Ételeink rezgése?


A mai csemegém: 

Hol van az élet, melybe születtem?
Hol van a halál, melybe elmentem?
Hol van a hitem, mely célommá vált?
Hol van a világ, mely reám várt?
    Az élet most menekülésre vár...
    A halál most árnyékként fölöttem jár...
    A hit most félelembe bújt...
    A világ most a semmibe eltűnt...
Hol van az otthon, mely meleget ád?
Hol van a szeretet, mely reám vár?
Hol van a tűz, mely lángot gyújt?
Hol van a fény, mely utat nyújt?
    Az otthon most odaát...
    A szeretet most gyűlöletté vált...
    A tűz most pokolban ég...
    A fény most sötétségbe ért...
Hol van a hang, mely hívogat?
Hol van a szó, mely simogat?
Hol van a kéz, mely megérint?
Hol vagyok én, mely énem int?
    A hang most messzi útra kélt...
    A szó most mély álomba tért...
    A két kéz most bilincsbe vert...



A táplálékainkat csoportosíthatjuk aszerint, hogy energiát adnak, vagy energiát vesznek el tőlünk, hogy lúgosak vagy savasak, ezekről már írtam is. Most pedig az alapján fogom csoportosítani, hogy alacsony frekvenciájú-e a rezgése vagy magas.

Mit is jelent ez utóbbi pontosan.

Minden élettelen és élő dolog rendelkezik egy meghatározott rezonanciafrekvenciával. Frekvencián az egy másodperc alatt lezajló teljes rezgések számát értjük. Minél nagyobb az elektromágneses rezgés frekvenciája, annál nagyobb energiatovábbításra képes. Az egészséges sejtek és szervek 70MHz-en , míg a rákos sejtek 40 MHz-en rezegnek. Az ételeink kb. 3-50 MHz-en, ezért van az, hogy evés után nem energikusak, hanem fáradtnak, aluszékonynak érezzük magunkat.
A zöldségek, csírák, gabonák, 70-150 MHz között rezegnek. 


Az élőlényeket körülvevő finom elektromágneses teret először egy szovjet mérnök rögzítette fényképen. A Kirlian-fotó úgy készül, hogy felvétel közben a tárgyon nagyon nagy feszültségű áramot vezetnek át.







 Emberi kéz fotója

Hamburger fotója
                                                                  Lencsecsíra fotója







 

1939-ben egy szovjet elektromérnök, Szemjon Kirlian különös jelenséget tapasztalt: amikor keze – amely előtt egy filmlemez volt – véletlenül túl közel került egy nagyfeszültségű elektródához, a kisüléskor keletkezett fényképen nemcsak a keze, hanem a belőle kisugárzó energiaáram is megjelent – fényes mezőként vette körül a kezét. Kirlian a következő negyven évben tökéletesítette a technikát, és küzdött a szkeptikusok vádjaival. A legkülönösebb jelenség, amit tapasztalt, a „fantomlevél-effektus”: ha egy falevelet közvetlenül azután, hogy egy darabját levágtuk, a Kirlian-eljárással lefényképezünk, a hiányzó rész sugárzó körvonala is megjelenik a képen!
Fontos, hogy amikor a táplálékra gondolunk, akkor ne csak az ízlelőbimbóinkra gondoljuk, hanem arra is, hogy ez valójában jó-e a testem számára vagy sem. Már annyira hozzávagyunk szokva a különböző adalékanyagok, mesterséges ízesítők, tartósítószerek, E-k adta ízekhez, hogy a természetes élelmiszereket, már nem is találjuk jónak és mi magunk fűszerezzük túl, főzzük ki belőle az értékes anyagokat. Természetes táplálék az ami nem tartalmaz tartósítószert, aromákat, és egyéb mérgeket, lehetőleg minél frissebb.

Próbáljunk meg tudatosan vásárolni, nézzük meg, hogy milyen összetevőkből áll az a bizonyos élelmiszer. Járjunk piacra, ahol kistermelőktől tudjuk a zöldségeket és a gyümölcsöket megvásárolni, akik sokkal nagyobb gonddal és odaadással nevelgetik az eladásra szánt árúikat. A bio boltokban is egyre szélesebb a választék, Pl. a Herbaház ahol szinte minden kapható. 

Mivel az étrendünkből, főleg így télen  hiányoznak a tápanyagok, így igyekszünk mindenféle vitaminkészítményekkel pótolni. Ezek között is vannak jobbak és kevésbé jók, de mivel mindegyik kémiai úton kerül előállításra, így szinte semmilyen elektromos töltést nem tartalmaz. 

Így ennél sokkal hasznosabb a Lúgosítás.



Mindenkiben akivel csak találkoztam és erről a témáról beszélgettem felmerült a kérdés, hogy jó-jó lúgosítsak, de mit is jelent ez?Annyiféle lúgosító ital kapható, elég ha megiszom a lúgosító italomat és kész?

Én pont ugyanígy voltam ezzel a dologgal. Amikor legelőször találkoztam azzal a ténnyel, hogy savas a szervezetem, nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget, mert nem kaptam kellő felvilágosítást és nem is volt különösebb tünetem, csak azért mentem el egy biorezonenciás mérésre, mert kíváncsi voltam a testem állapotára. Mivel akkor azt mondták, hogy szinte teljesen jól vagyok, csak éppen savas, ezért ezzel nem is foglalkoztam. Majd eltelt néhány hónap és a szervezetem kezdett egyre jobban kimerülni. Amire én nem is gondoltam, hogy mindezt a savasság okozza. Már odáig jutottam, hogy egy egyszerű bevásárlás is úgy kifárasztott, hogy hazaérve azonnal kávét kellett innom, hogy egyáltalán talpon tudjak maradni. Nem beszélve a hetente fellépő fejfájásokról, a havonta jelentkező „nehéz napokról”, amik valóban olyan nehezek voltak már, hogy szinte rettegtem tőle.
Ekkor találkoztam egy dietetikus hölggyel aki elmagyarázta, hogy minek is köszönhetem ezeket a tüneteket. Teljesen megdöbbentem amikor azt állította, hogy a testem elsavasodása okozza. Hiszen ha akkor amikor legelőször mondták ezt nekem, én komolyan vettem volna, mindezt nem kellett volna átélnem.
Szinte azonnal kapva kaptam a lúgosítás után és kértem , hogy segítsen az étkezésem átalakításában is.

Ő felvázolta számomra azt a háromféle lehetőséget, ahogyan el lehet kezdeni lúgosítani.

1. Ha úgy érzem, hogy egyenlőre nem tudom, vagy nem akarom teljesen megreformálni az életem, akkor csak annyit tegyek meg, hogy elhagyom a cukros italokat, beleértve a cukros teát és elkezdek lúgos vizet inni, legalább napi 2-3 litert.

2. A következő szint, ha a lúgos víz mellet már elkezdjük az étkezésünket is némileg megreformálni.
Lehetőleg elhagyjuk a cukros, fehérlisztes termékeket, csökkentjük a tej és tejtermékek fogyasztását, a húsételek fogyasztását, Az alkohol, kávé, dohány, gyógyszerek kiiktatása a mindennapokból,
Odafigyelek, hogy mit és mivel fogyasztok, vagyis kerülöm a helytelen ételtársításokat: keményítő-fehérje, burgonya-hússal, Helyette minél frissebb, minél élőbb, természetes táplálékra van szükségünk. A nyers, friss zöldségek, a csírák tartalmazzák a legtöbb tápanyagot. Csíráztatható magok a legtöbb bióboltban kaphatók, és 3-4 nap alatt odahaza friss csirát kapunk, amit salátába, szendvicsre tehetünk.
Hidegen sajtolt olajat, natur olajos magvakat is mind érdemes beiktatni az étkezésbe

3. Végül a táplálkozás teljes átalakítása, ami annyit tesz, hogy 80%-ban lúgosító és 20% savasító ételeket eszünk. Ami alapvetően bio zöldségekből, gyümölcsökből, levelekből, csírákból, hidegen sajtolt olajokból, avokádóból, szójából, teljes kiőrlésű hántolatlan gabonából áll. Persze ezt nem könnyű megvalósítani, áttérni egy teljesen újtípusú étkezési formára. Emlékszem amikor mi a párommal úgy döntöttünk, hogy nem eszünk húst, hát kezdetben sok fejtörést okozott, hogy mit is főzzek.

Én kezdetben a második szintet választottam, mivel nem csak rólam volt szó, hanem a kis családom táplálkozásának az átreformálásáról is.
Én is ittam lúgosító italt és mondhatom nagyon jó volt.  Kezdett visszatérni az erőm és az energiám, egyre jobb és jobb állapotba kerültem. A családom úgy hívott kezdetben, hogy duracel nyuszi mert annyi mindent csináltam és soha el nem fáradtam. Amikor már megtanultam olyan ételeket, italokat készíteni amik nem elvették az energiámat, hanem inkább adtak, akkor abbahagytam a lúgosító ital fogyasztását.

A testkontroll elvei szerint érdemes délig csak gyümölcsöt fogyasztani, fontos hogy éhgyomorra, mert ha már van valami a gyomrunkban akkor erjedési folyamatok indulnak be.

A banán tartalmaz mindent amire a szervezetünknek szüksége van.

A nyers zöldséglevek és gyümölcslevek tisztítják a szervezetet és a vért.

A növények élő napenergia tárolók és segítenek, hogy a szervezetünkbe ne halmozódjanak fel a szervetlen ásványi anyagok és a mérgek. Egy gyümölcsprés segítségével odahaza is előtudjuk állítani a zöldség- és gyümölcsleveket, amiket kortyonként kell elfogyasztani.

Ami még nagyon fontosa folyadék fogyasztás. Én a tisztított víz mellett teszem le a voksot. A pici fiam is azt és csak azt issza, nincs üdítő, tea, szörpök....... Mióta beszereltettük a víztisztítót, nem vízkövesedik el a kávé és teafőzőnk. Évente kell cserélni benne a szűrőt és hihetetlen, hogy az elvileg tisztított víz, ami a csapból folyik milyen mocskos.



Kellemes estét és jó olvasgatást kívánok Mindenkinek!





Megjegyzések

  1. A lugosító vizet azt kapni lehet vagy a vízbe teszel valamit (mit?) amitől lúgos lesz?
    Bocs,hogy ilyen tájékozatlan vagyok ezügyben.
    Körtvélyessy Andi

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra