Lélek.....Szem......Homlokcsakra

A SZEM A LÉLEK TÜKRE!

Lehetővé teszi a látást, és a szemeim által képes vagyok kifejezni mindazt, amit belülről megélek. A szemeim működése azt tükrözi, hogyan látom az életet, és az élethez fűződő viszonyaimat. Mindkét szemem a lényem egy oldalát jelképezi. A bal szem a belső, érzelmi és intuitív énemet tükrözi. Őrszemként segít abban, hogy állandóan készenlétben álljak, minden veszély esetén gyors reagálásra legyek képes. A jobb szemem a racionálisan kezeli a világmindenséget és a helyzeteket. Ez a felismerés szeme, amely lehetővé teszi számomra az identitásom megmunkálását, csiszolását. A szembetegségek arra utalnak, hogy visszautasítom, az olyan dolgok meglátását, amelyek megkérdőjelezik az alapelveimet és az igazságról alkotott fogalmaimat. Ha először magamba nézek, mielőtt a külvilág felé irányítanám a tekintetemet, így új összkép alakul ki bennem, és új nézőpontból tekintek az életutamra. A tekintetem igaz, és ítélkezés nélküli.



A gyermekek szemproblémái

Ha kisgyermek szenved valamilyen szemproblémában, akkor az a családjával kapcsolatos stresszre utal, nem hajlandó meglátni azt, ami körülötte történik. Amikor iskolás korban fejlődik ki ilyen jellegű elváltozás, akkor az a jövőtől, ismeretlentől való félelemre utal. Egy kamaszkorban kialakuló szemprobléma a szexualitástól való félelmet jelezheti. Fontos, hogy én szülőként segítsek gyermekemnek abban, hogy félelmeit kifejezésre juttathassa azért, hogy megnyugodhasson, és hogy túltehesse magát azokon.

Szembetegségek

A szemproblémák, a vakságot beleértve, azt jelzik, hogy bezárulok. Inkább nem veszek tudomást arról, ami körülöttem történik, lemondok a látás élményéről, amely engem megkérdőjelez. Ahelyett, hogy elfogadnék egy számomra fájdalmas, zavaros vagy visszataszító valóságot, inkább  behunyom a szemeimet. Okozhat vakságot cukorbetegség is, vagy olyan dolgok felhalmozódása, amelyeket képtelen vagyok elfogadni, amelyek összezavarnak, és nem tudom már, hogy merre, milyen irányba menjek. Gyakran trauma vagy érzelmi sokk, nagy belső félelem következtében veszítem el a látásomat és a látószerveim energiáját is.
ehet, hogy egy számomra fontos személy vagy dolog elvesztésétől tartok. Pedig a külső sötétség általában belső nyitást eredményez, egy saját, titkos és színes világ születik ekkor. Tehát jobban kinyílok a belső lelkivilágomra. A szem elváltozásai (rövidlátás, távollátás) arra utalnak, hogy túlságosan is a külvilágban keresek válaszokat a kérdéseimre, ahelyett, hogy saját magamban kutakodnék. Minél inkább kívül, a külvilágban keresgélek, annál inkább eltávolodom  a belső magomtól, belső lényegemtől. A homályos látás (szürke hályog, zöld hályog) arra utal, hogy a valóságról alkotott saját verzióm ellentétes azzal, amit magam körül látok. Ez azt jelzi, hogy nehezen koncentrálok a lényegre, hogy elutasítom azt, amit látok. Tudatára ébredek mindannak a szépségnek, ami körülvesz és hagyok magamnak időt a nézelődésre.

Homlokcsakra

Elnevezései: homlokcsakra, harmadik szem, egy szem, ajna csakra (ejtsd: ádzsná)
Elhelyezkedése: a szemöldökök között,
Eleme: nem tartozik hozzá elem, mivel az anyagi síkon túl van már.
Endokrin mirigye: agyalapi mirigy
Érzékelése: "hatodik érzék"
A hozzá tartozó testrészek: agy, arc, orr,
Színe: ibolya, de a bíbor is,
Polaritása: női,
Temperamentuma: felszabadult,
Megerősítései: Én vagyok. Felelős vagyok az életemért.
Tanulási feladata: felelősséget vállalni saját magunkért,
Szimbolikája: az ibolyakék piramis,
Kövei: ametiszt, lapislazuli, zafír, szodalit, minden ibolyakék kő,

Címszavai:
  • a lélek székhelye
  • az intuíció
  • a felelősség önmagunkért
  • a tiszta érzékelés
  • a felismerés
  • a bizalom
A harmadik szem fő témája: Mi az életfeladatom?

A klasszikus hindu felfogás szerint a homlokcsakra a lélek székhelye, ez vezérli a koncentrációt, az intuíciót, és a meditatív képességeinket. A harmadik szem az intuíció és a harmadik szem érzékszerve, amivel olyan dolgokat érzünk meg, amit általában nem szoktunk. A harmadik szemünket érezzük, amikor hirtelen nagyszerű ötletünk támad, és amikor (jogosan) védve érezzük magunkat. Ilyenkor a belső látásunk és érzékelésünk működik, amely itt indul be, és a koronacsakrában teljesedik ki.
A harmadik szem a fénnyel függ össze, ez az emelkedettebb világokkal való kommunikációt, és ennek tudati aspektusát hangsúlyozza ki. A harmadik szem a legfinomabb kommunikációs impulzusokat érzékeli. Érzékelése tudatosságot hoz létre, ami minden spirituális felfogás szerint a belső fény érzékelésétől függ. Ez a belső fény látó képességekkel jár.
A homlokcsakránál észre kell vennünk a felsőbb énünk irányítását, amely önmagunkért való felelősségre emlékeztet. "kövesd az intuíciódat, az megmutatja, mit kell tenned." Általában túl yors tempóban élünk ahhoz, hogy érzékeljük intuíciónk üzeneteit. Ezért előbb le kell lassulnunk, vagy legalábbis szüneteket kell beiktatnunk, hogy kapcsolatba kerülhessünk intuíciónkkal.
A homlokcsakra legfontosabb feladata az, hogy ne azonosítsuk magunkat az intuíciónkkal. Ha nyitva van a harmadik szemünk, akkor tovább látunk saját magunknál. Ez előkészíti a koronacsakrához vezető utolsó lépést, ahol már nem azonosítjuk magunkat énünkkel. Ez konkrétan azt jelenti, hogy nem azonosítjuk magunkat a képességeinkkel, a gyengeségeinket pedig nem vesszük túl komolyan.
A harmadik szem irányítja a nevetést is, ezért a homlokcsakra egyik legnagyobb feladata, hogy tudjunk nevetni magunkon.

Betegségei:

Ezoterikusan nézve legkésőbb az angol teozófusok óta kapcsolják össze a harmadik szemet és a hipofízist a szellem anyagra gyakorolt hatásával. A gondolatformák és az érzések a harmadik szemben alakulnak át anyagilag is érzékelhető üzenetté - hormonokká. A hinduizmus  az Ayurvéda és a jógafilozófia is a hipofízis két lebenyében hagyományosan  az anyag és a szellem szimbólumát látja. Mivel ez a mirigy a látóidegek kereszteződésében található, egyúttal az érzékelést is kihangsúlyozza, amely jelentős hatást gyakorol a tudat kialakulására. A homlokcsakra síkján magasabb rendű értékeket keresünk. A homlokcsakrához a 35-42. életévek tartoznak. Ez az életközepi válság tipikus korszaka, amikor hirtelen felvetődik az élet értelmének kérdése.
A homlokcsakra hatására ekkor többnyire új értékeket fedezünk fel. Régi értékrendszerünket már túlhaladottnak tartjuk, az újat pedig még nem ismerjük
A homlokcsakra leggyakoribb problémája a belső képek hiánya . Az érintett nem látja, hogyan tovább, nincs jövőképe. A gyengén működő homlokcsakra eredménye a pszichét befolyásoló növényekkel való visszaélés. Ilyenkor az illető nagyon vágyik a homlokcsakra szintjére, de nincs meg benne a szükséges külső-belső fegyelem, hogy belső munkával érje ezt el. Azt hiszi a drogokkal átugorhatja ezt a szakaszt, s ugyanoda juthat el, mint az évekig gyakorlatozók.
  • Fejfájás
  • Látászavarok
  • Távollátás
  • Rövidlátás
  • Kötőhártya gyulladás
  • Kancsalság
  • Zöld hályog
  • Szürke hályog
Általános tanácsok a homlokcsakra megerősítésére
  • Rendszeresen végezze a homlokcsakrához tartozó gyakorlatokat, különösen a meditációkat.
  • Eddze intuícióját
  • A zavarokra problémákra ne pánikkal reagáljon, hanem várjon és hallgassa meg a belső hangját.
  • Tanuljon hibáiból
  • Viseljen indigókék  vagy ibolyaszínű ruhát és használjon ilyen színű ágyneműt
Tanácsok a csakra túlműködésére
  • Foglalkozzon rendszeresen az alsó csakrák tanulási feladataival
  • Foglalkozzon álmaival
  • Meditáljon a természetben
Tanácsok a csakra alulműködésére
  • Foglalkozzon NLP-vel (Neurolingvisztikus Programozás)
  • Rendszeres meditáljon

Nagyon szép, mosolygós napot kívánok minden OLVASÓMNAK!!!
Köszönöm, hogy ellátogattál ide, és várlak vissza.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke