Könyvismertető




A hétfői elmaradhatatlan KÖNYVCSEMEGE, könyvbemutató.

Ma egy rendkívüli ember, fantasztikusan jó könyvét szeretném bemutatni.

Világbajnok tornász, edző, harcművészet-oktató, főiskolai tanár, valamint számos sikeres „önsegítő” könyv szerzője. Világszerte tart előadásokat. 17 műve 29 nyelven jelent meg a világ minden táján, köztük több magyar fordításban is

 Az 1964-es világbajnokságon aranyat nyert trambulin-ugrásban, amelyet még ugyanebben az évben három amerikai bajnoki cím követett. Egy motorbaleset azonban félbetörte ígéretes tornász-karrierjét. A tragédiát követően a világot járva számos jóga- illetve harcművészeti irányzatot sajátított el, majd hazatérve, 1980-ban megírta első könyvét, nagy sikert aratott. 2006-ban, Victor Salva rendezésében film is készült (Peaceful Warrior) belőle.

Aki olvasta első művét, vagy látta a belőle készült filmet, ami  félig önéletrajzi ihletettségű regény, a szerző – fiktív momentumokkal kiszínezett – életén keresztül olyan tanításokra, tanulságokra világít rá, amelyeken mindenkinek érdemes eltöprengenie a saját élete során. Kivált akkor, amikor az embert kihívások, vagy válaszút elé állítja a sors.


"A harcos nem attól harcos, hogy feladja, amit szeret, hanem hogy szereti, amit csinál. Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen... A jó harcos nagyon is sebezhető... Ez teszi igazán bátorrá! A harcos cselekszik, csak a bolond sír! Nincs olyan, hogy kezdet és vég, csak a tett van."





Már biztosan tudjátok is, hogy kire gondolok.


Ha mégsem, megemlíteném néhány művét:

- Erre születtél, -Élvezetes kézikönyv, akár jóskönyvként is alkalmazható,
- Békés harcos útja, - Az önismeret és a megvilágosodás felé
- Szókratész utazásai, -A Békés harcos útjának előzményregénye                                                   - Az elveszett évek, -A békés harcos szent utazása
- Élj céltudatosan, -Egyenes válaszok az élet nehéz kérdéseire.

Utoljára hagytam azt a könyvet, amit ma szeretnék bemutatni, számomra ez egy nagyon kedves könyv!


A könyv  hátulján ez az ismertető olvasható:

A lét misztériumában a világegyetem szellemi törvények szerint működik, melyek oly valódiak, mint a gravitáció, és oly állandóak, mint az égbolt változásai. Ha életünket sikerül e törvényekhez igazítanunk, azzal átalakulnak kapcsolataink, felível karrierünk, gyarapodnak anyagi javaink és helyreáll egészségünk. Röviden szólva, e szellemi törvények jobbá teszik életünket.

Dan Millman könyvében egy hegyi kirándulásának tanulságos történetét meséli el, találkozását egy bölcs asszonnyal, aki egy, a vadonban töltött hétvége alatt bevezeti őt - és az olvasókat - a mindennapi életben megnyilvánuló szellemi törvények rejtelmeibe.

Az egyes fejezetek gyakorlati útmutatást nyújtanak, többek között az egyensúly megteremtéséhez, választási lehetőségeink kiaknázásához, a jelenlét megvalósításához, önazonosságunk felismeréséhez, az egység törvényének megfelelő mindennapi cselekvéshez, a hit, az irgalom és a körforgás törvényeinek elsajátításához.

E törvények mindannyiunkra vonatkoznak, ott élnek az ember szívének legmélyén, bennük gyökereznek vallásaink és spirituális hagyományaink. Olvasás közben egyetemes megoldásokra lelhetünk életünk számtalan kihívására, csatlakozzunk hát Dan-hez e kalandos úton, mely megváltoztatja életünket! Nyissuk meg magunkat a teremtés mélyebb jelentésének és céljának megértése előtt egy egyszerű lépéssel: üssük fel e könyvet, mely inspiratív módon bármikor irányt mutathat nekünk az élet sűrűjében!

12 törvényt ír le benne a szerző. 

1. Az egyensúly törvénye
2. A választási lehetőségek törvénye
3. A folyamat törvénye
4. A jelenlét törvénye
5. Az irgalom törvénye
6. A hit törvénye
7. Az elvárás törvénye
8. Az önazonosság törvénye
9. A cselekvés törvénye
10. A körforgás törvénye
11. Az önfeladás törvénye
12 Az egység törvénye

Az Irgalom Törvényét választottam ki, erről írnék néhány gondolatot:

Emberségünk felébresztése
Az univerzum nem ítél meg bennünket; csak következményeket és tanulságokat szolgáltat,
valamint lehetőségeket az egyensúlyra és a tanulásra az ok okozat törvénye alapján. 
Az irgalom annak felismerése, hogy mindannyian a tőlünk telhető legjobbat tesszük 
jelen hitrendszerünk és képességeink határán belül.

"-Ahogy megtanulhatod az egyensúlyt egy kócsagtól és a jelenlétet egy macskától, úgy megtanulhatod az Irgalom  Törvényét a Földtől, akinek bőrét tapossuk, akinek fáit kivágjuk és elégetjük, akinek élő gazdagságát kizsákmányoljuk, mindenhez anélkül kezdve, hogy akár csak gondolnánk az engedély kérésére vagy a köszönetnyilvánításra."

"A Föld megbocsát nekünk, mert tudja, hogy hús vagyunk a húsából"

"Ha a Föld meg képes bocsátani a hibáidat, akkor vajon te nem tudnál-e megbocsátani saját magadnak, és másoknak is felajánlani ugyanezt az irgalmat?"

"Minél több szerető kedvességben tudod részesíteni magadat, annál többet tudsz adni másoknak is."

"Barátok és ellenségek egyaránt a tőlünk telhető legjobbat cselekszünk hitrendszereink és képességeink határain belül."

"Az ítélet emberi találmány, Isten nem azért van, hogy ítélkezzen a hibáink felett, hanem hogy biztosítsa számunkra az eszközöket, amelyek segítségével tanulhatunk a hibáinkból, növekedhetünk és kifejlődhetünk."

"De miért érezzünk irgalmat kegyetlen vagy alávaló emberek iránt? Miért ne utáljuk, ami utálatos?

Ha kíváncsi vagy a válaszra, olvasd el a könyvet, hidd el megéri!!!!!
Minden szava, minden mondata tanítás!!!!

Teljesen egyértelműen, közérthetően ír azokról a dolgokról, amik nap mint nap körülvesznek bennünket, foglalkoztatnak, és megoldásra várnak!!!

Én csak ajánlani tudom!

Kellemes olvasgatást, jó pihenést!!!!








Megjegyzések

  1. mindig várom a könyvismertetőidet.Most sem csalódtam.
    Andi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Andi!!!!

      Ez a könyv különösen közel áll a szívemhez. Ha tudod olvasd el kíváncsi lennék, hogy Rád is olyan nagy hatást gyakorol-e?

      Üdv
      Judit

      További szép napot Neked!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra