Folyadék mennyisége.     
  • Mozgás, légzés, lazítás, alvás.   
  • Meditáció, pozitív gondolatok, vizualizáció.

A fizikai-lelki-szellemi állapotunk szoros kölcsönhatásban van egymással. Bármelyik is „sérül”, az hatással van az összes többire és ezáltal az egész emberre.  Meg kell tanulnunk megérteni a testünk jelzéseit és megadni számára mindazt amivel képes önmagát helyrehozni, hiszen nem szabad elfelejtenünk, hogy „csak” ez az egy testünk van ebben az életünkben. 

Jó olvasgatás! Sok szeretettel.
Legyen szép napotok!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra