Immunrendszerünk és a nyers élő ételek kapcsolata.


"Nincs olyan rákkeltő organizmus, vírus, baktérium, gombásodás, élesztő, féreg vagy bármi más, aminek esélye lenne a fennmaradásra egy egészségesen működő szervezetben."
Dr. James P. Cima


Az immunrendszer szerepe

Az immunrendszer több funkciót is betölt: elpusztítja az ártalmasnak ítélt élő organizmusokat, semlegesíteni képes bizonyos mérgező anyagokat, lebontja az öreg sejtjeinket az újjáépítéshez, méregteleníti és tisztítja a testet, védekező anyagokat halmoz fel, immunissá képes tenni a szervezetet bizonyos már leküzdött antigének ellen. (Antigén = baktérium, vírus, káros idegen anyag, meg nem emésztett fehérje, stb.)


Kétféle védekező  mechanizmusra képes: vagy általános védelmi, vagy egyedi és kizárólag egy bizonyos antigén ellen. Az életünk során különféle fertõzésekkel találkozva immunis védelmet alakít ki ellenük külön-külön.
Csecsemõknél amíg az immunrendszer még javában formálódik, az immun védelmet az anyatejben levő anyagok szolgáltatják. Kisbabáknál míg az emésztő rendszer még fejlődik, az ilyen ételek mint müzli, pasztőrözött tehéntej, tojás stb. a babáknál fehérvérűség, cukorbetegség és maradandó allergia okozója lehet, akiknél később az élet során, ha a rossz emésztés ismét bejuttat megemésztetlen ugyanilyen étel anyagokat a véráramba, akkor ahelyett hogy a védekező enzimek és fehérvérsejtek felfalnák ezeket, akadálytalanul keringenek allergiás reakciókat váltva ki.

A gyengítő negatív faktorok

Ezekkel szinte mindenki tisztában van, ennek ellenére alig van valaki aki tesz ellenük valamit is. Az immunrendszer képessége függ az általános egészség és fizikai fitness mértékétől, az egészséges életmódtól, táplálkozástól, káros szenvedélyektől, de ezektől függetlenül az ellenálló képesség nagymértékben lecsökken a negatív gondolkodásmód, zaklatott életvitel, túlhajszoltság és stressz miatt. A sort lehetne folytatni környezeti és munkahelyi ártalmakkal túlhajszolva az immunrendszert, ideértve lég-, víz-, ételszennyeződéseket, sugárzásokat (például röntgen-felvételek, tévé és computer monitor, mikrohullámú sütő, mobil telefon) stb.

Az immunizáció, védőoltás szükséges-e vagy sem?


Az eredeti alapindíték valóban logikusnak tűnik: mesterségesen védelmet kelteni bizonyos betegség-mikróbák ellen azok legyengített formájából, emberi vagy állati közegéből készített oltóanyag közvetlenül a szervezetbe való juttatásával. Azaz ha védőoltás létezik valamilyen betegségre, akkor az elkerülhető lenne így. A vizsgálati eredmények viszont megcáfolják ezt a feltételezést. Számos orvos, tudós, szülő a védőoltás ellen van, akik szerint az immunrendszer megerősitése kell és nem pedig a veszélyes mellékhatásokat is kiváltható és többnyire haszontalan oltások. 

 
Immunterápia


Az immunterápia mesterséges beavatkozással próbálja meg befolyásolni a betegség lefolyását, miután a betegség már bekerült a szervezetbe. Bizonyos, vérből, vizeletből stb készített oltóanyag a szervezetbe való juttatásával akarják gerjeszteni a védelmi reagálást. Az eredmények meglehetősen kiábrándítóak.


De vajon miért? 

A válasz ott kereshető, hogy ha a szervezet önmagától nem, vagy alig képes védelmi reakciókra, akkor mesterségesen felingerelve sem lesz erre képes. Azaz egy gyenge immunrendszer ettől még gyenge marad.

Nem a betegség a hibás, hanem a rossz életmód, táplálkozás, kevés testmozgás, napfény hiánya, stressz. Ezek kölcsönösen egymásra épülő tényezők, azaz minden egyes tényezőt ki kell korrigálni ha a teljes felerősödést akarjuk elérni. Az immunrendszer képes regenerálódni a testtel együtt. Ne vágyjon csodaszerre, ha az Ön életmódja nem ilyen, mert ugyanoda fog visszajutni. Vannak ugyan immunrendszert erősítő szerek, terápiák, de ezek hatásfokai a helyes életvitel mellett eltörpülnek és legtöbbször csak bizonyos ideig hatnak.

Számos orvos, szakértő azon a véleményen van, hogy a rák és szinte minden betegség egy egészséges szervezetben nem tud megjelenni.
Egy korai német orvos, dr. Josef Issels szerint a betegség valójában csak a legyengült immunrendszer jele és a hagyományos, csakis a beteg testrészre irányuló kezelés eleve kudarcra van ítélve. Az egész testet és azálta
l az immunrendszert kell megerősíteni.

Immunrendszert erősítő módszerek

1. Táplálkozás és életmód


  Nyersen fogyasztott bio-organikus vegetáriánus ételek.


Mint a fentiekből kitűnik, ez a módszer a legfontosabb és a legelterjedtebb. Még a múlt század közepén két német származású doktor próbálkozott ezzel a módszerrel tudományos alapokon. Dr. Josef Issels Németországban és dr. Max Gerson az USA-ban.

"Gerson módszere" volt a tökéletesebb és sikeresebb, ennek a hírneve terjedt is el jobban. A módszerének alapja egy speciális étkezés, aminek a többségét nyers zöldségek, gyümölcsök, de főképpen azok levei, zöld leveles saláták, gyógynövények és főzés nélkül készített levesek alkották. Napi 10 kg nyers zöldséget, gyümölcsöt írt elő, illetve az ezekből préselt leveket. Az átállási időszak elején Gerson valamennyi főtt ételt még megengedett. De semmiféle konzervet, sózott, ecetes, kénezett, fagyasztott vagy füstölt ételt nem engedélyezett, a szóját sem. A kálium-dús ételeket javasolta, a nátrium-dús ételeket meg kerülte. A következő kiegészítéseket is hozzáadott az étrendhez: további oxidáló enzimkivonatok, nagy mennyiségű 3 kálium-sóból álló oldatkeverék, szervetlen jód és kálium-jodid oldat ("Lugol"), kevés lenolaj, hasnyálmirigy serkentő bevonatlan pancreatin (a 3. héttől kezdve), pepszin, niacin, méhpempő, B12 injekciók. 
De a kalcium-, magnézium-tablettákat és más szervetlen ásványi anyagokat megtiltotta. Azt tapasztalta hogy sok betegnél olyan sok toxin szabadult fel amit a szervezet már nem volt képes kiüríteni, ezért a súlyosabb eseteknél lassabb átmenetet és gyakori kávé-beöntést alkalmazott (az első két héten minimum napi 4-szer), különben a súlyos rákbetegek belehalhatnak a toxin-változásba annak ellenére hogy daganatuk mérete csökkent. Azóta mások a kávé-beöntés helyett inkább májserkentő herbáriákat/gyógyteákat  és májserkentő aminósavakat  javasolnak. Gerson a megmenthetetlennek vélt betegek kb. felét kigyógyította.
Dr. Issels azt is hangsúlyozta hogy az amalgám fogtömés eltávolítása rendkívül fontos, mert az higanyt szivárogtat a szervezetbe.

Megjegyzés: Dr. Gerson óva intett a szex-hormon kezeléstől (és általában a hormon-kezeléstől). A kezdeti (3-5 hónapos) látványos javulás után 4 héten belül elveszített 25 beteget. Először 5 betegnél alkalmazta, majd a kezdeti sikereken felbuzdulva további 25 már rákmentes, de még gyenge betegénél akarta használni felerősítésként. Csak öt beteget tudott megmenteni közülük. Ez egy keserű felismerés volt számára. Szerinte a máj tartalékait végképp feléli ez a hormon-kezelés. Amíg még van tartalék, addig javulás észlelhető, majd hirtelen teljes leépülés lép fel!

Kristine Nolfi, dán doktornõ saját maga rák betegségét gyógyította így ki, 100%-osan bio-organikusan termesztett vegetáriánus ételeket nyersen fogyasztva. Egy kis farmja volt, ahol saját maga és permetezőszer nélkül gazdálkodott. Elvették a doktori beteg-gyógyítási engedélyét, mert "veszélyes és nem engedélyezett" módszerrel gyógyított. Ennek ellenére híre elterjedt Skandinávia-szerte. Az új-zélandi dr. Eva Hill ugyancsak ezzel a módszerrel először saját maga rákját gyógyította ki, majd másokon segített.

Az amerikai származású dr. Norman W. Walker élete lehet egy bizonyíték a kétkedők számára. Saját magát gyógyítva fedezte fel a nyers ételekben rejlő gyógyítóerőt. Száz évnél is jóval tovább élt és állítólag egy baleset okozta a halálát. Szerinte minden étel kerülendő amit 125 Fahrenheit (51 Celsius) fok fölé melegítettek, mert elveszíti az életerejét, enzimjeit, vitaminjainak, tápértékének döntő hányadát, a fehérjék eldeformálódnak, az étel élettelenné válik és a szervezet számára mérgező szervetlen savak keletkeznek. Walker egy általa forgalmazott préssel sajtolta ki a zöldségek, gyümölcsök leveit. A nyers étrendje mellé még napi 2-3 liternyi frissen préselt leveket is fogyasztott. A sárgarépalé volt a legfontosabb számára. Kerülte a kenyeret, tésztákat, müzlit, cukrot, tejet, húsokat, szóját, földimogyorót, sót, csípős fűszereket, ecetet. A gabonaféléket csakis csíráztatva fogyasztotta. Állati termékek közül csak a tojássárgáját és néhány világosabb sajtot fogyasztott csak. A rendszeres beöntés tisztító hatását is hangsúlyozta. Száz évesnél idősebben magáról azt vallotta, hogy jobban érzi magát mint amikor 30 éves volt és nem ünnepli meg a születésnapjait mert az szerinte értelmetlenség.

Számos orvos gyógyította ki saját maga megmenthetetlennek vélt betegségét az étkezés megváltoztatásával, a vegetáriánus és többnyire a nyers étkezésre helyezve a hangsúlyt.

 Tarackbúza leve
Ann Wigmore fedezte fel a gyógyító hatását önmagán és bio-organikus vegetáriánus étrenddel párosítva rák-betegségét gyógyította ki. Victorias Kulvinskas-szal közösen megalapította a Hippocrates Egészség Intézetet és azóta a tarackbúza kifacsart levét világszerte alkalmazzák. Minél kisebb a centrifuga sebessége, annál nagyobb a lé tápértéke. 

 
 (sötét) Szőlő
A dél-afrikai Johanna Brand természetgyógyász fedezte fel, amikor is saját gyomorrák betegségét kúrálta ki vele még az 1920-as években. Hat héten keresztül semmi mást nem evett, csak szőlőt, és a sötét szemű fajtákat hatásosabbnak vallotta. Azóta talán ezrekre is rúghat azoknak a száma, akik méltatták ezt a módszert. Sajnos ma már szinte lehetetlen permetezőszer nélküli szőlőt kapni. Néhányan azt tanácsolják, hogy langyos vízbe áztatás és alapos leöblítés szükséges.
 

 Zöldséglé terápiák
A 6 héten keresztül tartó osztrák Breuss-módszer (egy juice-böjt) alapja a frissen préselt, bio-organikus főképpen cékla (300 g), kevés sárgarépa (100 g), zeller (100 g), burgonya (70 g) és még kevesebb retek (30 g) leve, aminek a napi maximális mennyisége (az erős volta miatt) fél liternyi lehet csak. Ezt herbária gyógyteák, hagymás és nyers zöldséges "leves" egészítik ki, minden más étel tilos. Ez is állítólag tízezreket gyógyított meg.

A német származású dr. K. H. Pöhlmann professzor az angol nyelvre fordított Breuss könyv elõszavában ezt írta:


"...A rák tulajdonképpen a test teljes mértékű toxikusságának betegsége, és az emberek manapság sokkal több vegyszereknek vannak kitéve, míg az étel sokkal jobban finomított - vagy elpusztított..."

"Enderlein professzor még 1940 táján kimutatta, hogy a vírusok (a daganatos növekedésért közvetetten vírusok felelősek) csakis savas környezetben tudnak fennmaradni." (Azaz a nyers növényi - lúgosító - levek gyógyító hatásúak. Dr. Lothar Wendt 1989-es tanulmányában rámutatott hogy a sejt-membránok protein túlterhelése számos degeneratív betegséghez vezet.)

Ahogy Rudolf Breuss is állította, a gyógyulás esélye nagymértékben leromlik sugárkezelés, vagy kemoterápia esetén, amik roncsolják az immunrendszert. A lé-terápiás böjt első két hete rendkívüli akaraterőt és kitartást, megpróbáltatást igényel. A 2. hét után a fájdalmak fokozatosan meg szünnek. - írja dr. Pöhlmann,
Ez a terápia a "halálos"-nak vélt betegek kb. felét kigyógyítja, de sikeresnek bizonyult még Multiple Sclerosis, vese-fertőzések, bőrfertõzések, vérmérgezés, fehérvérűség, ízületi gyulladás, gyomorbántalmak, stb. ellen is.

A magyar dr. Ferenczi Sándor 1961-tõl nagy mennyiségű nyersen kipréselt céklalevet használt fel rákos betegeinél, napi akár 1 liternyit is 3 hónapon keresztül, mindennap. Szerinte a nyers cékla vörös színező (betain) anyagában levõ anthocyanin az igazi aktív anyag, ami tumorellenes és vérkép javító.A biológiai (azaz bio-organikus) termesztésű cékla javasolt, amit permetezőanyag és szintetikus nitráttartalmú műtrágya nélkül termesztenek.
Megjegyzésként ideírom hogy a céklafogyasztás során a széklet és a vizelet erőteljesen pirossá válhat. Ne ijedjen meg ettől, ez nem vér!  


Erjesztett ételek
Számos német doktor tett érdekes megállapítást. Dr. Johannes Kuhl arra a megállapításra jutott, hogy a daganatos sejtek által termelt tejsav nem azonos a tejsav baktériumok által termelttel. Szerinte az előbbi tejsav a polarizált fényt balra, míg ez utóbbi jobbra fordítja el. A tejsav baktériumok által termelt tejsav ezért tumorellenes hatású.
Dr. Johanna Budwig jó minőségű lenolajat, pasztörizálatlan és adalékanyag mentes tehéntejből egyedileg erjesztett túrót és többségében nyers ételeket javasolt. Az így, tejsav baktériumok által, keletkezett túró nagy mennyiségű kén-aminósavakat is tartalmaz , amik a lenolaj poli-telítetlen zsírsavaival keverve segít a beteg sejtek oxigénesítő energia termelését visszaállítani. Megjegyzésként szeretném felhívni a figyelmét, hogy manapság a nagyüzemi tejtermelés teljesen más minőségű túrót állít elő. A mai tehenek takarmányozása, túlzásba vitt tejserkentése, legyengült immunrendszere és baktériumok, kémiai szennyezők és adalékok jelenléte manapság erősen megkérdőjelezi a siker eredményességét.  A későbbi kutatások szerint bizonyos gabonafélékből erjesztett ital készíthető, aminek szintén vannak hasznos tulajdonságai. Elterjedt még a kombucha is (erjesztett tea), amit csakis cukor nélkül szabad készíteni, de annak hatása kissé alább marad a gabonafélék erjesztett, de alkoholmentes italától. Ezeket csak erősen hígítva és egyszerre keveset véve ajánlatos fogyasztani, mert savasító hatásúak. A svájci Biotta cég készít saját módszerrel erjesztett (Breuss-) zöldségleveket, amik lúgos kémhatásúak és rákgyógyítók.



Összefoglalva: az élő, nyers ételek fogyasztása nem "csak" jótékony" hatással van a szervezetünkre, hanem gyógyítólag is hat.

Jó étvágyat hozzá!!!!

Megjegyzések

  1. Ismét egy szuper cikk!
    Judit, amit még szerettem volna kérdezni, csak aztán valahogy elmaradt s bár nem közvetlenül ehhez a témához kapcsolódik, de mégis :)
    Szóval szoptatás alatt nagyon tiltják a kismamáknak a K-betüs zöldségeket. Mondván szelet okoz a babának, felfújja. Azon gondolkoztam a napokban, hogy vajon ez akkor is lehet, ha a mama a káposztát, kelbimbót, karfiolt és társait NYERSEN fogyasztja?? Lassan egy éve vezetek ugyanis egy elég részletes étkezési naplót és nekem nyers formában sosem csinál felfúvódást egyik növény sem. Párolva és fözve is csak minimálisat. Ami sokat csinál, az a lencse, sárgaborsó.
    Tehát mit gondolsz, nyersen lehet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Bogi!

      Köszönöm szépen!
      A K-betűs dolgokat is lehet enni, ha nem csinál nálad felfúvódást. De a biztonság kedvéért, először csak egy keveset egyél belőle nyersen és figyeld meg, hogy történik-e valami a babánál. Amiről már most tudod, hogy felfúvódást okoz, azt kerüld addig amíg szopiztatsz. Én a cseresznyével voltam így, hogy bármennyire is imádtam, nem ehettem amíg szopizott a pici fiam.
      Azt még megpróbálhatod, hogy nem párolod a zöldségeket, hanem aszalógépbe teszed, úgy hogy készítesz hozzá fűszeres oliva olajat, azzal bekenegeted és úgy teszed be az aszalógépbe. Én szoktam így csinálni kelkáposzta levelet, káposzta levelet, tököt, cukkinit, kísérletezgesd ki, hogy mi az amit teljesen nyugodtan meg tudsz enni, és azok valószínűleg a baba megszületése után sem fognak gondot okozni.
      Az étkezési napló nagyon jó ötlet.
      Hogyan csinálod, miket írsz bele?
      Üdv
      Judit

      Törlés
  2. Köszi a tippet!!

    A naplóba a napi étkezéseket vezetem, mostanában idöponttal ill. a széklet mennyiségét/milyenségét, hogy lássam melyik étel hogyan hat rám. Ezt majd ki fogom egészíteni azzal, hogy írom a szoptatás iöpontját, a baba székletét ill. hogy milyen a hangulata két szopi között. Egy babás oldalon olvastam erröl a szoptatási naplóról és azért gondoltam összekombinálni a sajátommal, hogy hamarabb rájöjjek, ha valami gondot okoz.

    Bogi

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jó ötlet! Javasolni fogom olyanoknak akiknek pici babájuk van.
    Köszi!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra