Varázslat-Leckék

Rhonda Byrne: Varázslat című műve alapján


 

“A lelki szépség oly varázsfényt kölcsönöz az ember egész valójának, hogy az egyszerű megjelenésével meghódítja a szíveket, és barátokat szerez anélkül, hogy tudná!” (Lev Tolsztoj)

" Te hiszel a VARÁZSLATBAN?"

"Emlékszel még, milyen volt, amikor gyermekként őszinte rácsodálkozással és teljes ámulattal szemlélted a világot? Az élet varázslatosan érdekesnek tűnt, és a legkisebb dolgok is jóleső izgalommal töltöttek el. Lenyűgözve nézted a zúzmarát a fűszálon, a lepkét, ahogy a szárnyaival verdes, vagy a sok különös színű és formájú levelet meg követ a földön. "
Rhonda Byrne: Varázslat


 "Akik nem hisznek a VARÁZSLATBAN, nem is fogják átélni." Roald Dahl


 "Gyermekként a legtöbben átéltük azt a tökéletes állapotot, amikor minden jó, minden nap új izgalmakat és kalandot tartogat, és az egész élet olyan varázslatos, hogy semmi nem ronthatja el az örömünket. Csakhogy miközben felnőttünk, a felelősségek, a problémák és a nehézségek fokozatosan maguk alá gyűrtek bennünket, és elvesztettük illúzióinkat. A varázslat, amelyben valaha hittünk, szertefoszlott, köddé vált. Ez az egyik ok, amiért mi, felnőttek, annyira szeretünk gyerekek társaságában lenni. Hiszen olyankor újraélhetjük ezt a régi érzést, még ha csak néhány röpke pillanatra is."
 Az élet csodája valós-éppannyira, mint te magad. Sőt, az élet sokkal varázslatosabb, mint amit valaha gyermekként gondoltad-sokkal lélegzetelállítóbb, sokkal csodálatra méltóbb és sokkal izgalmasabb, mint amit valaha tapasztaltál. Ha tudod, mit kell tenned, hogy működésbe hozd a varázslatot, álmaid életét élheted. Amikor ez sikerül, nem érted majd, hogyan adhattad fel valaha is, hogy higgy az ÉLET CSODÁJÁBAN."

"Készen állsz, hogy újra megtapasztald a varázslatot?
Kész vagy rá,hogy ismét eltöltsön az a csodálat és izgalom, amit gyermekként éreztél? Akkor hát készülj a VARÁZSLATRA!"

 “Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik.” (Goethe)

1. nap
 „Bizonyára hallottad már azt a mondást, hogy tartsd számon az ÁLDÁSOKAT. Amikor azokra a dolgokra gondolsz, amelyekért hálás lehetsz, épp ezt teszed.”
„A hála egy egyetemes törvény alapján működik. Ez irányítja az egész életedet. A vonzás törvényének értelmében, amely Univerzumunk minden energiáját meghatározza, egyetlen atom keletkezésétől kezdve a bolygók mozgásáig, hasonló a hasonlót vonzza. A vonzás törvénye az, ami összetartja minden élőlény sejtjeit, ahogyan minden tárgy anyagát is. A te életedben ez a törvény a gondolataid és az érzéseid működésében nyilvánul meg, hiszen azok is energiából állnak. Tehát bármit is gondolsz, és bármit is érzel, azt magadhoz vonzod.”
„A hála mágneses erővel bír, és minél több hála van benned, annál nagyobb bőséget vonzol magadhoz.”
„A varázsgyakorlatok nagy része arra szolgál, hogy segítsen neked elérni az álmaidat. Ezért először is tisztáznod kell magadban, hogy mire vágysz igazán. Készíts listát, hogy mit akarsz elérni az életed egyes területein. Gondolod végig részletesen, mi szeretnél lenni, mit szeretnél tenni, és mit szeretnél megkapni az életben-kapcsolataid, a karriered, a pénzügyeid, az egészséged terén, és minden egyéb olyan területen, amely fontos a számodra. „
„Az ősi mítoszokban és legendákban az embernek ki kell mondania a „varázsigét” ahhoz, hogy előcsalogassa a varázslatot. A hála segítségével is épp így lehet előcsalogatni a varázslatot; ki kell mondanod hozzá a varázsigét: KÖSZÖNÖM. Ha hálával akarsz élni, ha meg akarod tapasztalni a varázslatot, a köszönöm legyen a szótáradban a legfontosabb szó. Igyekezz tudatosan úgy alakítani az életedet, hogy sokkal gyakrabban mond ki és érezd át, mint bármely más szót. „
„A VARÁZSFORMULA a következő:
1. Tudatosan gondold magadban és mond ki a varázsigét: KÖSZÖNÖM
2. Minél többször mond ki tudatosan a KÖSZÖNÖM varázsigét, annál több hálát érzel majd.
3. Minél több hála van benned-a gondolataidban és az érzéseidben-, annál nagyobb bőség lesz a jutalmad”
Rhonda Byrne: Varázslat

CSAK PRÓBÁLD KI!!! MIT VESZÍTHETSZ????

 

Amikor reggel kinyitod a szemed, mondj köszönetet a napfényért, és azért, hogy élsz és erős vagy. Mondj köszönetet az életedért és a létezés öröméért. Ha pedig nem látsz magad körül semmit, amiért köszönetet mondhatnál, magadban keresd a hibát.Tecumseh "Ha hálás vagy azért, amid van, legyen az bármilyen apróság, a szemed előtt indul gyarapodásnak."

"Ezzel szemben ha nem tartjuk számon az áldásokat, könnyen beleeshetünk abba a csapdába, hogy akaratlanul is csak a negatív dolgokat vesszük észre."

I. SZÁMÚ VARÁZSGYAKORLAT

Vedd számba az áldásaidat

1. Reggel ébredés után azonnal írj egy listát 10 áldásról az életedben, amelyekért hálás vagy.

2. Minden áldás mellé írd le azt is, hogy miért vagy hálás érte.

3. Ha elkészültél, olvasd el a listádat, akár magadban, akár hangosan. Minden egyes áldás felolvasása után mondd ki a varázsigét: KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM.
Közben pedig-amennyire csak tudod-érezd, ahogy a szíved megtelik hálával.

4. Ismételd meg ezt a varázsgyakorlatot 27 napon át, minden reggel.

Ha megkeresed az okát, hogy pontosan miért érzel hálát egy bizonyos dologgal, emberrel vagy helyzettel kapcsolatban, azzal elmélyíted magadban ezt az érzést.

Néhány ötlet a lista összeállításához:

Igazi áldás az életembe...............(mi), mert................(miért)

Boldogsággal és hálával tölt el.........(mi), mert...........(miért)

Igazán hálás vagyok azért, hogy ............(mi), mert......(miért)

Teljes szívemből köszönöm, hogy.........(mit), mert......(miért)


Hálás lehetsz az otthonodért, a családodért, a barátaidért, a munkádért, a háziállataidért. Köszönetet mondhatsz a napsütésért, a vízért, amivel a szomjad oltod, az ételért, amivel a tested táplálod, és a levegőért amit beszívsz;ezek nélkül nem lennél képes életben maradni. Hálás lehetsz a fákért, az állatokért, a virágokért, a növényekért, a kék égért, az esőért, a csillagokért, a holdért, és az egész gyönyörű Földünkért.

Egy lista azokról a témákról, amelyek eszedbe juttathatják életed fő területeit, ahol érdemes az áldásaidat keresned.

-Egészség és test
-Munka és siker
-Pénz
-Kapcsolatok
-Szenvedélyek
-Boldogság
-Szeretet
-Élet
-Természet: a Föld bolygó, a levegő, a víz, és a napfény
-Anyagi javak és szolgáltatások
-Bármely kedved szerinti téma

Minden egyes alkalommal, amikor számba veszed az áldásaidat, észrevehetően jobban fogod érezni magad.Minél többet, annál boldogabb leszel, és annál hamarabb változik meg az életed."
Rhonda Byrne: Varázslat

Tedd meg, kezd el, és a VARÁZSLAT NEM MARAD EL!!!
"Inkább zavarodj bele az áldásaid számolásába, mint hogy elveszítsd őket, miközben a gondjaidat veszed számba." Malltbie D. Babcock 


"Elmélkedj a jelen áldásain, hiszen ezekből minden embernek jócskán kijut; és ne foglalkozz a múlt szerencsétlenségeivel, melyekből alig akad néhány." Charles Dickens "Amikor elkezdesz ezekkel a gyakorlatokkal dolgozni, az első néhány napban koncentrált erőfeszítésre lesz szükséged, hogy szokásoddá tedd a hálát."

"Ehhez a leckéhez-gyakorlathoz egy VARÁZSKŐRE lesz szükség.
Vagyis, keress magadnak egy követ vagy kavicsot. Olyan méretűt válassz, ami kényelmesen elfér a tenyeredben úgy, hogy rá tudod csukni az ujjaidat. Felülete legyen sima, ne legyenek rajta éles, kiálló részek, és ne legyen túl nehéz. Az a lényeg, hogy jó érzéssel tudd kézbe venni."

"Ha megtaláltad a VARÁZSKÖVEDET, tedd az ágyad mellé, egy olyan helyre , ahol biztosan rátéved a szemed, amikor este aludni térsz."

"Az áldásaid számbavétele és a VARÁZSKŐ-gyakorlat arra szolgál, hogy minden napodat a hála érzésével kezdd és fejezd be. Olyan hatásosak, hogy együtt mindössze pár hónap alatt képesek gyökeresen megváltoztatni az életedet."

"2. SZÁMÚ VARÁZSGYAKORLAT"

1. Ismételd meg az 1. számú varázsgyakorlat első három lépését-vedd számba az áldásaidat: írj a listádhoz tíz áldást az életedből, és mindegyik mellé jegyezd fel, miért vagy hálás érte. Ha elkészültél, olvasd át újra a listát, és minden egyes áldás után mondd ki: KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, közben pedig érezd át a hálát, amennyire csak tudod.

2. Keress egy VARÁZSKÖVET, és tedd az ágyad mellé.

3. Mielőtt ma este elaludnál, vedd kezedbe a VARÁZSKÖVEDET, és gondolatban keresd meg a legjobb dolgot, ami a nap folyamán történt veled.

4. Ha megvan a legjobb dolog, adj hálát érte, és mond azt:
KÖSZÖNÖM.

5. A következő 26 napban minden este ismételd meg a VARÁZSKŐ-gyakorlatot.


 
“A szerelem értékét az akadályok emelik. A könnyű siker megfosztja a varázsától.” (Stendhal)

 
 "Csak azokban a pillanatokban mondhatjuk magunkat élőnek, amikor a szívünk tudatában van kincseinknek" Thornton Wilder


  "Képzeld el, milyen lenne, ha te lennél az egyetlen ember a Földön; nem volna kedved semmihez. Mi értelme megfesteni egy festményt, ha senki sincs, aki megnézné? Mi értelme megkomponálni egy zenedarabot, ha senki sincs, aki meghallgassa? Nem lenne okod, hogy egyik helyről a másikra utazz, hiszen mindenhol ugyanolyan lenne-rajtad kívül nem volna ott senki. Semmi örömöd nem lenne az életben."

"Más emberekhez fűződő kapcsolatod és a velük együtt átélt tapasztalataid adnak örömöt, értelmet és célt az érzéseidnek. Épp ezért a kapcsolataid sokkal nagyobb hatással vannak az életedre, mint bármi más.Ha álmaid életét szeretnéd élni, alapvetően fontos, hogy megértsd, hogyan befolyásolják kapcsolataid a jelenlegi életedet, és miként alakíthatod át őket a hála egyik leghatékonyabb csatornájává, hogy varázsütésre megváltoztassák az életedet."

"Akik hálával teli életet élnek, szeretetteljesebb és szorosabb emberi kapcsolatokkal rendelkeznek, közelebb állnak a barátaikhoz és a családtagjaikhoz, és sokkal több tiszteletet és támogatást kapnak a többi embertől. Ugyanakkor minden egyes panaszért, amit egy másik emberrel kapcsolatban- akár szóban, akár gondolatban- megfogalmazunk, 10 ÁLDÁST KELL MONDANUNK ugyanarra az emberre, ha azt szeretnénk, hogy a kapcsolat jól működjön. A kapcsolatokat a hála élteti."

"Mindegy, milyen most a temperamentumod, a hála egész biztosan türelmesebbé, megértőbbé és kedvesebbé tesz. Az apró panaszok és elégedetlenségek, amelyek régen a kapcsolataidat jellemezték eltűnnek."

"A szavakban hatalmas erő lakozik, ezért amikor valakivel kapcsolatban panaszkodsz, valójában magadnak ártasz. A te életed szenved csorbát. A vonzás törvényének értelmében mindent magadhoz vonzol, amit egy másik emberről gondolsz vagy mondasz."

3. SZÁMÚ VARÁZSGYAKORLAT

Varázslatos kapcsolatok

1. Ismételd meg az 1. számú varázsgyakorlat első három lépését-vedd számba az áldásaidat: írj a listádhoz tíz áldást az életedből, és mindegyik mellé jegyezd fel, miért vagy hálás érte. Ha elkészültél, olvasd át újra a listát, és minden egyes áldás után mond ki: KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, közben pedig érezd át a hálát, amennyire csak tudod.

2. Válassz ki 3 a legszorosabb kapcsolataid közül, és mindegyik emberről készíts elő egy fotót.

3. Tedd magad elé egyenként a képeket, és a naplódba vagy a számítógépedbe jegyezz fel 5 dolgot, amelyekért a leginkább hálás vagy az illetőnek.

4. Minden mondatot kezdj a KÖSZÖNÖM varázsigével, majd írd le az illető nevét, és azt, hogy miért vagy hálás neki.
KÖSZÖNÖM...........(név), hogy ..............(mit)

5. A három képet tedd ki egy jól látható helyre. A cél, hogy napközben legalább 3 alkalommal rápillants a fotókra. Ilyenkor mindig nézz az illető arcába, és fejezd ki neki a háládat, valahogy így: KÖSZÖNÖM, János......

6. Mielőtt este elaludnál, vedd kezedbe a VARÁZSKÖVEDET, és a KÖSZÖNÖM varázsige kimondásával adj hálát a legjobb dologért, ami ma történt veled.
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Lélek .......Láb.....Gyökércsakra

Ételeink pH-értéke

Lélek.....Szem......Homlokcsakra