Kedves Olvasóim!


Visszatérve, arra gondoltam, hogy a már jól bevált és sokak által szeretett "Hétfői Könyvcsemegémet" is visszahozom.

De mielőtt belekezdenék, két idézetet szeretnék megosztani veletek.

Mindenki arról álmodozik, hogy egy napon belép egy férfi, aki meglátja bennük az igazi nőt, az érzéki asszonyt, a hűséges társat, a megértő barátnőt.
Paulo Coelho
 
Az éhezésnél, a szomjazásnál, a munkanélküliségnél, a szerelmi bánatnál, a vereségnél - mindennél - rosszabb, ha úgy érezzük, hogy senkit, de senkit nem érdeklünk.
Paulo Coelho

Néhány nappal ezelőtt az egyik munkatársnőmmel beszélgettünk, miről másról is mint a férfiakról, szerelemről, kapcsolatokról, egymás megértéséről, elfogadásáról. Amikor beszaladt és az öltöző szekrényéből kihozott egy könyvet, hogy ha szeretném kicsit behatóbban tanulmányozni ezt a témát, akkor ez a könyv kihagyhatatlan olvasmány.

Amikor megláttam a borítóját, már bele sem kellett lapozzak, mert többször is megtettem már különböző helyeken, ismerősnél, könyvesboltban. Mindig éreztem, hogy "szól" hozzám ez a könyv, de addig sosem jutottam, hogy megvegyem. Gondoltam itt van a nagy alkalom, MOST, most elolvasom.

Ez nem az a könyv, amit az első betűtől az utolsóig végig kell olvasni, (persze lehet így is), inkább olyan amit az ember kinyit valahol, beleolvas, és elmélkedik az olvasottakról.

Az írója: John Gray Ph.D.

Egy olyan témát választott könyvei megírásához, mert több is született hasonló témában, ami szerintem szinte minden embert foglalkoztat, foglalkoztatott, vagy még csak ezután fog foglalkoztatni.

Ez pedig nem más, mint a PÁRKAPCSOLAT.

A könyv címe: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek.

A könyv leírása:  Az igazi párkapcsolat kézikönyve, hogyan éljünk boldogan társunkkal. A marslakók az erőt, a szakértelmet, a teljesítményt értékelik. Erőkifejtésüket erre, valamint erejük és képességük kiteljesítésére összpontosítják. Jelszavuk: siker, győzelem, önmegvalósítás.
A vénuszlakó nőknek más az értékrendjük. Szerelem, folyamatos kommunikáció, mély kapcsolat kiépítése a fontos.
Zászlójukon: Szeress, hogy szerethesselek, gondoskodhassak rólad! Önbecsülésüket kapcsolataik minősége határozza meg. A marsbéli és vénuszlakók szerelme varázslatosan indul. Idővel azonban az érzések megkopnak, az eddigi természetesnek vett különbözőségek már nem varázslatként hatnak, hanem mérgezik a kapcsolatot.
A könyv ezt a kibékíthetetlennek tűnő ellentétet oldja fel tanácsaival: - segít, hogyan szeressük a másikat anélkül, hogy megfojtanánk egymást, - miként bocsássunk meg egymásnak úgy, hogy ne csorbuljon önbecsülésünk, hiszen valamikor úgy imádtuk egymást.

Már ez a leírás is sokat sejtető és bólogatásra  készteti az olvasót, de beleolvasva a könyvbe, úgy éreztem magam mint régen az autók ablakába kitett "bólogató kutya".

Részlet:
" Mikor egy nő rájön, hogy túl sokat adott, általában a társát hibáztatja mindkettejük boldogtalanságáért. Igazságtalannak érzi, hogy a kapcsolatban ő többet adott, mint amennyit kapott. Bár tényleg lehet, hogy nem kapta meg mindazt, amit megérdemelt volna, ahhoz, hogy ezután jobb legyen a kapcsolatuk, fel kell ismernie: ő is felelős azért, hogy így alakult. Ha egy nő túl sokat ad, nem a partnerét kell hibáztatnia. Ugyanez a helyzet, ha a férfi ad túl keveset. Nem mondhatja, hogy párja volt az, aki elutasító magatartást tanúsított, és nem fogadta el, amit ő adni akart. Mindkét eset tanulsága az, hogy hiábavaló mindenért a másikat hibáztatnunk. A megoldás a megértés, a bizalom, az együttérzés, a másik elfogadása és segítése, nem pedig a partnerünk felelősségének felhánytorgatása........"

"A kommunikáció akkor jó, ha minkét fél részt vesz benne. A férfiaknak nem szabad elfelejteniük, hogy a gondok felsorolása még nem szemrehányás, és amikor egy nő panaszkodik, csak azért teszi, hogy így szabaduljon a kellemetlen, rossz érzéseitől. A nőknek viszont valamilyen módon a férfiak tudtára kell adniuk azt, hogy bár panaszkodnak, azért még nagyra becsülik párjukat. A feleségem például mos, írás közben egyszer csak bejött és megkérdezte, hogy haladok ezzel a fejezettel. Már majdnem megvagyok vele-feleltem.- Neked hogy telt a napod?
Ó, olyan rengeteg dolgunk van mindkettőnknek-komorult el.-Alig marad időnk arra, hogy kettesben csináljunk valami kellemeset! A régi énem azonnal védekezni kezdett volna. Emlékeztettem volna a feleségemet az együtt töltött sok órára, vagy egyszerűen arra hivatkoztam volna, milyen fontos tartanom a határidőmet. Az ilyesmi pedig csak felesleges feszültséghez vezet. Az új énem viszont a két nem közötti különbségek tudtában, azonnal megértette, hogy Bonie-nak biztatásra és megértésre van szüksége, nem pedig érvekre és magyarázatokra. -Igazad van, mostanában nagyon elfoglaltak voltunk. Ülj le ide mellém had öleljelek át. Hosszú volt ez a nap.
Olyan jó veled-sóhajtott. Épp erre az elismerésre volt szükségem ahhoz, hogy még szívesebben álljak rendelkezésére. ........A nők általában nem gondolnak arra, hogy kimutassák nagyrabecsülésüket a férfiak  iránt, mivel azt hiszik, azok úgyis tudják mennyire hálásak ők nekik, amiért meghallgatták őket. ......"

"Ahogy a férfiaknak a hallgatás művészetét kell megtanulniuk, hogy kielégítsék a nő alapvető szeretetigényét, a gyengébb nemnek a megerősítés művészetében kell járatossá válnia.
A férfiak megerősítésének a titka az, hogy sosem szabad a megváltoztatásukkal, a megnevelésükkel próbálkozni. Természetesen minden nő meg akarja változtatni a párját-de ne engedjünk a kísértésnek. A férfiak csak akkor hajlandók megfogadni az ilyen ötleteinket, ha ők kértek tanácsot hozzá."

Szerintem nagyon tanulságos, megszívlelendő, megtanulandó, alkalmazandó dolgokat olvashatunk ebben a könyveb.

A Mars és Vénusz sorozat további kötetei: 

Jéghideg Mars és tűzforró Vénusz,
Mars és Vénusz a hálószobában,
Mars és Vénusz szerelmes,
Mars és Vénusz mindennapi harcai,
Mars és Vénusz stresszben
Mars és Vénusz diétán


Kellemes kikapcsolódást, jó "tanulást" kívánok mindenkinek!

Ha van olyan könyvetek amit szívesen ajánlanátok másoknak, küldjétek el az ajánlóját emailen,és én szívesen felteszem ide.

Köszönöm előre is.

Judit


 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra