A folyadék fogyasztás fontossága-Lugosítás

Ez az a téma, ami az én vesszőparipám. Talán több év is eltelt, mire sikerült tudatosítanom a családban a "ivás" fontosságát. De azt hiszem többé kevésbé sikerült. 

Biztosan megfigyeltétek már, hogy ha valami miatt, nem isztok elegendő mennyiségű folyadékot, akkor sokkal könnyebben elfáradtok. 
Olyankor ha sok helyre kell menjek napközben, (és van nekem egy olyan "fóbiám", hogy bevásárló központokban nem szívesen megyek el WC-re) én is sokkal kevesebb folyadékot szoktam inni, aminek általában az lesz a vége, hogy mire hazaérek olyan vagyok mint akit kicsavartak.

Testünk több mint 70%-át víz alkotja. Az agy 78%-a, a vér 86%-a, a szív 77%-a, a máj 84%-a, az izmok 70%-a víz. A víz tehát nélkülözhetetlen az élethez!

A víz szállítja sejtjeink számára a különböző tápanyagokat (vitaminokat, ásványi sókat), majd az életműködés során keletkező salakanyagokat elszállítja.

A víz részt vesz a légzés és a hőszabályozás folyamatában, valamint a sav-bázis egyensúly megtartásában is.

Javíthatja megjelenésünket.
A víz utoljára a bőrbe jut el; ha a szervezet nem jut elegendő vízhez, azt a bőr minden más szervnél jobban megsínyli. A víz elősegítheti a bőr hidratálását.Hozzásegíthet a fogyáshoz. Az emberek gyakran összetévesztik a szomjúságot az éhséggel, ezért hajlamosak a harapnivalók után nyúlni, miközben szervezetüknek valójában csak valamilyen innivalóra van szükségük. A vízivás segíthet a teltségérzet kialakulásában, ezáltal csökkenti az evés utáni vágyat.

Természetesen a folyadék bevitelnél egyáltalán nem mindegy, hogy milyen folyadékot adunk a szervezetünknek. A cukros üdítő italokban lévő víz mennyisége pont arra elegendő, hogy a szervezet kimossa magából a benne lévő nemkívánatos anyagokat. 1 pohár kóla semlegesítésére 32 pohár vízre lenne szükség.

A kávé kiszárítja a szervezetet, a szénsavas ásványvíz pedig savat tartalmaz.

A legmegfelelőbb a szénsavmentes ásványvíz, a forrásvíz, és a tisztított víz.


A napi vízszükséglet a következő forrásokból adódik össze: 
 
· - italok,
· - szilárd tápanyagok víztartalma,
· - az anyagcsere során keletkező oxidációs víz.

A mérleg másik oldalán ezzel egyenlő vízleadás áll, amelynek összetevői:

 
· - vizelet,
· - a kilélegzett levegővel és a bőrfelületről leadott víz,
· - a széklettel távozó víz.

Vigyáznunk kell arra, hogy nagy hőségben az erős verejtékezés miatt rendkívül nagy- óránként akár több liternyi! – vízvesztés következhet be, amit ugyanolyan mennyiségű víz (és só) bevitellel kell kiegyenlíteni. Illetve a túlságosan nagy folyadékfogyasztást fokozott vizelet-elválasztásnak kell kiegyensúlyoznia.
Kiszáradás (dehidráció) tehát akkor lép fel, amikor a szervezet több folyadékot veszít, mint amit felvesz. Eredményezheti hányás, hasmenés, vizelethajtók használata, erős verejtékezés, és a vízbevitel csökkenése.

A kiszáradás következménye lehet:


1. anyagcserezavar,
2. fáradékonyság, gyengeség, kimerültség,
3. szédülés, fejfájás, zavartság,
4. szívdobogásérzés,
5. vesekő kialakulása,
6. vérsűrűsödés ,
7. izomgörcsök,
8. salakanyag lerakódás ,
9. öregedési folyamat felgyorsulása.

Mikor igyunk vizet?

 
· - a legjobb idő víz bevitelére az étkezések között,
· - étkezéshez csak keveset igyunk, mert a víz felhígítja az emésztőnedveket, ezáltal pedig lelassítja az emésztési folyamatokat.

Mennyi vizet igyunk?


Normál esetben a szervezet szomjúságérzettel jelzi a folyadékigényt, de erre nem mindig szabad hagyatkozni, hiszen idősebb korban jelentősen csökken a szomjúságérzet.

Folyadékszükségletünk egyénenként változó lehet életkorunk, táplálkozásunk, fizikai aktivitásunk, valamint a környezetünk hőmérséklete, a levegő páratartalma, stb. miatt. A napi szükséges folyadékmennyiség kiszámításánál ezért minden esetben figyelembe kell venni ezeket a különbségeket.
Naponta elfogyasztandó víz mennyiségét úgy lehet meghatározni, hogy 20 testsúlykilógrammonként kell meginni 1 liter vizet. Vagyis egy 80 kg-os embernek legalább 4 literre van szüksége. Ez így első olvasatra biztosan nagyon soknak tűnik, főként azoknak akik napi néhány pohár vizet, esetleg cukros üdítőt fogyasztott eddig. Kezdetben komoly figyelmet kell fordítani arra, hogy elfogyjon ez a mennyiség, de egy idő után hozzászokik a szervezet és már fel sem tűnik, sőt kialakul a szomjúságérzet is.

Milyen vizet igyunk?


Vezetékes vizet talajvízből és feldolgozott folyóvízből nyerhetünk. A víz szinte minden anyagot képes felvenni, ami azért veszélyes, mert nem látjuk, hogy milyen káros anyagokat tartalmaz. Akár 50 000 nemkívánatos mellékanyag is található a vizünkben. Azonban a különböző káros anyagoknak csak két százalékát kötelező kiszűrni. Nehézfémek, vírusok, hormonok, permetszerek, vegyi anyagok és kálciumkarbonát (vízkő), amely bebizonyítottan érelmeszesedéshez vezet. Ezekből az anyagokból ellenőrizhetetlen mennyiségek találhatók a vezetékes vizünkben.


Az ásványvizeket forrásokból nyerjük. Vannak szerves és szervetlen ásványok, amelyeket a vízzel juttatunk szervezetünkbe. Testünk „vegyi laboratóriuma” csak szerves ásványokat képes felvenni. Ezek a szerves ásványok csak élő anyagokban találhatók meg, amelyek egykor éltek. Ezekre példa: a növényekben, zöldség, gyümölcs tejtermékek, hús hal és szárnyasok. Az ásványvizekben található ásványi anyagok szervetlenek, ezért az emberi szervezet nem tudja felvenni őket. Ezeket a szervetlen ásványokat az emberi szervezet részben ki is választja. A másik részt a szervezet elraktározza. A következmények elmeszesedés és az életfontosságú szervek működési zavarai.


Mindezekből következik, hogy szervezetünk számára a legjobb az ásványokban szegény (1gramm / liter alatti érték), természetes, szénsavmentes forrásvíz: ilyen vizek az artézi forrásvizek!


Néhány évvel ezelőtt (mint már azt említettem egyik bejegyzésemben) amikor a nagy fiamnak mindenféle testi tünete volt mi is kipróbáltunk egy lúgosító italt. egy dietetikus hölgy tanácsára.

Azt mondta ha elkezdünk lúgos vizet fogyasztani, az kíméletesen elkezdi kimosni a szervezetéből a felhalmozódott savas lerakódásokat.


Mára számtalan féle lúgos víz van a piacon, mi akkor egy "zöld lötyit" ittunk.

Amit az Innerlight nevű cég forgalmaz.

Miután Dr. Robert O. Young a modern kor technikáját felhasználva tudományosan is alátámasztotta, az elsavasodás jelenségének testre gyakorolt pusztító hatását, nekilátott hogy kifejlesszen egy olyan termékcsaládot, amely hatékonyan kezeli a betegségek kialakulásának alapvető okát.

"Készítettem egy terméket, aminek 49 különböző, biotermesztett alkotórésze van. Ezek biotermesztésű fűfélék, mint például búzacsíra, zabcsíra és árpacsíra, ezen kívül levelek és zöldségfélék, mint például brokkoli, spenót, zeller. Mindezek koncentrált formában vannak jelen a termékben. A termék 20 az 1-hez arányló koncentráció, ami annyit jelent, hogy megközelítőleg 20 résznyi vagy 20 kilónyi fűfélékre, brokkolira és spenótra, meg levelekre van szükség 1 kilónyi lúgosító, energizáló készítmény elkészítéséhez, vagy hogy megkapjuk a 20 az 1-hez arányt. És mi ezt alacsony hőfokon történő szárítási eljárással végezzük, hogy megőrizzük az étel teljességét és energiáját.

A másik sarokkő egy csodálatos lúgosító és energizáló anyag. Azért mondom ezt, mert ennek két szabad oxigénatomja van, és egy kloritatom, ami egy extra elektront hordoz. És persze a testünk lúgosításához növelnünk kell az elektron-aktivitásunkat, azáltal hogy több elektront viszünk be. Az elektronok természetesen vonzódnak az ellentétükhöz, ami a proton (savak)."

Ez a termékcsalád megfelel a lúgosítás 5 kritériumának, hiszen:

- lúgosító zöldségekből, csírákból áll

- a kímélő feldolgozás miatt, nagy mennyiségben tartalmaz természetes formában vitaminokat és ásványi anyagokat.
- alkotórészei energiával látják el a testet
- tartalmaz oldott állapotban oxigént
- és miután nagy mennyiségű vízben oldva fogyasztjuk, így a folyadék pótlásunk is megoldott.

Hatékonyságának titka a logikus megközelítésben rejlik.


Nagyon sok táplálékkiegészítő úgy készül, hogy felfedeznek egy kiváló gyógyító hatással rendelkező növényt, megnézik mire használható és abból különböző készítményeket gyártanak.

Dr. Young azonban először a problémát kutatta, tárta fel és bizonyította be fejlett kutatási eszközök segítségével, majd ezek után megvizsgálta, hogy mi tudja az elsavasodás folyamatát visszafordítani. A fent említett mérések segítségével kiválogatta azt a 49 zöld bébinövényt (csírát, hajtást), mely együttes erejét tekintve a leghatékonyabbnak bizonyultak a kezelésben és kiegészítette a SuperGreenst egyéb készítményekkel, növelve ezzel a termék hatékonyságát.


A SuperGreens összetevői tiszta, biotermesztett zöld füvekből, csírákból, zöldségekből, illetve szerves ásványi anyagokból állnak, és szuperkoncentrált töménységűek. Egy napi adag a termékből kb. 1,5 kg friss zöldség lúgosító erejének felel meg. A termékek különlegessége, hogy az InnerLight elektromosan feltölti a zöld koncentrátumban lévő parányi részecskéket (az elektromos vagy sztatikus feltöltés elektronok, azaz negatív töltések hozzáadását jelenti, ami a lúgos kémhatást növeli). Egy különleges eljárás során ezeket az anyagokat olyan apróra porítják, hogy azok vízbe keverve kolloidot képeznek. A kolloidban a részecskék szilárdak maradnak ugyan (kémiai értelemben nem oldódnak fel), de a keverék oldatként viselkedik. A hatóanyag rendkívül kicsiny részecskéinek összfelülete óriási, ezért a kémiai/élettani hatások nagyon hatékonyak. Egy szabadalmaztatott eljárással, a "mikro-ionizációval" érik el, hogy ezek a részecskék a későbbiekben is különállók maradjanak.

Mi várható a savtalanítás eredményeként.

A savtalanítás hatása sokszor már 1-2 hét után érezhető, de a szervezetnek több hónapra van szüksége a méregtelenítéshez, és a kémiai egyensúly helyreállításához.

  • Az általános egészségi állapotunk pozitív irányba változik.
  • Megnő a teljesítő képességünk és az állóképességünk (engem csak duracel nyuszinak hívtak)
  • Amikor a savak kioldódnak és eltávoznak a zsírszövetből, az feleslegessé válik, és a szervezet elkezdi elégetni. Ha valaki tartja magát ahhoz, hogy megiszik naponta legalább 3-4 litert, akkor akár egy-két hónap alatt leadhat 5-10 kg-ot is
  • Lehetnek méregtelenítési tünetek , de ezek néhány nap alatt el is múlnak, és ez mutatja, hogy a test kiüríti az elraktározott méreganyagokat.

  • Csökken az éhség érzet

  • Nő  zöld ételek utáni  vágyunk, mint pl. salátákra, zöldségekre.
  • Jobban és mélyebben tudunk aludni.   
  • A bőrünk is pozitív változáson megy keresztül.

Szép napot, jó időtöltést, és pihenést kívánok!

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Lélek.....Szem......Homlokcsakra