Hétfői könyvajánlóm.

A mai könyv, amit szeretnék Nektek bemutatni, szól azoknak akik szeretik az asztrológiát és azoknak is akiknek ellenérzéseik vannak vele.

Hogy miért is?

Mert nem a hagyományos értelembe vett asztrológiai könyvről van szó, hanem rendkívül olvasmányos, könnyen emészthető, már-már szórakoztató módon mutatja be az egyes csillagjegyeket, mégpedig a gyerekekre vonatkoztatva és tanítva a szülőket, nagyszülőket, hogy ezáltal is jobban megértsék gyermekeiket, unokáikat.

Köszönhető ez annak, hogy minkét szerző írt már gyerekekről, gyerekeknek. 

Ők ketten Böszörményi Gyula és Rákos Péter.

Amikor elolvastam Böszörményi Gyula eddigi életéről írt ismertetőt, az jutott eszembe, hogy igazán példa értékű életet élt, él. Biztosan ti is így fogjátok gondolni, ha elolvassátok. 
Böszörményi Gyula (korábban Robin Mash írói álnév alatt is, Miskolc, 1964. július 23. – ) magyar író, újságíró.

Kétéves korában izomsorvadásos betegség támadta meg. Ennek következtében súlyos mozgássérült lett. Mivel családja is széthullott körülötte, egészségügyi gyermekotthonba került, ahol éles, nyílt szellemmel töltötte mindennapjait értelmi fogyatékos társai között.
Tizenévesen kezdett el írni. A 80-as évektől cikkei, glosszái és novellái jelentek meg az Élet és Irodalom, Emberhalász, Debreceni Napló, Magyar Ifjúság, Ifjúsági Magazin és más folyóiratok hasábjain.
1986-ban megalapította a Mozgássérült Eszperantisták Levelező Körét, és két éven át vezette. 1989-ben elvállalta az erdőkertesi Sci-fi és Fantasy Klub vezetését. 1990-ben a Magyar Televízió „Nagy Élet” címmel csaknem egyórás dokumentumfilmet forgatott vele (rendező: Gábor Péter), melyet a németországi művészmozikban, mint „híradófilmet” vetítettek. Azóta számos nyomtatott sajtó- és televíziós interjú készült vele. 1992-ben megalapította a Szertelenek amatőr színjátszó csoportot, amely 1993-ban megnyerte a Nemzetközi Amatőrszínjátszó Fesztivált.
1997-ben beválogattak az Élet és Irodalom legjobb novellistáit közlő antológiába. 2002-től a Magyar Hírlap rendszeresen közli publicisztikáit.
Müller Péter Sziámi ösztönzésére kezdett el gyerekeknek írni. A Gergő és az álomfogók megírásához a budapesti Sziget Fesztiválon szerzett élményei is hatással voltak rá. 2003-ban feleségével, Cséplő Noémival megalapították az Álomfogó Varázslattáv-bűbájosképző” levelező iskolát gyerekeknek és felnőtteknek, melynek célja az általános műveltség, hagyományőrzés és olvasásra-nevelés elősegítése.

A Gergő-sorozat írója. Ifjúsági, sci-fi és fantasy regényeket, novellákat ír, amelyekben különleges mitológiai, népmesei elemeket használ fel. Esszékötetei is ismertek, valamint színpadi, rádiós és televíziós munkái is jelentősek.
A Gergő és az álomfogók című meseregényével lett országosan ismert 2002-ben. A Gergő-sorozat második kötete (Gergő és a bűbájketrec) 2003-ban Magyarországon az év sikerkönyve lett. Ugyanebben az évben a Gergő-regények megkapták az IBBY-díjat az Év Legjobb Gyermekkönyve kategóriában, és a Körtemuzsika-díjat is. A szerzőt 2007-ben József Attila-díjjal és a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Elnökének különdíjával tüntették ki.


Rákos Péter író, asztrológus, rendszerterapeuta. 


Az ELTE Bölcsészkarára jártam, gyermekpedagógusként és gyermekíróként kezdtem a pályafutásomat. Meseelemekkel ötvözött nyelvtanfolyamokat és kalandtáborokat vezettem, ezekből született a Tealandi utazás című könyvsorozat és a Gyűrűk ura kalandjáték-tábor, amelynek mára már tucatnyi utódtábora működik szerte az országban.

Rajzoltam képeskönyvet (Ismeri ön a kakadut?), írtam tévésorozatot (Kéménymesék), IBBY-díjas gyermekregényt (Mumus a padláson) és gyermek-musicalt Bornai Tiborral (Mumus).


1992-ben kezdtem asztrológiát tanulni. 1996-ban jelent meg az első asztrológiakönyvem, az Égi jelek (azóta nyolc asztrológiai témájú könyvem látott napvilágot). A jóslást végleg elvető, pszichológiai szemléletű Humanisztikus Asztrológia Iskolát 1999 óta vezetem. A rendszerállítással 2000-ben ismerkedtem meg Dr. Angster Mária csoportjain. A Hellinger Intézetben kaptam család- és szervezetállító, rendszerterapeuta képesítést. 2004 óta vezetek család- és rendszerállító munkán alapuló rendszerdráma csoportokat. 

A kettőjük közös munkájából született a Gyerekasztrológia.


A könyvről: 

A SORS NEM VÉGZET. AKÁRKI LEHET A GYEREKÜNKBŐL, DE NEM ÁRT HA ÉRTJÜK CSILLAGJEGYÉNEK ÜZENETÉT...

NÉHA nagyon NEHÉZ MEGÉRTENI, HOGY MIÉRT olyan önfejű a gyerek, miért vág oda minden játékot öt perc után, miért nem bír egy kicsit nem csinálni semmit... pedig lehet, hogy egyszerűen csak az, aki. Mert kos, mert nyilas, mert ikrek, mert vizöntő, mert oroszlán... mert az, aki.


Manapság nagy divatja lett a gyerek- és a babahoroszkópoknak, de mindmáig ez az első olyan érthető és igényes kézikönyv a témában, amely egy asztrológus és egy szépíró összefogásából született.


Rákos Péter, a JEGYEK ÉS JÁTSZMÁK szerzője jelenleg asztrológiai iskolát vezet, de írt már sikeres meseregényt és gyerekszíndarabot is. Böszörményi Gyula a GERGŐ-sorozattal vezeti az ifjúsági könyvlistákat. Egyformán jól beszélik a gyerekek és az álmok nyelvét. Ők ketten mesélik el a csillagjegyek üzeneteit minden szülőnek és felnőttnek, aki szeretné pontosabban érteni a gyerekeket.

Idézet a könyvből:

A Rák-gyermek üzenete

"Szervusztok, kedves szüleim. Bocsánat. Szabad azt mondanom szervusztok? Csak azért kérdezem, mert nem szeretnék bárkit megbántani. Azt sem szeretem, ha engem megbántanak. Hát igen, meg kell valljam, hogy érzékeny vagyok."

"Számomra a családom a Világ, s persze én vagyok ennek a világnak a közepe. Félre ne értsetek: cseppet sem vagyok erőszakos, követelőző vagy olyan csecsemő, aki uralkodni akar rajtatok."

" A jegyem állatához, a Rákhoz abban is hasonlatos vagyok, hogy páncélra van szükségem. Ebben a korban még a "kicsi rák" mintájára puha ez a páncél, éppen csak kezdem növeszteni, tehát nagyon sérülékeny a lelkem."

"Nekem hihetetlenül élénk, dús és határtalan a fantáziám, ezért lehetséges, hogy két építőkockával is úgy játszom, mintha a legbonyolultabb, legdrágább összerakóst vettétek volna meg."

Szülőtanoda, ha a gyermekem Rák

"Tisztelt családtagok, tudniuk kell, hogy összeszokott közösségükbe most érkezett meg az a gyermek, aki lényével, sugárzó szeretetével még melegebbé, összetartóbbá teheti mindennapjaikat. A Rák-csemete olyanná válhat, mint a mesebeli Borsszem  Jankó, aki puszta "eljövetelével" meleg otthonná varázsolja a kis parasztházat, szeretetben gazdaggá a magányos házaspárt, családi ünneppé a szürke hétköznapokat."

"Egyszerűen fantasztikus ez a könyv!!! Valóban mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szeretne kicsit többet megtudni a csillagjegyekről, megérteni az asztrológiai jegyek mögött húzódó miérteket."

Kellemes kikapcsolódást, olvasgatást!!!!!
"

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra