Lélek ......Vér......Cukorbetegség 

 Az egészség egy nagyon fontos része az életünknek, talán a legfontosabb, mégis hajlamosak vagyunk csak akkor foglalkozni vele amikor, már nincs. Sokan úgy gondolják, hogy a betegség egyfajta „zavar”, amit minél gyorsabban meg kell szüntetni, hogy azután ugyanolyan helytelenül élhessenek mint korábban.(de ugye mi nem?) A cukorbetegség pont nem az a betegség, amit ilyen módon meglehet oldani.

A cukorbeteg számára lelki szinten a legfőbb probléma, hogy azzal a szeretettel, amit kap, nem tud mit kezdeni. 

 

Amikor általában a betegséget kiváltó okokra gondolunk, elsősorban a stressz, a mozgáshiány a nem megfelelő táplálkozás, a dohányzás az, ami eszünkbe jut. Majd ha mélyebben belegondolunk és boncolgatni kezdjük a témát, felmerül a cukor is.  A cukor, az édesség, a szeretet szimbóluma. Leginkább a gyerekeket szokták, főként a nagyszülők elhalmozni cukorkával, édességgel, hogy ezzel is szeretetüket szimbolizálják. 

CUKOR=SZERETET, CUKORBETEGSÉG=SZERETETBETEGSÉG.

 

A cukorbetegség, a hasnyálmirigy elégtelen inzulintermelését jelenti, amely arra utal, hogy a hasnyálmirigy nem képes a vér cukorszintjét kordába tartani.

De mi is a vér? Milyen szerepe van a testünkben?

A járműveknek üzemanyagra van szükségük ahhoz, hogy megfelelően működhessenek. A testünk üzemanyaga a a vér, amelynek szabadon kell áramolnia az egész testünkben, ha eredményesen akarja ellátni a feladatát. Ha az üzemanyag "hulladékokat tartalmaz, akkor károsíthatja a motort, ami a test estében a szívet jelenti. A vér az életörömöt jelképezi, és a benne található hulladékok az egész testben kellemetlenségeket okozhatnak. Annak függvényében, hogy mivel táplálkozom, a gyomrom olyan energiát termel, amely vagy megerősíti a véremet, vagy anémiássá, vérszegénnyé válik tőle. Ugyanúgy mint a járműveknél, jó minőségű üzemanyagot kell választanom, A vér a bennem áramló energiát szimbolizálja. Ez egyben a szív központja is. A rossz vérkeringés a szervezet zárlatára utal, nem tudom kifejezni az érzéseimet, szeretettel kapcsolatos konfliktust élek meg. A testem üzenete az, hagyjam, hogy a vér megfelelően áramoljon a vénáimban, hagyjam, hogy a szeretet a szívemig jusson el, elfogadom azt, hogy kapjak, és visszanyerem az életörömömet. Új gondolatokat fogadok be magamnak.

Az egész világot a szeretet energiája tartja össze. 

Amikor a hasnyálmirigy nem képes a vér cukorszintjét kordába tartani, túl sok cukor lesz a vérben, és a vér nem képes megfelelően felhasználni a véráramban felgyülemlett cukrot. Ennek a túlzott cukorfelhalmozódásnak következményeképpen a vizeletnek is magas lesz a cukortartalma.

Mivel a cukor a szeretetet, a gyengédséget és a gondoskodást jelképezi, a cukorbetegség belső szomorúsághoz hasonló érzésekről árulkodik. Ez a biztos szeretet hiányát, vagy szerelmi bánatot jelezhet, mivel előző sérüléseim miatt szükségem van arra, hogy irányítsam környezetemet, a körülöttem élő embereket. Ha cukorbeteg vagyok, akkor általában több, egymást követő bánatot, csalódást élek meg, vagy tudat alatti szomorúsággal átitatott, gyengédség nélküli, elfojtott érzelmeket. A gyengédséget, örömet folyamatos fájdalom váltotta fel. Ilyenkor kompenzációképpen cukrot, vagy annak bármely formáját (tészta, kenyér, édesség) kezdem el fogyasztani.

 Ezt a konfliktust érzelmi, társadalmi, anyagi szinten is megsínylem. Minden lehetséges eszközzel megpróbálom ezt  kompenzálni, ellensúlyozni. Sok területen korlátozom magam. Keserűvé válok magam is, ezért úgy találom, hogy az életem túl keserű, s ezt cukorral próbálom kompenzálni. Mivel nehezen fogadom el a szeretetet, túlterheltnek, egy irányíthatatlan helyzet foglyaként érzem magam, úgy érzem, megfulladok. Ezt a túltelítődést a vizeletembe választom ki. 

Tehát nagy szeretet, érzelem, gyengédségigényem van, azonban nem vagyok képes reagálni vagy cselekedni abban a pillanatban, amikor szeretetet kaphatnék. Nehezen fogadom el mások szeretetét, és az élet örömtelen számomra. Nehezen engedem el magam, és nehéz kifejeznem valódi szeretetet. Az elvárásaim néha túl nagyok (azt szeretném ha mások valósítanák meg vágyaimat) és ezek az elvárások frusztrációt, dühöt, és magamba fordulást okoznak bennem. Nagy ellenállást érzek egy olyan eseménnyel kapcsolatosan, amelyet el szeretnék kerülni, azonban úgy érzem, hogy ez nem lehetséges. Ez lehet egy válás, elválás, egy költözés, egy vizsga.....Ehhez az ellenálláshoz még egyfajta undor, megvetés, elutasítás érzései is társulhatnak. Ilyen esetben a vér cukorszintje túl magas lesz (hiperglikémia). Arra van szükségem, hogy mostantól kezembe vegyem a saját életemet, és hogy megváltoztassam az életem helyzeteit, úgy, hogy megpróbálom minden dologban a szeretetet és az örömöt meglátni.

A diabétesz (vagy hiperglikémia, magas vércukorszint) és az alacsony vércukorszint egyaránt örömhiányról
tanúskodik, és arra utal, hogy képes vagyok-e a szeretetet magam és mások felé kifejezni. A terhességi cukorbetegség estében (ami általában a terhesség második felében szokott megjelenni) ugyanazokat a kérdéseket kell feltennem magamnak, mint a cukorbetegeknek. Lehetséges, hogy mély szomorúságot, undort, ellenszenvet, ellenállást érzek. A terhességem aktiválhatja bennem azokat a többé kevésbé tudatos emlékeket, amelyeket, amelyeket gyermekkoromban éltem át, és ami most bennem cukorbetegséget okoz. Ha szülés után helyre áll a vércukorszintem, akkor az azt jelenti, hogy ezek az érzések eltűntek, és hogy jelentőségük csökkent, amely a vércukorszintem helyrerázódásához vezet. 

Rengeteg szeretet vesz körül. Tisztába vagyok mindazzal a szeretettel, amit az emberek irántam éreznek? 
Az emberek szeretnek engem, és ezt mostantól észre kell vennem. Elfogadom a múltat olyannak amilyen volt. 

Akkor jöhetnek létre a csodák, ha kinyitom a szívemet!

Forrás:Lelki eredetű betegségek lexikona

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra