Hétfő van: Így könyvismertettő.

Mára egy olyan könyvet választottam, amit kivétel nélkül mindenkinek tudok ajánlani akit érdekel a spiritualitás. 
Én magam már többször is elolvastam, sőt néha csak úgy előveszem és belelapozok. Mindig újat, mást kapok.

Ez a könyv a :  James Redfield 

A mennyei prófécia

Már biztosan sokan olvastátok, de talán van olyan aki még nem, nekik szól ez a bemutató, ismertető.

A mennyei prófécia először szerzői magánkiadásban jelent meg, 1993-ban, ezt követte 1994-ben a Warner Books-féle kiadás. A könyv nagy népszerűséget szerzett, Észak-Amerikában több mint hárommillió példányban kelt el, és harmincnál is több nyelvre fordították le. A hatalmas olvasótábor furcsa módon nem a reklám hatására szerveződött, hanem szájhagyomány útján: az olvasók, akik megszerették, ahhoz is vették a fáradságot, hogy ajánlják másoknak.

A perui őserdő mélyéről, az ősi romok közül titokzatos kézirat kerül elő. Csodálatos, az ember, sőt az egész emberiség életét megváltoztató eszmék olvashatók a szövegben. A több ezer éves próféciák megjósolják, hogy a huszadik század végén az emberiség fejlődésében döntő fordulat megy végbe. A Kézirat által előrevetített kilenc felismerés mindenki számára elhozza a megvilágosodást.
A Kézirat azonnal felkelti a tudományos világ és a kalandorok érdeklődését. A hivatalos körök, köztük a katolikus egyház vezetői mindent elkövetnek, hogy a Kézirat ne kerüljön nyilvánosságra. Egy fiatal amerikai férfi teljesen gyanútlanul kerül az események középpontjába, és rövid idő alatt kulcsszerepet kap a hiányzó, Kilencedik Felismerés felkutatásában. Közben beutazza Peru vadregényes tájait, az Andok csúcsai között rejtőző templomromoktól a szegény kisvárosokig, ahol csodálatos módon mindig megtalálja azt, aki hajlandó segíteni rajta akkor is, amikor fegyveres üldözői elől menekül. 
Épp ez a Kézirat próféciáinak a lényege: a csodák természetes velejárói az emberi létnek: nem, hinni kell bennük, hanem támaszkodni rájuk. 
Redfield regénye valóságos kultuszt teremtett: a könyv hatására világszerte sokan változtatták meg életüket; Amerikában és Nyugat- Európában klubok, vitakörök, sőt folyóiratok alakultak, amelyekben a Mennyei prófécia tanulságait, további lehetőségeit elemzik, kutatják a legkülönbözőbb tudományágak képviselői, a szerteágazó érdeklődésű olvasók.



Az első felismerés
A KRITIKUS TÖMEG


Új spirituális ébredés zajlik az emberi kultúrában: egyre több ember érzi úgy, hogy élete titokzatos véletlenek irányítása nyomán spirituális irányba fordul, és ezeknek az embereknek a száma kezdi elérni a kritikus tömeget.

Az első felismerés erről az ébredésről szól, és a mindannyiunk életében előforduló titokzatos véletlenekre összpontosít. Évszázadokon át természetesen a vak szerencse játékának tartottuk az ilyen eseteket, és nem tulajdonítottunk jelentőséget nekik. Ám ha tekintetbe vesszük létünk spirituális dimenzióját, és megnyitjuk elménket, olyan jelenségeket tapasztalunk, amelyeket már nem lehet legyintéssel elintézni. Miért van az, hogy reggel felébredve első gondolatunk egy rég nem látott barátunk, és később a nap folyamán váratlanul jelentkezik az illető? Miért van az, hogy egy véletlen találkozás hatalmas változást idézhet elő karrierünkben, kapcsolatainkban, rejtett tehetségeink kibontakoztatásában?

A harmadik felismerés
AZ ENERGIA

Most éljük át azt a felismerést, hogy világunk nem anyagból, hanem dinamikus energiából áll. Minden, ami létezik, szent energiamező, amelynek érzékelésére, intuitív felfogására képesek vagyunk. Mi több, az emberek képesek ezt az energiát kivetíteni, ha figyelmüket a kívánt irányba fordítják (ahol a figyelem, ott az energia), így befolyásolják a többi energiarendszert, és megszaporíthatják az életben előforduló jelentős véletleneket.

A negyedik felismerés
HARC A HATALOMÉRT


A emberek igen gyakran elszakítják magukat az energiarendszer felsőbb forrásától, ezért gyengének és bizonytalannak érzik magukat. Az energia megszerzése érdekében hajlamosak vagyunk másokat manipulálni, sőt arra kényszeríteni, hogy figyelmüket – s vele az energiát – felénk fordítsák. Ha sikerül ezzel az eszközzel hatalmat szerezni az emberek fölött, úgy érezzük, hogy megerősödtünk, ők azonban gyengébbnek érzik magukat, és nemritkán visszavágnak. A ritka emberi energiáért folytatott harc az oka minden konfliktusunknak.
 
Kellemes kikapcsolódást, jó olvasgatást, tanulást!!!!!!

Megjegyzések

  1. Körtvélyessy Andrea2012. március 27. 9:48

    A többi felismerést nem írod le? Olyan jó könyveket ajánlassz,de sajnos anyagilag nem tudom mindegyiket megvenni.Pont ma jött az Antikváriumtól egy Balogh Béla könyv beérkezéséről hír.A végső valóság.De ez is nagyon érdekes köny lehet.

    VálaszTörlés
  2. Szia Andi!

    Köszönöm szépen! Valóban nagyon sok jó könyvem van, évek óta gyűjtögetem és most sorra veszem őket, hogy kedved hozzak másnak is az olvasáshoz. Mert sajnos nagyon leszokóban vagyunk az olvasásról. Letöltöttem Neked A Mennyei próféciát és elküldtem e-mailen.

    Kellemes olvasgatást.

    Üdv

    Judit

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra