Ki vagyok, miről írok

Ki is vagyok? Vagy így is kérdezhetném: mit gondolok magamról?

Holovecz Judit vagyok. 1970 augusztus 29-én a szűz havában láttam meg a napvilágot.
A szűz csillagjegyű emberek egyik legjellemzőbb tulajdonsága a rendszeretet és a rendezettség, sok más egyéb mellett. Ami rám is nagyon igaz (néha talán már túlságosan is, legalábbis a családom szerint).
Szeretek segíteni, megoldani mások problémáit, megszervezni a megszervezhetetlent., gondoskodni a körülöttem élőkről. Barátaim szerint, melegszívű, önzetlen, és nagyon kommunikatív emberke vagyok. Természetesen nekem is vannak félelmein, szorongásaim, hibáim, nehéz perceim, napjaim. Feladataim, próbatételeim, amiken nap mint nap dolgozom.
Lassan 10 éve élek Gödöllőn a családommal. Két gyermek anyukájaként, igyekeznem kell fittnek, energikusnak és nem utolsó sorban EGÉSZSÉGESNEK lenni. A nagyobbik fiam 15 éves, Krisztiánnak hívják. A pici megszületése előtt, elnezevtük  "Nagy és Okosnak"  a Nicsak kibeszél című film alapján. Valóban nagy és okos is, és a barátai körében  ő a rendszergazda, akihez lehet fordulni, ha valami gond van a számítógépükkel.  A kicsi fiam pedig 31 hónapos, Ákos a neve. Egy igazi kis mosolyalbum. Reggel hatalmas vigyorral az arcán ébred és ez a fergeteges jókedve kitart egész nap. A férjemmel 15 éve élünk együtt. Nagyon szereti a családját és mindent megtesz azért, hogy a legszuperebb apukája lehessen a fiainak. Számunkra nem volt kérdéses, hogy a régi, hagyományos családmodell a követendő. A párom dolgozik én pedig szorgalmasan költöm azt, amit ő megkeres. Családi házban élünk, sajnos már csak egy kutyussal: Dömivel, a kertben.
Időm nagy részét lefoglalja a pici fiam, de a fennmaradóban szeretek kreatívkodni, olvasni, imádok kertészkedni, a múlt nyár óta pedig már kerékpározni is. Néhány évvel ezelőtt komolyabb szívbetegségem kapcsán kezdtem el foglalkozni ezotériával, a táplálkozási szokásaim átszervezésével, és minden olyan dologgal, ami szerintem szükséges ahhoz, hogy mint test-lélek-szellem-i egység, jól tudjak működni. Sok mindent kipróbáltam, megtanultam, megtapasztaltam és sajnos sokszor estem abba a hibába, hogy amikor jobban lettem, visszatértem a régi megszokott ételeimhez, életemhez. De azért mindig megmaradt egy kicsi jó, az újításokból, a megtanultakból.
Jelenlegi új "hóbortomról" a Jasmine ízvilága blogomban fogok írni (de ez még nem megtalálható, csak most készül). Mindazokkal akiket érdekel, szeretném megosztani  a tapasztalataimat, a próbálkozásaimat , az egészségünk visszaszerzése,  és megtartásával kapcsolatban.
Remélem sok hasznos és kellemes percet fog Mindenki itt eltölteni, aki az oldalamra keveredik vagy újra és újra visszalátogat.

Holovecz Judit


Miről is olvashatsz ezen a bologon, ha követsz.

 Ebben a blogban, nem magamról, nem is a családomról szeretnék írni, hanem azt sok-sok információt, tudást (ki-ki eldönti maga) szeretném megosztani az olvasókkal, amit az elmúlt 41 évem alatt összegyűjtöttem. Nem vagyok megáldva írói vénával, így nézzétek el Nekem, ha kicsit száraz, kicsit uncsi mindaz amit itt összehoztam. De nagy SZERETETTEL és SEGÍTENI akarással íródik minden sor. Elfogadok, sőt szívesen veszek kritikákat (már ha építő jellegű), tanácsokat, hozzászólásokat és persze kedves, dicsérő szavakat is, ha valakinek megtetszik az irományom.   

Címszavakba rendeztem, amiről írni szeretnék.
1. Céljaim
2. Mit is jelent az egészség
3. Mit is jelent a betegség           
4. Az vagy amit megeszel    
5. Túlsavasodás             
6. Az élet építőkövei és rombolói 
7. Mikor beszélhetünk savas pH-ról
8. Vitaminokról
9. Testünk üzenete és annak olvasása

Az egészség tartó oszlopai
1. táplálkozás- rágás-lugosítás  
2. ivás-lúgosító ital   
3.mozgás-légzés-jóga 
4.meditáció-relaxáció      
5.masszázs   
6.nyugalom-lelki béke-(kineziológia) 
8. olvasnivaló
9. minden napra egy üzenet-Gondolat-Ébresztő  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra