Elsavasodás-Túlsavasodás

A mai "csemegém" szerintem mindenki szívét elszorító és szemébe könnyeket csaló lesz. Én nem tudom úgy elolvasni, hogy meg ne hatódjak tőle. Fogadjátok sok szeretettel!!!!

Egyszer volt hol nem volt, egy gyermek megszületni készült.

Egy napon a gyermek így szólt Istenhez: Azt beszélik holnap leküldesz a Földre,de hogy fogok ott élni, hiszen olyan kicsi és védtelen vagyok. Isten azt válaszolta: A sok angyal közül kiválasztottam egyet neked. Várni fog téged és vigyázni fog rád. De mondta a gyermek: Itt a Mennyországban nem csinálok  mást, csak énekelek és mosolygok. Erre van szükségem, hogy boldog lehessek! Isten így szólt: Az angyalod minden nap fog énekelni neked,élvezni fogod az angyalod szeretetét, és boldog leszel. És mondta a gyermek: hogyan fogom megérteni az embereket,ha nem értem a nyelvüket? Az könn mondta az Isten: Az angyalod megfogja tanítani neked, a legszebb és legcsodálatosabb szavakat,a miket valaha is hallani fogsz, és az angyalod türelemmel és gondoskodással, meg fog tanítani beszélni. A gyerek felnézett Istenre és így szólt: És mit fogok tenni ha veled  akarok beszélni? Isten rámosolygott a gyermekre, és azt mondta: Az angyalod össze fogja tenni a kezeidet és megtanít imádkozni. A gyermek azt mondta: Úgy hallottam, a földön rossz emberek vannak, ki fog engem megvédeni? Az Isten megölelte a gyermeket és azt mondta: Az angyalod óvni fog téged akkor is, ha ez az élete kockáztatásával jár! A gyermek szomorúan nézett és így szólt: De mindig szomorú leszek, mert nem láthatlak  téged. Az Isten megölelte a gyermeket. Az angyalod mindig beszélni fog neked rólam, és meg fogja mutatni hogyan, juthatsz vissza hozzám,habár én mindig melletted leszek. Ekkor nagy békesség volt a Mennyben, de már hallani lehetett a földi hangokat.  A gyermek sietve megkérdezte: Istenem ha most mennem kell, kérlek áruld el nekem az angyalom nevét. Isten így válaszolt: Az angyalod neve nem fontos….. Egyszerűen csak így fogod hívni:
                                                                          ANYUCI



A betegségek mögött testi szinten egy olyan ok rejlik, amit a test túlsavasodásának nevezünk. Ezért az egészség alapköve és a gyógyulás előfeltétele a sav-bázis egyensúly.

Sav: Szétmarja a szöveteket, belerágja magát az artériákba, vénákba, még a követ és a fémet is képesek szétroncsolni.

Elsavasodás: sejtszintű károsodáshoz vezet, megbomlik a sejt szerkezete, mellékterméket hoz létre, más néven savakat. Az ép sejtek beteg sejtekké kórokozókká válnak, vagy baktériumoknak, gombáknak adnak életet. És ezek úgyszintén mérgeket, savakat termelnek, szennyezik a testet és kihatnak az egészséges sejtekre.

A hajszálerek átmérője, amelyeken át áramlik a vér 3-4 ezred mm, míg a vörösvértest aminek ezeken a szűk csatornákon át kell haladnia 7.5 ezred milliméter. Ez nem elírás, valóban ennyire össze kell, hogy húzzák magukat a vörös vértestek. A túlsavasodás viszont csökkenti a vörös vértestek rugalmasságát és emiatt sokkal nehezebben tudja magát összehúzni, és egyszer csak amikor már nem jut át, az embernek vérkeringési zavarai lesznek és szívinfarktust, agyvérzést kap.

Az elsavasodás elleni harc felemészti a szerveink erejét, ennek következményeként a szervrendszerünk hibásan kezd el működni, ami alapvetően a közérzetünk megromlásához és számtalan betegséghez és tüneteggyütteshez vezet.

ÁRULKODÓ TÜNETEK:
A savtöbblet megmutatkozik az ember arcán, külső jelei akár szemmel is láthatók a gyakorlottak számára.
A bőr szürkés, sárgás, petyhüdt, száraz, korpázó és kisebb-nagyobb pattanások, vörös foltok tarkítják.
A szemfehérje vöröses, mert a túlsavasodás miatti gyulladáskészség tükröződik rajta.
A nyelvet vastag sárgás-fehéres-barnás lepedék fedi, szélei ödémásak, a fogbenyomatot megtartják, esetleg néhol berepedezettek.
Az ajkak elkeskenyednek, világosak lesznek.
A haj és a körmök fénytelenné válnak, töredeznek, elvékonyodnak, a fejbőr korpázik, viszket. A körmökön néhol megvastagodások, másutt gödrök keletkeznek.
A szájszag nagyon kellemetlen lehet, ez a rosszul működő emésztőszervekben lezajló erjedési és rothadási folyamatok következménye.
A has puffadt, a széklet nehezebben vagy naponta többször is ürül - ilyenkor formálatlan, pépes.
A testszag rendkívül kellemetlen lehet a bőrön át távozó savas, csípős veríték és faggyú miatt.
A lábon a berepedezett sarok is azt jelzi, hogy savasodás van a szervezetben.

Savas test betegségei:

A  fáradtság, energiahiány, depresszió, szorongás, hízás, korai öregedés, izmok leépülése, menstruációs panaszok, izületi fájdalmak, migrén, allergia, gyakori megfázás, keringési zavarok, stb.,

A fáradtság: Szinte mindenki számára ismerős jelenség, de ha a szervezet túlsavasodott állapotban van, akkor ez még hatványozottabban jelentkezik. A túlsavasodás miatt, a szervezetnek nincs elég ásványi anyag, vitamin szükséglete, mivel ezeket is a sav semlegesítésére használja. Ehhez párosul még az alvászavar, koncentrációs zavar, izommerevség, és krónikus fájdalmak. A sav-bázis egyensúly harmonizálása akár néhány napon belül is képes jelentős javulást hozni, de mivel ehhez is erőre, energiára van szükség, ami ebben az állapotban nem áll a rendelkezésre, így az ördögi kör elindul útjára. 

Túlsúly: A túlsúly nem zsír-probléma - hanem egy sav-probléma. A zsírok megkötik a savakat, és elszállítják őket a létfontosságú szervektől. Vagyis bizonyos szintig, a zsírok mentik meg a szerveinket, hogy a sav ne marja szét. Ezek a zsírok sav-semlegesítő szerepet töltenek be, amikor a testünk belső közege nem egészséges. Ennél fogva a túlsúly nem más, mint a test egy védekező mechanizmusa.

 Az egyik legrettegettebb tünet a nők számára a cellulitisz, ami nem más mint a comb és a fenék bőrén megjelenő bemélyedések, amelyet narancsbőrnek is neveznek. Ez is a test 
 túlsavasodását jelzi.

Miért szedünk fel a fogyókúra után többet mint amennyit a sanyargatással sikerült leadni?

Azért mert a zsírégetés során a szövetekből kiszabadulnak a savak, de a testünkből nem tudnak eltávozni, ezért amint módjuk van rá, vagyis amint befejezzük a fogyókúrát ismét zsírsejtekbe raktározódnak, így még tovább növelve a túlsúlyt. Persze ha a fogyókúra nem ételmegvonást jelent, hanem egy LÚGOSÍTÁSSAL egybekapcsolt életmódváltást, melynek során eltávolítjuk a savas méreganyagokat a zsírszövetből, akkor a test elkezdi beállítani a saját ideális súlyát, és amennyiben a fogyókúra végével nem térünk vissza a régi életmódunkhoz, akkor elérhetővé válik az optimális testsúly fenntartása, az egészség visszaszerzése és hihetetlen energia a mindennapokhoz.

Depresszió: Számtalan oka lehet a depressziónak, pokollá teheti az életét annak is aki elszenvedi és annak is aki valamilyen módon részesül belőle. Van aki elveszti az étvágyát és van aki pedig túlzott táplálékkal próbál magának némi örömet szerezni. A helytelen táplálkozás felborítja a sav-bázis egyensúlyt és a túlsavasodás még rosszabb hangulatot eredményez. A testmozgás az, ami ilyenkor segítségére lehet a depressziósnak, mert boldogsághormonokat termel, de nem éppen ez a legvonzóbb elfoglaltság ebben az „állapotban”.

Allergia: Ebben az esetben a szervezetünk  túl érzékenyen reagál egy bizonyos anyagra, és védekezési reakciókkal válaszol. Az allergia tehát egy felfokozott reakció a "külső támadásokkal" szemben.  A mélyben erős agresszivitás és görcsös védekezés húzódik meg, ami nem tudatosul, így nem is könnyű ezen változtatni.  Mivel a lelki problémákat, az agressziót, már sikerült elfojtani, így a probléma szimbolikusan a testre helyeződik át, és az agresszió itt vezetődik le.  A gyógyulás egyik előfeltétele, hogy szembenézünk azokkal az életterületekkel amiket „elutasítunk” és megoldásokat keresünk. A másik pedig, hogy a testünkben is visszaállítjuk a harmóniát, a sav-bázis egyensúlyt, mert az allergia számos fajtájának táptalaja a savas környezet.

Agresszivitás és feszültség: Az agresszivitást és a higgadtságot a vegetatív idegrendszer befolyásolja. A szimpatikus idegrendszer, az aktivitásért felelős, a paraszimpatikus             pedig a nyugalomért és az ellazulásért. Ezek optimális esetben kiegyenlítik egymást. Viszont a savas közeg folyamatosan ingerli a szimpatikus idegrendszert, ezáltal állandósul a feszült idegállapot és az agresszivitás, ami az esetek többségében kiszámíthatatlan.                             Természetes, hogy ez az állapot rosszkedvet eredményez, ami még tovább savasítja a szervezetet.

Hiperaktivitás: Manapság egyre több és egyre kisebb gyerekek  „szenvednek” ettől , hátterében az agresszivitáshoz hasonlóan a szimpatikus idegrendszer megnövekedett          feszültsége áll. Úgy érzik, hogy szétfeszíti őket a mozgáskényszer, a nyugtalanság és hogy képtelenek lazítani. A hiperaktivitás rendkívüli mértékben savasító állapot, önmagát gerjeszti.
A sav-bázis egyensúly helyreállítása enyhülést hozhat számukra és a környezetük számára. 
  
A természetgyógyászati eljárások között első helyen szerepel a méregtelenítés, ami a sav-bázis háztartás helyreállításában pozitív eredményeket ér el.    

További szép és mosolygós napot kívánok Nektek!!!!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra