Hétfő: tehát könyv csemeg

Egy idézettel szeretném kezdeni.


Eredetileg olyanok vagyunk, mint egy rendkívül értékes, de csiszolatlan gyémánt, aminek közepében ott világít lényünk lényege, az isteni szikra, a Fény. Ahhoz, hogy valódi, ragyogó drágakővé válhassunk, fényesre kell csiszolnunk a durva felületeket.

Aki ezt az idézetet ismeri, máris tudja, hogy kiről, kinek az egyik művéből szeretnék ma csemegézni. De ha mégsem, akkor mondanék néhány fontos dolgot Róla.

Romániából származik.
Szinte hihetetlen, hogy egy olyan ember, akinek a civil foglalkozás út- és hídépítő mérnök, a szabadidejében  ezoterikus témákkal foglalkozó író!!!!

Így vall Önmagáról: "Tény, hogy a "materializmus" szellemében nőttem fel, és  sokáig eszembe sem jutott  feltételezni, hogy mindaz a tudás, amivel szüleim és derék tanáraim útnak indítottak, alapjaiban sántít. Anyagelvű, mérnöki gondolkodásomat azonban akkor sem adtam fel, amikor tapasztalati úton találkoztam a  materialista szemléletet cáfoló olyan jelenségekkel, mint a telepátia, telekinézia és a hipnózis. Módszeresen és körültekintően kezdtem vizsgálni  és rendszerezni  a rendelkezésünkre álló kísérleti eredményeket, tudományos elméleteket és bizonyos "halálközeli élmények"-ből származó beszámolókat."
 
Talán már Tis is hallottatok arról, hogy 35 éves korunk körül sokkal nyitottabbá válunk az ezotéria iránt. Pontosan így történt ez vele is. Egyszer csak össze állt a kép számára, úgy érezte, hogy megértette az univerzummal kapcsolatos összes, eddig talán homályosnak vélt kérdést, feltevést.
De mint oly sokan közülünk is, Ő is megpróbálta megcáfolni a felismeréseit, bizonygatni, hogy az talán mégsem úgy van, keresni az ellentmondást. 

Közben ezt tapasztalta: "Bármihez nyúltam, úgy tűnt, tökéletesen illeszkedik egy olyan világképbe, ahol az ember nem csak fizikai lény, hanem egyben energialény is, és ahol a születés előtti élet, a halál utáni élet és az egész univerzum minden részletére kiterjedő gondos tervezés nem hit kérdése, hanem fizikai törvényekkel és kísérletekkel alátámasztható tény."

Több nyelvre is lefordították műveit, de a legnagyobb érdeklődést, mi Magyarok és magyar lakta területeken élők tanúsítjuk a művei iránt. Az egyik művéből 65000 példány kelt el.

Svédországban az egyik kiadott könyvéről a következő összefoglaló jelent meg:
"A könyv első része oly mértékben különbözik a második részétől, hogy feltételezhető, miszerint a szerzője szkizofrén." 


Egy riport során amikor megkérdezték Tőle, hogy mit tanácsol az embereknek, így válaszolt:
"Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer egy pap, akitől megkérdezték, hogy milyen az Istennek tetsző élet. A válasz ez volt: „Szeress, és tedd azt, amihez kedved van!”
Ha szeretsz, úgy sem teszel olyat, amivel másoknak árthatsz. Ezen belül pedig miért ne tehetnéd azt, amihez kedved van?


Erre a riporter a következőt válaszolta:
"Ez azért nem mindenki számára adatott meg, hiszen az emberek többsége már csak anyagi okokból kifolyólag sem teheti azt, amihez kedve van."

Erre a válasza a következő volt:
"Valóban nem, és mindaddig nem, amíg nem tanul meg önzetlenül szeretni, adni, elfogadni, megbocsátani, és amíg nem ismeri fel, hogy a saját gondolatának milyen hatalmas teremtő ereje van."

Talán már sokan kitaláltátok, hogy kiről írtam eddig.  

Most pedig az egyik könyvéből szeretnék néhány gondolatot idézni:

"Joggal tehetjük fel a kérdést, hogy , hogy életünkben hol marad a sok jó gondolat és jó szándék eredménye? Ha körülnézünk, azt látjuk, hogy olyan társadalomban élünk, ahol ezek a szándékok nem-vagy csak részben - valósulnak meg az egyének életében és ez felvet néhány kérdést. Vajon mit nem csinálunk jól? Mi az amit jobban csinálhatnánk, és mi az, amit egészen másképp kellene megközelíteni? Esetleg van-e olyan dolog, amitől azonnali hatállyal el kellene határolódnunk? "

"Igenis, lehet erkölcsi értékek figyelembevételével élni, másokat segíteni, és ötvenéves kor után is fájdalom nélkül ébredni."

"Ha csak az lenne, amit tudatosan gondolok, akkor remekül menne minden. Ott vannak azonban azok a mélytudatban, tudatalattiban, tudatfölöttiben -bárhogyan is nevezném - a nem tudatos gondolkodás részeit - azok a régi elvárások, hitek, beidegződések, amelyek látszólag sokkal nagyobb erővel dolgoznak, és a tudatos szándékot és gondolatot újra és újra "felülírják". "


"Az emberi test, az emberi szervezet egy irányított rendszer, amit egy másik rendszer, egy magasabb rezgésszámon létező energiarendszer irányít."


"Mi az a gondolati erő vagy program, ami a jó szándék és pozitív tudatos gondolkodás eredményeit képes áthúzni, és honnan származik."


Lépjünk hát egy nagyot és merészet, és ismerjük fel, hogy a világot olyannak látjuk, amilyennek gondoljuk, sőt amilyennek tudat alatt hisszük. Ha  környező világunkon változtatni szeretnénk, akkor elsősorban saját magunkon kell változtatnunk."

Ha ezzel, a néhány könyvből vett mondattal felcsigáztalak, akkor mindenképpen ajánlom, hogy olvasd el a TUDATALATTI TÍZPARANCSOLATA CÍMŰ KÖNYVET.




Ezen kívül még ennek a szerzőnek a tollából származik a :


Végső valóság
Gyógyító meditáció
Többszintű gyógyulás
Mesterkurzus sorozat kötetei

Most már biztosan mindenki tudja, hogy kiről is írtam eddig!
Igen!!!

Ő BALOG BÉLA 






Megjegyzések

  1. Nagyon jó idézeteket írtál.Felcsigáztad az érdeklődésemet a könyv iránt.Andi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Andi!
      Ennek nagyon örülök. Én is úgy vagyok ezzel a könyvvel, hogy időnként, újra és újra előveszem, beleolvasok, és mindig mond valami újat, vagy pont időszerűt.

      További jó olvasgatást!
      Üdv
      Judit

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra