Az ŐSZ és az Immunrendszer

Mai bejegyzésemet egy verssel szeretném kezdeni:       

            Kányádi Sándor: Jön az ősz

                  Jön már az ismerős,
                  széllábú, deres ősz.
                  Sepreget, kotorász,
                  meg-megáll, lombot ráz.
                  Lombot ráz, diót ver,
                  krumplit ás, szüretel.
                  Sóhajtoz nagyokat
                  s harapja, kurtítja
                  a hosszú napokat.





Az ősz az aratás, a betakarítás, és a búcsúk évszaka.
Beérik a termés a földeken és a kertekben, learatjuk, betakarítjuk a nyár gyümölcseit, s amit lehet, elteszünk télire.

Nemcsak a természetben, de a harmóniára törekvő embereknél is megkezdődik a befelé fordulás. Lassacskán számot vetünk avval, hogy az év elején kitűzött céljainkat, terveinket mennyire sikerült véghezvinni

Az év végéig van még néhány hónapunk, ezért még van lehetőség kibontakoztatni vagy végleg elvetni az értékesnek vélt dolgainkat, és közben felkészülhetünk a téli visszavonulásra, pihenésre.

Az őszi energiák támogatnak bennünket a visszavonulásban, hiszen egyre rövidülnek nappalaink, hosszabbodnak estéink. Így csak rajtunk múlik, hogy megteremtjük-e magunknak a NYUGALMAT, A BÉKÉT, az időt a meditálásra, és az önvizsgálatra.

Amennyiben a lelkünk rendben van, az jó hatással van a testünkre is. Ez a két dolog elválaszthatatlan!!

Az ősz beköszöntével a  "szezonális betegségek" is megjelennek. Aminek lehetnek külső és belső okai is.


A belső okok:
  •  táplálkozás
  •  mozgás
  •  lelkiállapot
Amennyiben ezek a dolgaink rendben vannak, lényegesen kisebb esélyük van a külső tényezőknek.


A külső okok:

  • hűvösebb
  • nedvesebb
  • szelesebb levegő

A borongós, felhős, kevésbé napfényes nappalok a hangulatunkra is hatással lehet.
Ami pedig negatívan befolyásolhatja az egészségünket. 

Megkérdezhetünk orvost, természetgyógyászt, gyógyszerészt, homeopatát, hogy mit tehetünk, hogyan védekezhetünk a nátha, a légúti betegségek, a torokgyulladás ellen,és szerintem  mindenkitől egyöntetűen azt választ kapnánk, hogy: IMMUNRENDSZER megerősítése a legfontosabb.

De mi is az Immunrendszer?????

A szervezetnek azt a tulajdonságát, hogy képes ellenállni a fertőzéseknek és egyes öröklődő betegségeknek, immunitásnak nevezzük. Immunrendszerünk véd a fertőzésekkel szemben, megóv attól, hogy a vírusok, baktériumon, gombák, élősködők elárasszanak bennünket. A rendszer teljes és hiánytalan működése nélkül halál fenyeget. Az immunrendszer közvetlen kapcsolatban áll az érzelmi állapotaimmal, például az életem az életem egy mély fájdalma drámai mértékben lecsökkentheti erejét. Az immunrendszer az érzéseimre és az összes gondolatomra reagál, legyenek azok akár negatívak, akár pozitívak. Így minden düh, keserűség, gyűlölet és ellenérzés hajlamos lesz az immunrendszerem legyengítésére. Ugyanígy minden szeretettel, harmóniával, szépséggel és belső békével kapcsolatos gondolat az immunrendszeremet erősíti. A csecsemőmirigy amely a védekezésért felelős a szívcsakrához tartozik. Tehát amikor az immunrendszerem sérül, akkor az azt jelzi , hogy a szeretetigényem is igen nagy. Az agyam is nagyon szorosan kapcsolódik az immunrendszeremhez, és bizonyos agyi állapotok nagy hatással lehetnek az immunrendszerem működésére.

Megfázás-Nátha-Immunrendszer

Ugyan a náthát vírusok okozzák, de egyben az immunrendszer gyengeségét is mutatja. Ez lehet a gondolataim összezavarodásának a következménye. A megfázás egy olyan elvonulási lehetőséget biztosít számomra, amikor bizonyos ideig "védve" vagyok az emberektől, és meg tudom tartani a távolságot velük szemben. Mivel bizonyos "váladékok" szabadulnak fel bennem, valószínűleg olyan különleges érzelmi helyzetet élek meg, amely mélyen érint engem, és aminek kapcsán rengeteg olyan érzelmet élek meg,amelyek csak a kiszabadulásra várnak.

 Van olyan dolog az életemben, amelyen legszívesebben sírnék, anélkül, hogy elfogadnám azt?
Mivel az orrom be van dugulva, van olyan helyzet vagy ember jelenleg az életemben, amelyről úgy érzem "bűzlik", és amelynek nem akarom érezni a szagát?

Mivel a nátha a mellkast (test) és a fejet (szellem) is megtámadja, ilyenkor olyan egyensúlytalanságot élek meg, amelyben csak az egyik aspektusra koncentrálok, a másik elhanyagolásával. Arra van szükségem, hogy megálljak azért, hogy tisztán lássak az életemben. Az is fontos számomra, hogy erőt gyűjtsek magamnak. Új hozzáállást és viselkedési formákat sajátítok el. Kitakarítok az életemben. Harmónia költözik belém, ura vagyok az életemnek.

Többnyire düh áll a betegség hátterében.

Bízom benne, hogy most is sikerült újat, hasznosat leírnom.

Köszönöm, hogy olvastok!

Várlak benneteket vissza!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra