EGÉSZ-séges receptek


A nyáron már kipróbáltam a zöld turmixokat és hihetetlenül jó hatással voltak rám, így most amikor azt éreztem hogy ismét rám fér egy kis "tuningolás" ismét belevágtam.


Miért is jó zöld turmixot fogyasztani?
  • Nem kell hozzá sok minden, sok idő. Egy turmixgép, néhány gyümölcs, zöldség, és egy kis tisztított víz. Gyümölcs lehet: alma, banán, körte, őszibarack, sárgabarack, bogyós gyümölcsök, mint eper, málna, áfonya, szeder stb... Zöldek pedig pl. spenót, sóska, petrezselyem zöldje, sárgarépa zöldje, saláta, csalán, zellerszár, tyúkhúr, csalán, porcsin, 
  • Ha zöld turmixot iszol, energiaszinted nem fog úgy hullámozni, mint egy sima gyümölcs turmix vagy kávé elfogyasztása után. Ez annak köszönhető, hogy a rostokban gazdag zöld levél lelassítja a gyümölcscukor felszívódását, biztosítva ezzel, hogy pont annyi energiát használ fel egyszerre a szervezeted és olyan ütemben, amire éppen szüksége van. 
  • A turmixolás “feltöri” a levelekben található cellulóz-szerkezetet, így könnyen felszívódóvá válik. 
  • Rengeteg hasznos tápanyag található bennük, a sárgarépa levelében pl. sokkal több, mint magában a gyökérben, mégis legtöbbször a szemétbe kerül. A zöld levelek nagyszerűen lúgosítják a szervezetet, fehérjetartalmuk pedig kiemelkedő!! Tele vannak immunerősítővel, ásványi anyagokkal is, bizonyítottan csökkentik pl. a szívbetegségek kialakulását. 
  • Első ránézésre nem éppen bizalom gerjesztőek, de ha elkezdünk kísérletezgetni vele, nagyon finom dolgok "sülhetnek" ki belőle.
  • Ihatjuk reggelire, tízóraira, de még a vacsorát is kiválthatja. Vihetjük magunkkal befőttes üvegben a munkahelyünkre.
  • Pont ezért a fogyókúránk részét is képezheti.
 Néhány saját ötlet:


Hozzávalók:  piros alma, zöld alma, szőlő, saláta, halványító szárzeller,
A végeredmény:
Jó étvágyat!!!!!!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra