A NŐ-i Tudatosságért.......

A Spirituális Coaching blogján olvastam a következő írást: Kihaltak az igazi nők!


Miután elolvastam, eszembe jutott, hogy van nekem egy "anyagom" a 

Női tudatosságunk kibontásához, fejlesztéséhez, önismeretünk mélyítéséhez.



1. Mást csinálni számunkra azt jelenti: elmozdulni a gépiesből az éberség, a jelenlét felé (Ha épp máshoz lenne kedvünk, akkor ne álljunk neki takarítani ...)

2. Egyszerűsítsük mindennapi életünket és éljünk természetesebben: csendesebben, (belül!) lassabban, oldódva, elengedettebben.

3. Szabaduljunk meg a régi, rutinná vált szokásainktól.

4. Engedjük el a régi dolgokat, hogy a múlt csetreszeitől megszabadíthassuk szívünket. Ennek érdekében pedig hagyjunk fel a múlton való rágódással, az elemezgetéssel, a múlt fejtegetésével, az okok kutatásával, a fájdalmak és sérelmek újra és újra felidézésével, átélésével!

5. Tisztuljunk, lassuljunk, oldódjunk, figyeljünk éberen, hogy egyre szabadabban szerethessünk!

6. Női teljességünk belülről születik. Induljunk befelé, magunk felé.

7. Belső növekedésünk olyan, mint amikor mélyen a vízbe merülünk és a mélységben felfedezzük a harmóniát, a nyugalmat, azt a birodalmat, mely kincseinket rejti, de oly könnyen megfeledkezünk róla.

8. A legjobbnak, legszebbnek (a természetesnek) engedjünk. Kapcsolódjunk be, hogy tudjunk a körülmények jobbításához, a tisztább, az emelkedettebb, gazdagabb szellemi életünkhöz csatlakozni.

9. Gyógyuljunk ki, hogy a belső kertművészet mestereivé, mindennapi életünk művészeivé válhassunk. 
Kigyógyulásunkhoz gyomlálnunk, öntöznünk, tisztulnunk kell, hiszen táplálásra, figyelmességre és szerető kedvességre van szükség.

10. Váljunk megengedővé, tiszta női forrásunk ereje számára.Merjük látni magunkat odaadóbb, elfogadóbb és természetes női szerepeinkben és ezekkel azonosuljunk.

11. Közeledjünk a földhöz, Természetanyánk erejéhez és őseinkhez, Istenhez, így mélyebben magunkra ismerhetünk és magasabb megértéshez juthatunk szakralitásunkat, mindennapi női szerepeinket illetően.

12. Feladatainkat női sorsunk hordozza és mindennapjaink tükrében pillanthatjuk meg őket. Nézzünk bátran a tükörbe akkor is, ha inkább összetörnénk. Magunk elől hova menekülhetünk?

13. Talán a legfontosabb, hogy megjelenjen a mélyebb önismeretre való igényünk, mert e nélkül nem tudunk elindulni a női tudatosság útján és könnyen elfelejtődik az a JÓ, amivel együtt teljesebb, valódibb életet élhetünk.

14. Néha kapcsoljuk ki a tévét, menjünk a természetbe és mozogjunk, lélegezzünk mélyeket. Tudatosítsuk vágyainkat, melyek közül törekedjünk a hasznosakat teljesíteni.

15. Óvjuk a testünket, igyunk friss vizet, együnk egészséges élő ételeket. Vigyázzunk a férfias sportokkal, a hangos, dübörgő zenével és a krimivel, agresszív filmekkel. Mindez pedig fokozottan vonatkozik a kismamákra, illetve azokra, akik gyermeket szeretnének.

16. Részesítsük előnyben az éltető táplálékokat mindennapi tevékenységeinkben is: adjunk teret az ünnepnek, a szent pillanatoknak az emberi kapcsolatainkban, hétköznapjainkban, szexualitásunkban is.

17. Merjük látni magunkat társként, a férfi támaszaként, háttérként, harcos asszonyként: aki felülkerekedik az érzelmek hullámain, az élet nehézségein.

18.Lépjünk ki, mozduljunk el a szívünk felé és legyünk résen, mert ez nem jelent érzelgősséget, túlcsorduló, hamis érzelmeket és naivitást!

19. Terítsünk asztalt, főzzünk és süssünk kenyeret.

20. Daloljunk, táncoljunk, meditáljunk, imádkozzunk, hogy felfedezhessük a számunkra JÓ-t.

21. Finomodjunk, csiszolódjunk, engedjünk utat belső növekedésünknek.

22. Irányunk legyen a közép: belülről éljünk kifelé.
Kellemes olvasgatást jó pihenést!!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra