Mikor is beszélhetünk savas pH-ról
A mai csemegém, leginkább a szemünknek kedvez, és talán ezen keresztül a szívünkhöz is eltalál. Ebben a zord és hideg télben egy kis melegség.
Mikor is beszélhetünk savas pH-ról:
Ami nagyon fontos a pH mérésnél, hogy az értékek nem számtani, hanem logaritmikus arányban állnak egymással, ami annyit jelent, hogy egy oldat 3-as pH értéknél nem kétszer, hanem harmincszor savasabb, mint a 6-os pH- értéknél, vagyis egyik foktól a másikig a tízszeresére nő a savtartalom.
A szervezetünk pH értéke ugyanolyan fontos, mint a testünk hőmérséklete. Optimálisan akkor működik jól a testünk, ha a testhőmérsékletünk 36.7-fok. Ha ennél egy kicsivel alacsonyabb, vagy magasabb, azonnal érezzük és cselekszünk is, annak megfelelően, hogy merre tér el. Az már kevésbé köztudott, hogy a pH értéknek is ugyanilyen fontos szerepe van. Csak abban az esetben tudja a vér ellátni tápanyagokkal a testet és elszállítani a felesleges anyagcseretermékeket, ha a legapróbb erecskébe is el tud jutni. Ehhez viszont egy enyhén bázikus pH értékre van szükség, vagyis 7.36-ra
1. Az emberi szervezet nap mint nap állít elő savakat.
– Hús: húgysav,
– Kólaitalok, cukor: foszforsav
– Fehérlisztből készült terméke: ecetsav
– Füstölt, pácolt ételek: salétromsav
– Disznóhús: kénsav
– Testi túlerőltetés: tejsav
– Bor: kénsav
– Kávé, fekete tea: csersav
– Szénsavas víz: szénsav
2. Az anyagcsere folyamatok során a testben élő mikroorganizmusok elszaporodnak, erjesztik a glükózt, fehérjét, zsírokat, vagyis méreganyagokat termelnek és elindul az elsavasodás.
3. A savak először a vérbe kerülnek. Dr. Young úttörőként foglalkozik az élő vérsejtek elemzésével, megfigyelte a mikroszkóp alatt a beteg és az egészséges vérsejteket, és úgy találta, hogy a beteg sejtek sötétek és eltorzultak, míg az egészséges sejtek kerek formájúak, élénk színűek, és gyakorlatilag ragyognak a beteg sejtekhez képest. Célul tűzte ki magának, hogy rájöjjön, mi okozza ezt . Úgy találta, hogy az élet esszenciája majdnem kizárólag növényeken keresztül jut el hozzánk, és hogy testünk minden sejtjének szüksége van a zöld növényekből nyert fényre.
Az élő vér mikroszkóppal vizsgálva
Ilyen
egy egészséges ember vére amikor a szervezet enyhén lúgos. Jól látszik,
hogy a vörösvértestek teljesen elkülönülnek, az alakjuk szép,
szabályos, és a sejtek közötti tér, tiszta, áttetsző.
Ezen az ábrán egy elsavasodott ember vörösvérsejtjeit láthatjuk. Jól megfigyelhető, hogy a sejtek teljesen össze vannak tapadva, ezáltal sokkal kevesebb oxigént tudnak szállítani. Következmény : fáradtság érzet, rossz emésztés, bőr elváltozások.
4. A vérből a savfelesleg a kötőszövetekbe jut. Kötőszövetek tartják össze a szerveket, ebbe futnak az erek, és az idegek. A kötőszövetekbe raktározódnak el addig, amíg a vesék, a tüdő, bőr, máj, belek mindent meg nem tesz azért, hogy megszabaduljon a felesleges savaktól.
5. Testünk savakat állandóan termel, bázisokat viszont nem tud előállítani, ezért folyamatosan pótolni kell. A bázisok olyan anyagok, amelyek semlegesítik a savakat, mint pl. : ásványi anyagok, nyomelemek. Abban az esetben ha ezt nem pótoljuk folyamatosan a csontokból és az izmokból vonja ki. Ennek köszönhetően válnak a csontok törékennyé és az erek merevvé, ami pedig a csontritkuláshoz és a szívinfarktushoz, és agyvérzéshez vezet.
6. Miután a kötőszövetek már nem tudnak további savadagot felvenni, akkor a felesleget zsírsejtekhez köti és így alakul ki a túlsúly. Ha azonban az izületekben rekednek, fájdalmas gyulladást okoznak. Így alakul ki a reuma, sőt ha még nem is iszik elég folyadékot, akkor köszvényes csomója lesz. Ezek olyan betegségek, amelyek azt mutatják, hogy a szervezet túl van terhelve savakkal.
Egyes szervek és azok munkája a szervezetünkben.
Bővebben a tüdő, a vesék, a bőr, belek, gyomor, csontok, a kötőszövet munkájáról.
Lassan ugyan, de azért terjed a köztudatban, hogy nagyon sok civilizációs (szívinfarktus, érelmeszesedés, agyvérzés, csontritkulás….)betegség egyik fő oka a test elsavasodása. Az akadémikus orvostudomány még nem ismeri el a lúgosítás fontosságát, (persze tisztelet a kivételnek), éppen ezért nem is hívja fel a figyelmét a pácienseinek erre a lehetőségre, illetve ennek a fontosságára.
Mindenkinek kívánok nagyon szép napot, estét! Jó olvasgatást!!!
Várlak vissza holnap is!!!!!!!
Mikor is beszélhetünk savas pH-ról:
- ph: latin eredetű szó, a hidrogén ereje,
- a savak pozitív töltésű hidrogénionok,
- a bázisok pedig negatív töltésű hidroxidionok, melyekben egy hidrogén- és egy oxigén-ion lép kötésre egymással,
Egy folyadék ph-ja attól függ, hogy a hidrogén- vagy a hidroxidionok vannak-e túlsúlyban. Ha a hidrogénionok, akkor az a folyadék savas, ha a hidroxidionok, akkor bázikus, vagy lúgos, ha ezek kiegyenlítik egymást, akkor semleges.
Ezt egy 0-14-ig terjedő skálán lehet megmérni. A 7-es érték a semleges pH, ez alatti értékek savas, az e fölötti értékek pedig a lúgos oldatot jelzik.
A szervezetünk pH értéke ugyanolyan fontos, mint a testünk hőmérséklete. Optimálisan akkor működik jól a testünk, ha a testhőmérsékletünk 36.7-fok. Ha ennél egy kicsivel alacsonyabb, vagy magasabb, azonnal érezzük és cselekszünk is, annak megfelelően, hogy merre tér el. Az már kevésbé köztudott, hogy a pH értéknek is ugyanilyen fontos szerepe van. Csak abban az esetben tudja a vér ellátni tápanyagokkal a testet és elszállítani a felesleges anyagcseretermékeket, ha a legapróbb erecskébe is el tud jutni. Ehhez viszont egy enyhén bázikus pH értékre van szükség, vagyis 7.36-ra
1. Az emberi szervezet nap mint nap állít elő savakat.
– Hús: húgysav,
– Kólaitalok, cukor: foszforsav
– Fehérlisztből készült terméke: ecetsav
– Füstölt, pácolt ételek: salétromsav
– Disznóhús: kénsav
– Testi túlerőltetés: tejsav
– Bor: kénsav
– Kávé, fekete tea: csersav
– Szénsavas víz: szénsav
2. Az anyagcsere folyamatok során a testben élő mikroorganizmusok elszaporodnak, erjesztik a glükózt, fehérjét, zsírokat, vagyis méreganyagokat termelnek és elindul az elsavasodás.
3. A savak először a vérbe kerülnek. Dr. Young úttörőként foglalkozik az élő vérsejtek elemzésével, megfigyelte a mikroszkóp alatt a beteg és az egészséges vérsejteket, és úgy találta, hogy a beteg sejtek sötétek és eltorzultak, míg az egészséges sejtek kerek formájúak, élénk színűek, és gyakorlatilag ragyognak a beteg sejtekhez képest. Célul tűzte ki magának, hogy rájöjjön, mi okozza ezt . Úgy találta, hogy az élet esszenciája majdnem kizárólag növényeken keresztül jut el hozzánk, és hogy testünk minden sejtjének szüksége van a zöld növényekből nyert fényre.
Az élő vér mikroszkóppal vizsgálva
Ezen az ábrán egy elsavasodott ember vörösvérsejtjeit láthatjuk. Jól megfigyelhető, hogy a sejtek teljesen össze vannak tapadva, ezáltal sokkal kevesebb oxigént tudnak szállítani. Következmény : fáradtság érzet, rossz emésztés, bőr elváltozások.
4. A vérből a savfelesleg a kötőszövetekbe jut. Kötőszövetek tartják össze a szerveket, ebbe futnak az erek, és az idegek. A kötőszövetekbe raktározódnak el addig, amíg a vesék, a tüdő, bőr, máj, belek mindent meg nem tesz azért, hogy megszabaduljon a felesleges savaktól.
5. Testünk savakat állandóan termel, bázisokat viszont nem tud előállítani, ezért folyamatosan pótolni kell. A bázisok olyan anyagok, amelyek semlegesítik a savakat, mint pl. : ásványi anyagok, nyomelemek. Abban az esetben ha ezt nem pótoljuk folyamatosan a csontokból és az izmokból vonja ki. Ennek köszönhetően válnak a csontok törékennyé és az erek merevvé, ami pedig a csontritkuláshoz és a szívinfarktushoz, és agyvérzéshez vezet.
6. Miután a kötőszövetek már nem tudnak további savadagot felvenni, akkor a felesleget zsírsejtekhez köti és így alakul ki a túlsúly. Ha azonban az izületekben rekednek, fájdalmas gyulladást okoznak. Így alakul ki a reuma, sőt ha még nem is iszik elég folyadékot, akkor köszvényes csomója lesz. Ezek olyan betegségek, amelyek azt mutatják, hogy a szervezet túl van terhelve savakkal.
Egyes szervek és azok munkája a szervezetünkben.
Bővebben a tüdő, a vesék, a bőr, belek, gyomor, csontok, a kötőszövet munkájáról.
- Tüdő: Belégzéskor oxigént veszünk fel, kilégzéskor szén-dioxidot adunk le, szén-dioxid=sav, vagyis az oxigén savtalanító, ezért nagyon fontos, hogy hogyan lélegzünk. Minél mélyebben annál jobb, ezt még fokozhatjuk légző és testgyakorlatokkal. A légzés az életet jelenti, ugyanakkor a harmonikus légzés, megnyugtatja az idegeket és a gondolatokat, ha azonban felületesen, sietősen, aprókat lélegzünk, akkor a lélegzet nem képes végigáramolni a testen, így gyakran a medencében vagy a mellkasban megreked, és itt izomfeszültség keletkezik, ami még inkább megakadályozza, hogy az oxigén eljusson mindenhová a testben. A helyes légzés azt jelenti, hogy csukott szájjal az orron keresztül ki és belélegzünk. Amikor kifújjuk a levegőt, akkor a has összehúzódik, és a rekeszizom megemelkedik, eközben masszírozza a szívet. Belégzéskor a has kiszélesedik, a rekeszizom lesüllyed, és a hasi szerveket masszírozza. Fontos, hogy a gerincoszlopunk közben egyenes legyen,
- Vesék: Ahhoz, hogy a savakat és a savas nitrogén vegyületeket kitudja választani a vesénk, fontos, hogy sok folyadékot igyunk, 20kg-ként 1 liter, ebbe nem tartozik bele a tej és a kávé, (mert a kávé pl. kiszárítja a szervezetet ) . Akkor is izzadunk ha nem vesszük észre, ezért folyamatosan pótolnunk kell a kiválasztott folyadékot, mivel ha nem áll rendelkezésre elegendő, akkor a sejtek kiszáradnak és az agy sem képes optimálisan dolgozni.
- Bőr: Legnagyobb szervünk, fokozott izzadással több savat ad le.
- Belek: Hasnyálmirigy erősen bázikus váladékot bocsát ki a belekbe és a gyomorsavval érkező savakat megköti és semlegesíti. Ha jól működik akkor képes megakadályozni, hogy a táplálék erjedni kezdjen és savak képződjenek, a belekbe beinduló rothadás és az erjesztő savak miatt teltségérzet és puffadás lép fel.
- Gyomor: a test legsavasabb területe, erre azért van szükség mert csak így tudja felbontani a fehérjéket és a kórokozóktól megszabadítani a táplálékot.
- Csontok: ha a vér már nem képes egymaga semlegesíteni a test savtartalmát akkor a csontokból vonja el a kálciumot és a foszfátot, és ez csontritkuláshoz vezet.
- Kötőszövet: víztárolóként, szűrőrendszerként és felesleges savtárolóként szolgál,
Lassan ugyan, de azért terjed a köztudatban, hogy nagyon sok civilizációs (szívinfarktus, érelmeszesedés, agyvérzés, csontritkulás….)betegség egyik fő oka a test elsavasodása. Az akadémikus orvostudomány még nem ismeri el a lúgosítás fontosságát, (persze tisztelet a kivételnek), éppen ezért nem is hívja fel a figyelmét a pácienseinek erre a lehetőségre, illetve ennek a fontosságára.
Mindenkinek kívánok nagyon szép napot, estét! Jó olvasgatást!!!
Várlak vissza holnap is!!!!!!!
Ymenlodiari Denise Young Here
VálaszTörlésdesczadawdeaths
intremVtheoshi Maria Pothuru Apeaksoft iOS Toolkit 1.1.56
VálaszTörlésNCH VideoPad Video Editor Pro 11.97
Symantec Endpoint Protection
Loaris Trojan Remover 3.2.19.1738
skuziderti