Sziasztok!

A mai "csemegém":  Itt van az ősz itt van újra, egy kis zenei aláfestéssel, képekkel:
http://www.youtube.com/watch?v=kTYTvbMFEdg&feature=related

Az ősz, ugyanúgy mint a tavasz a legjobb időpont a NAGY DÖNTÉSEK meghozatalára, változtatások beiktatására. Pl: mostantól egészségesebben élek, mostantól sportolni fogok, most leadok x kilót, most elkezdek tanulni, ezt vagy azt. Ezek a NAGY DÖNTÉSEK leginkább válnak valóra, ha társul hozzá MOTIVÁCIÓ is. Különben az első vagy második nehézségnél, akadálynál, hajlamosak vagyunk feladni.

Néhány dolgot érdemes átgondolni, tisztázni, mielőtt az ember nagy dolgokba kezd bele.

Az első és talán legfontosabb is, hogy mi jut eszedbe arról a szóról, hogy motiváció, célkitűzés?

Olyan egyszerűnek tűnik, mégis ennek hiányában nem valósul meg semmi!!!!!

Ugyanakkor viszont ha kellően motiváltak vagyunk akkor képesek vagyunk bármire.

Csak gondoljunk bele abba, hogy egy pici baba amikor még szinte kúszni sem tud, mégis ha letesznek elé néhány méterre egy olyan dolgot amit nagyon szeretne megkaparintani, akkor szinte erején felül is de valahogyan eléri. Mert motiválva van.
Vagy ha az orvos közli, hogy nagy a baj és ha nem változtatunk akkor nem érjük meg a Karácsonyt. Képesek vagyunk felrúgni az egész addigi életünket és új alapokra helyezve, újra kezdeni. Ez is motiváció, hiszen élni akarunk.

Óriási probléma, hogy úgy éljük a mindennapjainkat, hogy nincsenek céljaink, elvárásaink, motivációnk. Csak élünk napról napra. De az is előfordul, hogy vannak célok, de gond van a kivitelezéssel, a hogyannal. Helyette inkább jönnek a felsorolások, hogy mit miért nem lehet, nem tudok, szóval a körülmények. Az is problémás lehet, ha túl gyorsan akarunk nagy változást, és ha ez nem történik meg, akkor feladjuk.
Az az egy biztos, ha nem tudjuk, hogy hová szeretnénk eljutni, akkor nem is fogunk eljutni sehová sem.

Vagyis az első a célkitűzés!!!!!!!

Nagyon fontos, hogy teljesen konkrétan határozzuk meg a célt. Ne csak úgy általánosságba, hanem a lehető legpontosabban. Pl: le szeretnék fogyni-ez túl általános, pontosan mennyit szeretnék fogyni, hány kiló szeretnék lenni, milyen méretű ruhát szeretnék hordani, a lehető legnagyobb pontossággal kell meghatározni.

Kis apró lépésekre bontsuk le a nagy célokat, hiszen egy-egy apró dolgot könnyebb elérni, mint a végső célt, és így fenntudjuk tartani a motivációnkat.

Ráfordított energia + Türelem = Eredmények

Manapság a legnagyobb gondot az idő tényező okozza, hiszen egész nap rohanunk valahonnan valahová. Így nehéz még egy újabb dolgot belezsuffolni az egyébként is zsufi mindennapokba.
Erre a legjobb megoldás, ha összeírjuk a napi teendőket és és priorizáljuk őket. Vagyis a legfontosabbakat be kell számozni,sőt időintervallumot is meglehet rá adni, amennyi idő alatt szeretnénk elvégezni. Amíg ezt elvégezzük kiderülhet, hogy van-e olyan időpontunk amikor magunkra tudunk szánni egy órácskát. Ha ezek után is úgy néz ki, hogy megoldhatatlan, akkor vagy segítséget kell kérni a családtól, vagy ismerőstől, vagy az is lehet, hogy közben kiderül, hogy nem is olyan fontos ez a cél, és akkor jobb feladni, mert csak frusztrációt okoz.

Ha kíváncsi vagy a továbbiakra a motivációval, célkitűzéssel kapcsolatban, akkor várlak vissza holnap.

Szép estét kívánok Mindenkinek!

“Megkaphatsz bármit, ha eléggé akarod. Csak olyan túláradó lelkesedéssel kell akarnod, amely kitör a tested fogságából és eggyé válik a mindenséget teremtő erőkkel.” (Sheila Graham)


“Az erőfeszítés csak akkor nyeri el méltó jutalmát, ha ez ember semmiképp sem adja fel.” (Napoleon Hill)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra