VALENTIN NAP NÁLAM IS, DE HOGYAN?

Az Én blogomat sem kerülheti el a Valentin nap. Azonban itt most egy kicsit más nézőpontból olvashatsz róla. 
Segítséget szeretnék nyújtani mindazoknak, akik tanácstalanok abban, hogy mivel is lephetnék meg KEDVESÜKET!!!! Nem ajándék tippeket szeretnék adni, vagy talán mégis? Döntsd el, és ha tudtam segíteni, már nem volt hiábavaló ez az irományom sem.
Sokan azt mondják, hogy ez az ünnep is csak az üzletről szól. Arról, hogy az emberek elmennek egy plázába vagy éppen egy aluljáróba, a sarki közértbe és az első útjukba akadó kütyüt, vagy éppen drága ajándékot megvásárolják és kész. 

Miért történik ez így? Mi ennek a hátránya? Jó ez vagy rossz? Hogyan lehet ezt másként csinálni?

 Ha most azt mondom, hogy ez a dolog nem is olyan rossz, mint azt gondoljuk, akkor sokan felhördülnek az olvasóim közül, és talán azt gondolják, biztosan érdekelt vagyok ebben a "bizniszben", és azért mondom ezt. De valójában nem így van, hanem azért mondom, mert vannak olyanok közöttünk akiknek a szeretetnyelve ez: AJÁNDÉKOZÁS (olvasd tovább ha szeretnéd megtudni mit is jelent ez).

A hátránya ennek az ajándékozási dolognak az, hogy ha valaki olyat ajándékozol meg, akinek nem ez a szeretetnyelve, akinek számára sokkal nagyobb örömet okozott volna valami egészen más,  de Te nem tudtad, vagy nem érdekelt és a legegyszerűbb megoldást választottad, azzal az elgondolással, hogy az ajándéknak mindenki örül, akkor ezzel több kárt okozol, mint hasznot. Amikor pedig átadtad az ajándékot a megajándékozottnak és ő nem örült neki, vagy nem úgy örült neki ahogyan Te szeretnéd, a végén még meg is sértődsz. 

Hogyan lehet ezt másként csinálni? Hát úgy, hogy végiggondolod, hogy mi a Te Párodnak, Barátodnak, Barátnődnek a szeretetnyelve, és annak megfelelően leped meg. Na de mi az a SZERETETNYELV?

Az a nyelv, amit mindenképpen beszélnünk kell ahhoz, hogy a párunk valóban érezze, hogy szeretjük. A másik szeretetnyelvének ismerete nem más, mint tudni, hogy mivel lehet párunkat boldoggá tenni. Szinte mindenkinek mást jelent a szeretet és ahányan, annyiféleképpen tudjuk kimutatni azt. Ha nem úgy fejezzük ki a szeretetünket, amiből a párunk azt érzi, úgy hiába minden törekvésünk, a párunk nem lesz boldog mellettünk. Nem minden ember érzi meg ugyanazokból a jelekből a szeretetet.

Habár sokféle képen lehet  szeretni és szeretve lenni, mégis van 5 olyan dolog, ami köré lehet csoportosítani a szeretetnyelvünket.

Mégpedig: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek, testi érintés,

Elismerő szavak: erre mindenkinek szüksége van, de van olyan akinek ez különösen fontos az életében. Én is ilyen vagyok, vagy inkább voltam, mert gyermekkoromban ezt nem kaptam meg. Sőt, ha tettem valamit, azt kaptam, hogy: Miért nem értél rá? Ez megnyomorította sokáig az életem, mígnem rájöttem, hogy igen nagyon jó érzés, ha elismernek, de ettől nem függhet a mindennapi jóllétem. 

Néhány ötlet erre vonatkozólag:
  • Adjuk tudtára, hogy nagyon finom kávét készített reggel, ügyes!
  • Dicsérjük meg, hogy milyen csinosan öltözött fel aznap!
  • Ismerjük el eredményeit, tudását, munkáját!
  • Figyeljünk arra, milyen házimunkát, tevékenységet folytat otthon. Köszönjük meg neki, hogy szépen kitakarított, vagy finom vacsorát készített.
  • Ha még valami eszünkbe jut, lefekvés előtt ne felejtsük el elmondani neki!
  • Ne könyörgéssel, zsörtölődéssel igyekezzünk párunknál elérni, hogy megtegyen, ezt vagy azt, inkább ismerjük el, azt amit tesz és egyszer csak megfogja tenni magától azt, amit úgy gondolja, hogy számunkra fontos dolog
Az elismerés a szeretet viszonzására ösztönöz.
Minőségi idő: ez nem azt jelenti, hogy egy légtérben vagyunk és amíg az egyikünk ebédet főz, a másikunk meg internetezik. Hanem valami közös tevékenység, amikor osztatlan figyelmet szentelünk a másiknak. Írj egy listát, hogy milyen közös tevékenységeket szeretne a párod. Biztosan mondta már, hogy esetleg jó lenne hangversenyre menni, vagy színházba, vagy csak kirándulni együtt az erdőben, piknikezni, sétálni,biliárdozni, koncertre menni, de valahogyan sosem került rá sor, itt az idő!!!!!

Ajándékozás: Létezik egy megfoghatatlan ajándék, amely többet ér, mint bármi, amit a kezünkbe foghatunk. Ez önmagunk odaajándékozása, vagy jelenlétünk ajándéka. Nem az ajándékok értéke a lényeg, hanem a szeretet amivel készítjük. Lehet ez egy fotókból összeállított montázs, vagy egy CD a párunk kedvenc zenéiből. De ha ő a plüss figurák megszállott gyűjtője, akkor azzal kell meglepni.
Szívességek: Egy étel elkészítése, az asztal megterítése, mosogatás, porszívózás, a mosogató lefolyócsövének kitisztítása, a baba tisztába tevése, és még hosszasan lehetne sorolni, hogy mi minden minősül szívességnek. Fontos a figyelmesség az igyekezet és pozitív hozzáállás.  Hiszen senki sem szereti, ha kényszeríteni akarják valamire, a szeretetet nem lehet megkövetelni. 

Testi érintés: Ez már a babáknak is nagyon fontos és sok felnőttnek is mindenek felett ez a legfontosabb szeretetnyelve. Persze ez nem csak a szex-et jelenti. Egy érintés, egy simogatás, egy puszi, egy ölelés.
Akik számára a fizikai érintés a legkifejezőbb szeretet-nyelv, ennek hiányában nem biztosak társuk szeretetében. 

Bármilyen természetesnek, és egyszerűnek  is tűnik mindez amiket most itt olvastál, hidd el, mégsem olyan egyértelmű. Ha nem állsz meg és nem gondolod ezeket a dolgokat végig, ha nem beszélgettek erről otthon, akkor ez akár oda is vezethet, hogy egy nagyon boldog párkapcsolat tönkre megy. 

Kívánom, hogy jöjj rá, hogy mi a Párod, a Társad Szeretetnyelve, tedd meg neki azt amire Neki szüksége van és éljetek NAGYON NAGYON BOLDOGAN!!!!!!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra