Lélek...Prosztata, Menstruációs fájdalmak.....Szexcsakra

Tovább folytatva a betegség, annak lelki oka, és a hozzá tartozó csakrák sorozatomat, ma két betegséggel és a hozzájuk tartozó csakráról szeretnék némi információt adni.

Azért két betegség mert a szex csakrát gondoltam sorra venni, és ha már szex, akkor legyen  egy férfi és egy női betegség.

Prosztata
A prosztata a teljesítményt általában és a szexuális teljesítményt jelképezi. Mivel a prosztata problémák inkább az idősödő férfiakat érintik, ezért ha fiatalon betegedtem meg, fel kell tennem magamnak a kérdést: elégedett vagyok a szexualitásommal, fesztelenül érzem magam szex közben? Vajon frusztrációt, tehetetlenséget, összezavarodást érzek, talán fiatalabb partnerre vágyom? Vagy jobb, ha mindennel felhagyok? Talán most haszontalannak, és képtelennek érzem magam arra, hogy "igazi férfi" legyek. Meg kell tanulnom, hogy ne érezzek bűntudatot, s hogy ne érezzem a társadalom által elvárt teljesítménykényszer nyomását. Tudatára kell ébrednem az értékeimnek, nem elsősorban a szexuális teljesítményeimmel kapcsolatban, hanem fel kell ismernem magamban minden, általam birtokolt emberi erényt. Ha prosztatabántalmaim vannak, akkor meg kell vizsgálnom, hogy vannak-e az unokáimmal vagy a gyermekeimmel kapcsolatos nehézségeim, bűntudatom. A gyermekeim időközben felnőttek, azonban számomra még mindig "kicsinek" és "sérülékenynek" tűnnek. Attól félek, hogy morális vagy fizikai veszélyben vannak. Főként olyan, szexualitással kapcsolatos helyzetről lehet szó, amelyet mocskosnak érzek, vagy amely a társadalom által felállított normákon túllép. Ha nincs gyermekem vagy unokám, akkor ez a helyzet valószínűleg egy unokaöccsel vagy környékbeli gyermekkel kapcsolatos, akit a családomhoz tartozónak érzek. Meg kell tanulnom bízni, mert az attól való félelem, hogy a szeretett lénnyel történik valami rossz, csak még inkább előidézi azt, amitől félünk. Bízom abban, hogy mindenki védelem alatt áll, és vezetik az útján azokat is, akikért aggódom. Így elfogom kerülni a prosztata rák kialakulását.

Prosztatagyulladás
Frusztrációt élek meg, mert a társamnak elvárásai vannak velem szemben a szexuális teljesítményemet illetően. Esetleg magammal szemben érzek csalódottságot, mert haragszom magamra amiatt, hogy nem vagyok "férfiasabb". Öregnek, semmirekellőnek érzem magam. Fontos annak az elfogadása, hogy a korral a szex változik, azonban ettől még ugyanolyan izgalmas és teljes lehet.

Menstruációs fájdalmak
A menstruáció során a hüvelyen keresztül távozik  a szervezetből a méh leváló nyálkahártyája, és az abból származó vér. Ez a jelenség a pubertáskortól a klimaxig periodikusan ismétlődik azoknál a nőknél, akik nem várnak éppen gyermeket. A menstruációs fájdalmak bűntudathoz és a dühhöz köthetők. Ezeknek az érzéseknek a forrása egy olyan megélt tapasztalatban keresendő, amelyben szexuálisan kihasználták, valószínűleg még a pubertáskor előtt. Esetleg ha az a benyomásom, hogy a szüleim csalódottak amiatt, mert lánynak születtem, mindent megteszek azért, hogy fiúnak tűnjek, annak érdekében, hogy a szüleim szeressenek. Tudat alatt késleltetni, vagy teljesen meg is tudom állítani a menstruációmat. Elutasítom a nőiességemet, és lehet, hogy a szexualitást is, azt gondolván, hogy ez egy mocskos dolog vagy bűn. Lehet, hogy tudat alatt csalódott vagyok, hogy nem lettem terhes. Az afelett érzett csalódás, hogy nem lettem várandós, az emberi faj kollektív memóriájából származik, mivel a faj fenntartását biztosító szaporodásért létezem. Így a vérveszteség, amely metafizikai szempontból az öröm elvesztését jelenti, azt jelzi, hogy tudat alatt bizonyos mértékű szomorúságot érzek amiatt hogy nem lettem terhes. Ha a vérveszteség mértéke átlépi a "normális kereteket", azaz csökken, teljesen megszűnik, vagy növekszik a mennyisége, akkor meg kell vizsgálnom, hogy a fentebb említett aspektusok közül egyik-másik nem érintett-e engem, mert ez magyarázatot adna az elváltozásra. Minél inkább elfogadom, hogy ez csak a testem válasza egy beprogramozott, kódolt dologra, annál inkább harmonikus lesz ez a pár nap is. Tartozom magamnak annyival, hogy nőként harmóniában éljek a ciklusok szerint működő testemmel.

Premenstruációs szindróma:
A premenstruációs szindrómát az éppen soron következő menstruációt megelőző napokban észlelhetjük. Idegességgel, hát-, fej- és hasfájással járhat. Ezek a tünetek hormonális egyensúlyunk felborulásának következményei. Elutasítás és bűntudat kezd felszínre törni bennünk. A menstruációs periódus a nőt arra emlékezteti, hogy egy a férfiak által uralt világban él. Ez azt jelenti, hogy a menstruációs szindróma olyan helyzeteket teremt számomra, amelyekben el kell gondolkodnom a saját nőiségemen és az ahhoz fűződő viszonyomon, főleg ha szakmai karriert is be akarok futni. Lehetséges, hogy össze vagyok zavarodva, és hagyom, hogy a társadalom által kialakított sztereotípiák befolyásoljanak. Szeretem és elfogadom magam olyannak, amilyen vagyok, és hagyom, hogy fejlődjek.

Szexcsakra

Elnevezései: szexcsakra, szakrál csakra, svadisthana,
Elhelyezkedés: nemi szerveknél
Eleme: Víz
Endokrin mirigyei: petefészek (nőknél),  here (férfiaknál)
Érzékelése: ízlelés
Hozzátartozó testrészek: nyelv, nemi szervek, izmok,
Színe: narancs
Polaritása: női
Temperamentuma: kolerikus
Tanulási feladata: odaadás, belebocsátkozás valamibe,
Szimbolikája: a (növekvő) Hold mint minden folyadék uralkodója
Kövei: borostyán, karneol
Illóolaja: kardamom, szantálfa, ylang-ylang

Címszavai
  • női-férfi polaritás
  • szexualitás és társkapcsolat
  • a szociális kapcsolat
  • a tudatra ébredés első lépcsőfoka
  • az érzéki tapasztalatok és az öröm testi megélése
Az örök vágy női princípiumát és a misztérium helyét testesíti meg. Párunk megkeresése közben és a vele való kapcsolatban meg kell tanulnunk különbséget tenni a saját és társunk szükségletei között, s ezt ki is kell tudnunk fejezni.
A szexcsakra a gyökércsakrával együtt felelős az emberi szexualitás örömeiért és szenvedéseiért.
Nagymértékben a szexcsakra energiáitól függ, hogy valaki fél-e megnyílni a másik nemnek, vagy sem. A gyökércsakra szintjén a mindennapi életről, az életben maradásról volt szó, ahol az "én" állt a középpontban, a második csakra szintjén viszont az ember a másik felé fordul. Itt már a szociális kapcsolatok is fontosak.
A szexcsakra tipikus témái: a féltékenység, az ingázás a szabadság és a kötöttség között, a szenvedély kezelése.
A modern pszichológiában Sigmund Freud foglalkozott behatóbban e csakrával. Álmai segítségével rájött, hogy a szexuális problémák gyakran először pénzügyi problémaként jelentkeznek az álomban.

Betegségei
A szexcsakra szabályozza testünk folyadékháztartását, amely a menstruációhoz hasonlóan a Hold befolyása alatt áll. Ezenkívül a termékenység, a női és férfi identitás azok a területek, amelyeket ezen a síkon kell megoldanunk.Ahogy minden csakránál, itt is fel kell oldani a régi félelmeket, amelyek itt a szexualitással kapcsolatosak. A párkapcsolati problémák széles skálája tartozik ehhez a csakrához, mint pl. a közelség és  távolság, az odaadás és dominancia témái. A legtöbb betegséget a a kapcsolati problémákon kívül az okozza, hogy nem szeretjük eléggé magunkat, s mindez gyakran a  nemi szervekben okoz gondot.
Wilhelm Reich szerint, ha a szexcsakra energiája hosszú ideig gátolva van, akkor rák keletkezhet.
A szexcsakra egészséges működéséhez hozzátartozik a társnak való teljes megnyílás, a szerelem összekapcsolása az érzékiséggel, hiszen ezek hiányában nincs eggyéválás.

Szexcsakra betegségei:
  • Bélgörcsök
  • Felfúvódás
  • Gombás fertőzés
  • Gyomornyálkahártya-gyulladás
  • Hajproblémák
  • Hereproblémák
  • Hízás
  • Hólyaggyulladás
  • Impotencia
  • Méhmióma
  • Méhproblémák
  • Mellproblémák
  • Menstruációs problémák
  • Petefészek ciszták
  • Petefészek fájdalmak
  • Prosztatapanaszok
  • Szexuális zavarok
  • Vaginizmus
  • Változó kor
Szexcsakra zavarai miatti lelki betegségek
  • Étvágytalanság
  • Étkezési zavarok
  • Kapcsolati problémák
  • Kreativitási problémák
  • Orgazmusproblémák
Általános tanácsok a szexcsakra harmonizálásához
  • A kapcsolati problémákat nyíltan beszélje meg a társával, és lehetőség szerint közösen oldják meg
  • Egyértelműen jelölje ki a határait, és saját szükségleteivel kapcsolatban tisztázza szabadságát és kötöttségeit
  • Meditáljon a női, illetve a férfi oldaláról (esetleg ismerkedjen meg C. G. Jung anima és animus fogalmával)
  • Viseljen narancsszínűt
Tanácsok a szexcsakra túlműködésére
  • Sportoljon
  • Vegyen részt esetleg pszichoterápián, vagy jelentkezzen egy önsegítő csoportba
  • Végezze rendszeresen a csakrához tartozó meditációs és légző gyakorlatokat
Tanácsok a szexcsakra alulműködésére
  • Rendszeresen végezze a csakrához tartozó testgyakorlatokat






Remélem ezt is hasznosnak fogjátok találni!
Kellemes olvasgatást, és szép napot kívánok Mindenkinek!

Megjegyzések

  1. A prosztatagyulladásra és prosztata problémákra a gyógynövények is jótékony hatással vannak érdemes ezeket is használni.

    http://herbcaps.com/hu_HU/webshop/content/27/prosztatagyulladas-prosztatitisz-prostatitis

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra