Kedves Olvasóim!

A mai "csemegém" egy kis mosoly, nevetés. Végignézed és biztosan Te is mosolyra fakadsz!

Az előző bejegyzésemben a motivációról, célkitűzésről írtam. Ezen belül is, hogy mennyire fontos, hogy egy teljesen konkrét célunk legyen, amit apró könnyen elérhető kisebb célokra kell lebontani. 

Az eredményesség képlete: Ráfordított ENERGIA+TÜRELEM=EREDMÉNY

Itt olvashatod, ha lemaradtál róla: http://egeszsegradtalalt.blogspot.hu/2012/10/sziasztok-mai-csemegem-itt-van-az-osz.html

Mi az ami eszünkbe jut azzal kapcsolatban, hogy MOTIVÁCIÓ:
  • akaraterő, 
  • fegyelmezettség, 
  • szenvedély, 
  • vágy 
  • önfegyelem
  FONTOS, HOGY A MOTIVÁCIÓ EGY JÓL FELÉPÍTETT RENDSZER LEGYEN!!!
 
Vagyis ne egy dolgon múljon, hogy képes vagy-e elérni, megvalósítani a kitűzött célt, hanem több apró dologból, ami végül kiadja azt a nagy dolgot amit elszeretnél érni. 
 
Egészség= Testi-Lelki-Szellemi
Karcsúság=Táplálkozás-Folyadék fogyasztás-mozgás
 
Az álomból akkor lesz cél, ha határidőt adsz neki, hogy mikorra szeretnéd azt elérni. Majd ezt lebontod apróbb célokra, végül heti, és napi elérendőkre. Olyan határidőt kell adni, ami reális, ami elérhető, ami nem kíván túl nagy erőfeszítést, de a komfortzónán azért egy tyúklépéssel túl van.Így kifogjuk bírni, hogy hónapokon át "dolgozzunk" érte.
 
Az sem kevésbé lényeges, hogy a programod mérhető legyen.  Fogyásnál centiméterekben, egészség visszaszerzésénél vérkép, bevétel megduplázásánál fizetési papír. Ezekre azért van szükség, hogy lássuk, hogy hogyan haladunk, esetleg megtorpantunk, és ennek fényében tudunk tervezni. 
 
Ami segíthet a célod elérésében, ha elmondod másoknak. Minél több embernek, mert akkor lesz benned a belső késztetésen túl még valami, hogy nem maradhatsz szégyenben, hogy nem vallhatsz  kudarcot azelőtt a sok-sok ember előtt akiknek elmondtad. Sőt, ma már lehetőség van a világhálón is közzé tenni és ezzel jó példát adhatsz másoknak, követőid lehetnek, és ha éppen feladni készülnél, biztosan segítenek ha kéred. 

Azzal, hogy leírod a célod, elküldöd az univerzumba, és elkezdődik a megvalósulás. Ha blogot írsz, ide leírhatod minden ötleted ami eszedbe jut, minden apró célod, ami a megvalósítás közben felvetődik. Mint pl.: azzal, hogy leszeretnél fogyni, több lesz az erőd, az energiád, és felmerülhet benned, hogy jó lenne lefutni a félmaratont. 

Mások számára követendő leszel, ha nap mint nap leírod milyen előnyökkel jár az, amit teszel.Pl. fogytam 3 kg-ot, így könnyebben letudok hajolni, bekötni a gyerek cipőjét, már kevésbé fáradok el amikor fel kell menjek a harmadik emeletre, stb.

Magunk számára is érdemes összeírni, hogy milyen okok motiváltak abban, hogy kitűztük azt a bizonyos célt. És olyankor amikor úgy érezzük, hogy nem megy tovább, csak el kell olvasni az okokat, hogy miért is kezdtünk bele, és ez megadja a lökést, a következő mély pontig.

Társakat is érdemes verbuválni, akiknek hasonló céljaik vannak, mert így egymást is tudjuk segíteni, vagy ha kell számon kérni. 

Mára ennyi fért bele. További szép hétvégét mindenkinek!





 
 
 
 
 
 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra